دعوت به وحدت در اجلاس خبرگان

عکس: خبرگزاری مهر دعوت به وحدت در اجلاس خبرگان

آیت‌الله مهدوی کنی: اصول مشترک ما در قانون اساسی، ولایت فقیه و اسلام متبلور شده و حال که ما اینها را قبول داریم، چرا دعوا کنیم؟

دنیای اقتصاد - افتتاحیه دهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری روز گذشته در حالی برگزار شد که این بار آیت‌الله مهدوی کنی به جای آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از ابتدا بر صندلی ریاست تکیه زده بود و همین امر موجب آن شد که عکاسان خبری هیجان خاصی برای عکاسی داشته باشند. لحظه ورود آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نیز که با استقبال و صلوات برخی نمایندگان مجلس خبرگان رهبری همراه بود، مورد توجه عکاسان رسانه‌ها قرار گرفت.

در این اجلاسیه که آیت‌الله محمد یزدی به دلیل کسالت غایب بود، حضور شخصیت‌هایی چون آیات عظام صادق لاریجانی، جنتی، خزعلی، مصباح یزدی، حسینی بوشهری، علوی، علم الهدی، رییسی، روحانی و فلاحیان بیش از سایر شخصیت‌ها توجه خبرنگاران را به خود جلب کرده بود.نکته جالب در این اجلاسیه این بود که آغاز رسمی اجلاس پس از حضور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و نشستن وی در ردیف نخست صندلی‌های صحن مجلس قدیم، از سوی رییس جلسه اعلام شد. بعد از پایان افتتاحیه اجلاس هم، هنگامی که خبرنگار واحد مرکزی خبر از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی سوال کرد «فضای اجلاس چگونه بود؟» وی در پاسخ گفت: «آنجایی که ما نشسته بودیم فضایش خوب بود.»

اما آیت‌الله مهدوی‌کنی در مراسم افتتاحیه دهمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه «امام (ره) نظامی را بنیان گذارد که اصل آن مبتنی بر ولایت عامه فقیه است»، توضیح داد: اگر نگوییم همه فقها، مشهور است که اکثریت فقها اصل ولایت عامه را قبول دارند و البته اصل ولایت نیز مورد قبول همه فقها است و بدون ولایت امکان ندارد نظام دینی آن هم از نوع شیعی برقرار شود.

امروز توجه به رای مردم مورد اهمیت است

مهدوی کنی با بیان اینکه «امتیاز امام (ره) در تشکیل نظام اسلامی در اصل نظریه‌ای به عنوان حقوق اسلامی بود که در نجف با عنوان ولایت فقیه و حکومت اسلامی بیان فرمودند»، گفت: امام(ره) ولایت را به صورت ساختار قابل قبول در دنیای کنونی عرضه کردند و شاید اگر امام(ره) در ۳۰ سال قبل‌تر حضور داشتند، نظام ولایی که عرضه می‌کردند، اینطور نبود که مجلس و تفکیک قوا داشته باشد، اما آنچه امروز مورد اهمیت است توجه به رای مردم می‌باشد، در نتیجه امام(ره) نظام مورد قبول در دنیای امروز را مطرح کردند که در عین حال ولایی، اسلامی و شیعی است و اگر غیر این بود مقبول نمی‌شد. به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه «از دیگر نکات مورد اهمیت حرکت امام (ره) این بود که ایشان ولایت را به دیگران واگذار نکردند»، افزود: در تاریخ شیعه بزرگانی بودند که قائل به ولایت عامه فقیه بودند، اما مقام خود را به صورت نسبی به صاحبان قدرت تفویض می‌کردند.

امام (ره) در عزل و نصب‌ها دستور می‌دادند

مهدوی کنی تصریح کرد: امام (ره) خودشان وارد صحنه شدند و بنایشان بر تفویض حکومت به دیگران نبود، اما حتی وقتی که به قم رفتند اینطور نبود که تنها جنبه نظارتی داشته باشند، بلکه ماهی یک بار دولت حضور امام(ره) می‌آمد و از ایشان دستور می‌گرفت، پس نظارت‌ها کلی نبود و حتی امام (ره) در عزل و نصب‌ها دستور می‌دادند و به طور جدی وارد میدان شدند.

من پیش نماز بودم و فرمانده نظامی شدم

وی با اشاره به اینکه «امام (ره) زمام حکومت را در دست گرفتند و در ۱۰ سالی که مملکت را اداره می‌کردند با مشکلاتی مثل جنگ هشت ساله و چالش‌های درونی و... مواجه بودند»، تصریح کرد: به اعتقاد من حرکت امام(ره) معجزه‌ای بود از سوی این روحانی که تجربه حکومت و مدیریت را نداشت و معجزه امام (ره) این بود که ما را از محراب مسجدها به میدان عمل آورد به طور مثال من خود که یک پیش نماز بودم، فرمانده نظامی شدم و این یک کار بزرگ بود.

تفکیک روحانیت از سیاست درست نیست

رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه «امام (ره) به پیوند معنویت و سیاست تاکید داشت و اینکه نباید این دو را از هم جدا کرد» افزود: این حرف که در دنیای امروز می‌گویند دین و سیاست باید از هم جدا باشد، در دیدگاه امام(ره) قابل قبول نبود و ایشان به پیوند حوزه و دانشگاه اعتقاد داشتند و می‌گفتند اگر دانشگاه یا حوزه نباشد مملکت اداره نمی‌شود و اینکه چند روزی دانشگاه تعطیل شد، تنها برای اصلاح بود؛ بنابراین اگر بخواهیم انقلاب باقی بماند، این دو باید در کنار هم باشند و اینکه تفکیک دین و سیاست و تفکیک روحانیت از سیاست را مطرح کنند با این هدف جور در نمی‌آید.مهدوی‌کنی به خاطره‌ای از مرحوم بازرگان اشاره کرد و گفت: این مرد مومن زمانی بعد از انقلاب به ما گفت شما روحانیون حالا بروید به مسجد که من به ایشان گفتم شما همان چهره‌ای بودید که در مسجد هدایت به ما می‌گفتید که اسلام فقط وضو و غسل نیست و حالا هم اگر به ما بگویند برویم، ما دیگر ول‌کن معامله نیستیم و اگر بخواهند برویم ما کنار نمی‌رویم.

آیت‌الله خامنه‌ای رهبری داهیانه‌ای داشته‌اند

رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه «خود مقام معظم رهبری نیز این ادعا را ندارند که در کارشان اشکالی نیست»، تصریح کرد: واقع امر این است که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در طول سال‌های گذشته رهبری داهیانه‌ای داشته‌اند و ۲۲ سال است این نظام را با تمام مشکلاتی که بر سر راه آن است حفظ کرده‌اند که این کار ساده‌ای نیست و با تمام مخالفت‌های داخلی و خارجی شاهد رهبری داهیانه ایشان بوده‌ایم. وی با بیان اینکه «حرکت‌های اسلامی منطقه متاثر از حرکت انقلاب اسلامی ماست»، گفت: این حرکت‌ها مال یک نفر، دو نفر نیست بلکه متعلق به ملت‌هاست و این حرکت‌های خودجوش مردمی است که آمریکا و همراهانش می‌خواهند از آن استفاده کنند و در این کشورها دخالت کنند و البته بهترین دلیل برای عدم حسن نیت آمریکا، صهیونیست و اروپا این است که آنها با هر کشور یک جور برخورد می‌کنند و با اینکه حرکت عمومی است هر کدام از کشورهای بحرین، لیبی، مصر و... عکس‌العمل خاص خود را دارند.

امام (ره) هیچ وقت قهر نمی‌کرد

رییس مجلس خبرگان با تاکید بر اینکه «ملت‌های مسلمان باید بیدار باشند تا مبادا دشمنان، انقلاب آنان را مصادره کنند»، گفت: باید بدانیم اگر دشمن را از در بیرون کنیم از پنجره وارد می‌شود. وقتی به آمریکا بگوییم مرگ، آنها قهر نمی‌کنند، ولی وقتی به ما چیزی بگویند زود قهر می‌کنیم. این در حالی است که سیاستمداران دنیا قهر نمی‌کنند و به دنبال کار خود می‌روند. ما باید از امام (ره) یاد بگیریم. طبق برخوردهایی که از امام (ره) می‌شد ایشان هیچ وقت قهر نمی‌کرد.

مهدوی‌کنی تاکید کرد: ما در امور هیچ کشوری دخالت نمی‌کنیم، ولی انقلاب ما خود به خود صادر شده است.

برخی گروه‌ها نمی‌خواهند وحدت پیدا کنند

وی در ادامه‌ سخنان خود به بحث انتخابات اشاره و خاطرنشان کرد: البته من همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند نمی‌خواهم در اینجا وارد جزئیات شوم، اما به عنوان جایگاه خبرگان که جایگاه پدری دارد می‌خواهم توصیه‌ای داشته باشم و آن این است که به خاطر سلیقه‌های گروهی و فردی نباید این صفا و صمیمیتی که انقلاب برای ما آورده است را از بین ببریم. مهدوی‌کنی افزود: گاهی احساس می‌شود که برخی از گروه‌ها نمی‌خواهند وحدت را پیدا کنند. البته مقصود من از وحدت، وحدت فلسفی نیست. چنانچه برخی می‌گویند وحدت واقعی وجود ندارد. بله وحدت بین من و شما ممکن است امکان نداشته باشد. آن وحدتی که مدنظر ماست یک نوع ائتلاف در مشترکات است. رییس مجلس خبرگان رهبری گفت: به هر ترتیب اصول مشترک ما در قانون اساسی، ولایت فقیه و اسلام متبلور شده است و حال که ما اینها را قبول داریم چرا دعوا کنیم؟

وی گفت: من به اصولگرایان هم گفته‌ام که بیایید در اصول مشترک تفاهم و ائتلاف کنید. البته معنای ائتلاف این نیست که من هرچه گفتم شما بله بگویید. باید دور هم بنشینیم و نظر جمع را محترم بدانیم.

برنامه‌های انتخاباتی جریان انحرافی به روایت مصلحی

در دهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری حجت‌الاسلام والمسلمین مصلحی که به عنوان سخنران میهمان در این اجلاس حاضر شده بود، به بیان نکات مهمی پیرامون انتخابات مجلس و فعالیت‌های جریان انحرافی پرداخت.

وزیر اطلاعات با بیان اینکه دشمنان در رویایى با نظام، دو استراتژى را دنبال می‌‏کنند که استراتژى اول خودش دو شاخه دارد، تصریح کرد: تهاجم به ارزش‌ها، هویت دینى و فرهنگ اسلامى و تحریم‏هاى اقتصادى و سیاسى این دو شاخه را تشکیل می‌دهد. وی همچنین مبارزه با نظام که با استفاده از ابزارهاى نرم و سخت صورت می‌گیرد را استراتژی دوم دشمن در جهت مبارزه با نظام برشمرد.وزیر اطلاعات با تاکید بر نقش وزارت اطلاعات در حراست و حفاظت از دستاوردهاى نظام، از جنگ سخت اطلاعاتى نظام با دشمنان خبر داد. وى در ادامه از برخى اظهارنظرها که در بعضى موارد حتى موجب از بین رفتن تلاش‌هاى صورت گرفته می‌‏شود، انتقاد کرد و خواستار این شد که مسوولان این نکات امنیتى را در سخنان و مصاحبه‌هاى خود رعایت کنند. به گزارش ایسنا، وزیر اطلاعات در ادامه با اشاره به بیدارى اسلامى و انقلاب‌های به‌وجود آمده در منطقه، نقش انقلاب اسلامى را در این راستا از اهمیت فوق‌العاده‏اى برخوردار دانست.

ائتلافات مخفى جریان فتنه با جریان انحرافى

وی در بخش دیگرى از سخنان خود به موضوع انتخابات اشاره و به ارائه تحلیلى در این خصوص پرداخت. مصلحی در ادامه روحیه سربازان گمنام امام زمان را در سطح بالایى دانست و این روحیه بالا را نشان از ولایتمدارى نیروهاى این وزارتخانه خواند. وزیر اطلاعات همچنین از ائتلافات علنى و عمدتا مخفى جریان فتنه با جریان انحرافى براى مقابله با خط اصلى نظام و انقلاب اسلامى خبر داد.مصلحی در تحلیل این ائتلافات، آنها را از پیچیده‏ترین مسائلى دانست که نظام با آنها روبه‌رو است. وی ادامه داد: البته وزارت اطلاعات از سطح بالاى هوشیارى برخوردار است و نخواهد گذاشت این جریانات، انتخابات ۱۲ اسفند (انتخابات مجلس شوراى اسلامى) را به انحراف بکشانند. وزیر اطلاعات در ادامه گفت: جریان فتنه و جریانات انحرافى هر دو با ویژگی‌هاى مشترکى در راستاى تقابل جدى با نظام و ولایت فقیه تحرکاتى را دارند. وى افزود: این تحرکات با تلاش براى القای فصل الخطاب نبودن ولایت فقیه و تقسیم‌بندى فرامین رهبرى به حکومتى و غیر حکومتى سیاست خود را دنبال می‌کند.وى رویکرد منفعلانه این جریانات با مساله بیدارى اسلامى را از دیگر اهداف آنها دانست.

راه تغییر نظام از نگاه جریان انحرافی و فتنه

مصلحى افزود: از نگاه این جریان‌ها، به دست گرفتن کرسى ریاست‌جمهورى و کرسی‌هاى مجلس شوراى اسلامى تنها راه تغییر نظام است؛ مدتى است که با روش‌هاى گوناگون، جذب مردم در حال شکل‏گیرى است. وى ادامه داد: بزرگنمایى مشکلات مردم، ایجاد هراس در بین توده‏‌هاى مردم، اتخاذ سیاست تساهل و تسامح، علاقه‏‌مندى جدى در خصوص رابطه با آمریکا به نحو پررنگ در عملکرد این جریانات کاملا هویدا است. وی ادامه داد: همچنین این جریان‌ها می‌کوشند تا با گفتمان اصلاح‌طلبانه، تمامى نیروها را به گونه‏‌اى جذب نمایند. وی تصریح کرد: این گروه‌ها در حال شکل دادن لایه‌هاى مختلف براى جذب نخبگان هستند. از برنامه‌هاى این جریانات، مقابله با سیاست‌هاى مقام معظم رهبرى، تاکید بر ملى‌گرایى افراطى، تاکید بر شبه مدرنیسم، تاکید بر ناکارآمد بودن اسلام و تاکید بر ناکارآمدى روحانیت مى‏ باشد. مصلحی همچنین احساس بى‌قدرتى و عجز افراد بر تاثیرگذارى در تصمیمات، احساس بى‌معنایى سیاسى، ایجاد حسن بى‌اعتمادى به حاکمیت، بهره‏گیرى از مواضع دوپهلو و لغزنده و اتخاذ گرایش‌های غربى را از دیگر برنامه‌های این جریان‌ها براى تاثیر‌گذارى بر نخبگان برشمرد. وزیر اطلاعات در ادامه سخنان خویش به موضوع تغییر نسل و شکل گیری نسلی که از نظر زمانی با اهداف انقلاب فاصله دارد، پرداخت و افزود: این گروه‌ها با سوء‌استفاده از بی‌اطلاعی نسل جدید از مسائل انقلاب به تهی کردن ذهن نسل جدید از اندیشه‌های حضرت امام و مقام معظم رهبری در بین این نسل می‌پردازند. وی به پروژه القای حواس‌پرتی جمعی از سوی این جریانات اشاره کرد و از اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت این قضایا خبر داد. مصلحی همچنین از تاکتیک مظلوم‌نمایی جریان اصلاحات پرده برداشت و از فریب برخی از افراد خودی در این مساله ابراز تاسف کرد. وی تبیین انحرافی از ولایت فقیه که آن را دچار نسبیت‌گرایی کرده را از دیگر برنامه‌های این گروه‌ها دانست. وزیر اطلاعات، در ادامه به تدابیری که برای برگزاری سالم انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی باید اتخاذ کرد، پرداخت. مصلحی همچنین از شیوه‌های استحاله فرهنگی و از برنامه شبکه‌های ماهواره‌ای برای ایجاد استحاله فرهنگی در بین تفکرات گوناگون جامعه خبر داد. وی وجود شبکه‌های مختلف در راستای ذائقه‌های مختلف افراد جامعه را در راستای این اهداف برشمرد.

عکس‌ها: خبرگزاری مهر و فارس