معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به راهکارهای جدید برای حل بحران دریاچه ارومیه گفت: طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه از مناطق ارس و آذربایجان غربی بین ۵ تا ۱۰ سال طول می‌کشد. محمدرضا عطارزاده در گفت‌و‌گو با فارس افزود: برای حل مشکل دریاچه ارومیه راهکارهای متعددی در وزارت نیرو مطرح و تصویب شده است. وی ادامه داد: یکی از این راهکارها تلاش در جهت اصلاح و بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی، باز شدن مسیر برخی رودخانه‌ها به دریاچه ارومیه، باروری ابرها و محدود کردن برداشت‌ها در بالادست است.

عطارزاده خاطرنشان کرد: انتقال آب به دریاچه ارومیه از مناطق ارس و آذربایجان غربی در یک طرح درازمدت تدارک دیده شده است که اجرای آن حدود ۵ تا ۱۰ سال طول می‌کشد.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا افزود: ۶۳ تا ۶۷ درصد از کاهش حجم آب دریاچه ارومیه مربوط به خشکسالی است و جاری شدن آب در این دریاچه، مستلزم بهبود شرایط آب و هوایی است. در همین باره رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به انتقال آب به دریاچه ارومیه گفت: انتقال میان حوضه‌ای آب به این دریاچه به ۹۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که این اعتبار در هیات دولت مصوب شده تا در یک برنامه ۵ ساله اجرا شود. محمدجواد محمدی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: سدهایی که بر رودخانه‌های منتهی به دریاچه ارومیه ایجاد شده‌اند مشکلی را در رابطه با کم‌آبی این دریاچه ایجاد نمی‌کنند؛ بلکه مشکلی که وجود دارد مربوط به خشکسالی و برداشت آب از این دریاچه برای کشاورزی است.