سکان صنعت و تجارت به غضنفری داده شد.

دنیای اقتصاد- رییس‌جمهور در مراسم تودیع و معارفه وزیر صنعت، معدن و تجارت، بار دیگر از شرایط حاکم بر سیستم بانکی کشور انتقاد کرد و گفت: «ایران به لحاظ منابع، کشوری غنی محسوب می‌شود و کمبود پول و منابع مالی در کشور نداریم، اما گاهی احتکار منابع مالی و پولی در کشور وجود دارد.» محمود‌احمدی‌نژاد همچنین با تاکید بر اینکه سیستم بانکی کشور باید اصلاح شود، تصریح کرد: «توزیع منابع مالی و بانکی باید از حالت رانتی و رابطه‌ای خارج شود و عقود در آن اجرا شود.» رییس‌جمهور در مراسم تودیع و معارفه وزیر صنعت، معدن و تجارت:

منابع پولی و مالی کشور احتکار می‌شود

دنیای اقتصاد- مراسم تودیع وزیر صنایع و معادن و معارفه وزیر وزارتخانه جدید صنعت، معدن و تجارت روز گذشته با حضور رییس‌جمهور در محل ساختمان وزارت بازرگانی سابق برگزار شد.

در این مراسم احمدی‌نژاد از بازنگری در قوانین به منظور تسهیل در واگذاری شرکت‌های دولتی خبر داد و البته از شرایط حاکم بر سیستم بانکی کشور هم انتقاد کرد. وی در سخنانش تاکید کرد که سیستم بانکی کشور باید اصلاح و توزیع منابع مالی و بانکی از حالت رانتی و رابطه‌ای خارج شود. وی دلیل این سخنان خود را احتکار منابع مالی در کشور دانست و گفت که ایران به لحاظ منابع، کشوری غنی محسوب می‌شود و کمبود پول و منابع مالی در کشور نداریم، اما گاهی احتکار منابع مالی و پولی در کشور وجود دارد. محرابیان وزیر سابق تعاون هم در سخنان خود ضمن تاکید بر نقش وزارتخانه متبوعش در ایجاد اشتغال، دلیل تورم دو رقمی موجود را اشکال سایر بخش‌های اقتصادی دانست. او در سخنانش البته به تاثیر حوادث سال ۸۸ بر اقتصاد کشور هم اشاره کرد و گفت که در این باره تحقیقی هم انجام شده، اما نتایج آن منتشر نشده است. غضنفری، وزیر وزارتخانه جدید هم در این مراسم به خروج دولت از حوزه تصدی‌گری و تاکید بر محور بودن تولید در چارت جدید این وزارتخانه اشاره کرد.

واردات هم برای کشور لازم است

رییس‌جمهور اما در سخنانش خطاب به مسوولان و فعالان بخش‌های مختلف تاکید کرد: بوروکراسی و تشریفات پرپیچ و خم اداری را از سر راه پیشرفت کشور بردارید.

به گزارش ایرنا، محمود احمدی نژاد در این مراسم افزود: درست است که دشمن ما را در زمینه واردات بخشی از کالاها تحریم کرده است، اما بعضی وقت‌ها یکسری روابط و مسائل دست و پاگیر داخلی در کشور بدتر از تهدیدهای دشمن است. رییس‌جمهور تاکید کرد: باید موانع موجود در مسیر پیشرفت را از پیش رو برداریم و اصلاحات لازم را به ویژه در زمینه از بین بردن بوروکراسی و تشریفات پرپیچ و خم اداری انجام دهیم. احمدی‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امروز تولید و تجارت از پشتوانه بسیار محکمی در کشور برخوردار است، اقتصاد را یک مجموعه دانست و خاطرنشان کرد که در کشور به همه عوامل تولید، تجارت، صادرات و واردات نیاز داریم. رییس‌‌جمهور گفت: اگر صحبت از تاکید بر تولید در کشور می‌کنیم، معنای آن این نیست که چشم به روی واردات ببندیم، بلکه واردات هم برای کشور لازم است.

توزیع منابع مالی باید از حالت رانت خارج شود

رییس جمهور گفت: ایران به لحاظ منابع، کشوری غنی محسوب می‌شود و کمبود پول و منابع مالی در کشور نداریم، اما البته گاهی احتکار منابع مالی و پولی در کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: گاهی افرادی درخواست وارد کردن کالایی را مطرح می‌کنند یا کسانی می‌خواهند سرمایه‌گذاری انجام دهند، اما به دلیل مدیریت ناصحیح، منابع مالی احتکار می‌شود. باید کاری کنیم که توزیع منابع مالی از حالت رانت خارج شود. همچنین به گزارش ایسنا، وی با ابراز تاسف از برخی از احتکارها و مدیریت‌های ناصحیح منابع مالی گفت: مثلا کسی می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند و با ۱۰ واحد می‌تواند این کار را انجام دهد، ولی با ۴۰ یا ۵۰ واحد هزینه انجام می‌دهد یا فردی ثبت سفارش می‌دهد و منابع دریافت می‌کند، برای واردات کالایی، کالا را وارد می‌کند و سود می‌کند، ولی منابع را به بانک برنمی‌گرداند.

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه سیستم بانکی کشور باید اصلاح شود و توزیع منابع مالی و بانکی از حالت رانتی و رابطه‌ای خارج شود و عقود در آن اجرا شود، گفت: بخشی از کار نیز بر عهده فعالان اقتصادی است، در هر کجا کار می‌کنند، باید فکر کنند که برای یک مجموعه و هدف کار می‌کنند.

رییس‌جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه باید موانع در این راه برداشته شود،‌گفت: خوشبختانه در قانون برنامه آمده است که مجوزها را بازنگری کنیم و با پشتیبانی فعالان اقتصادی باید بنشینیم و موانع را برداریم.

رییس‌جمهور اظهارکرد: هنوز هستند کسانی که فقط به فکر منافع خود هستند و چنین تصور می‌کنند که باید دست به واردات هر کالایی بزنند ولو اینکه این واردات به قیمت نابود کردن تولیدات داخلی تمام شود. وی افزود: برای برخی افراد مهم نیست که خزانه ملی و ثروت کشور نابود شود، بلکه آنها فقط به منافع خود فکر می‌کنند.

انتقاد محرابیان از عملکرد برخی بخش‌های اقتصادی

علی اکبر محرابیان، وزیر سابق صنایع و معادن هم در این مراسم با اشاره به اینکه در سخت‌ترین شرایط ممکن این سمت را برعهده گرفتم، گفت: در طول دوره وزارتم بخش صنعت و معدن کمترین تاثیر را در افزایش نرخ تورم در کشور داشت و اگر بخش‌های دیگر هم خوب کار می‌کردند، امروز نرخ تورم کشور دو رقمی نبود.

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر محرابیان توضیح داد: در شرایطی وزیر صنایع و معادن شدم که از یکسو تحریم‌های سنگینی علیه ایران وضع شده بود و از سویی دیگر قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها نیز اجرایی شد.

او با اشاره به شرایط خاص سیاسی حاکم بر کشور در چند سال گذشته یادآوری کرد: در فتنه سال ۱۳۸۸ خساراتی به اقتصاد کشور وارد شد که واقعا جدی بود و این فتنه سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور را دچار مشکل کرد. البته تحقیقی هم درباره تاثیر فتنه ۱۳۸۸ بر اقتصاد کشور انجام شد که نتایج آن منتشر نشد.

وزیر سابق صنایع و معادن با اشاره به اینکه از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۰ بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان در حوزه‌ صنعت و معدن سرمایه‌گذاری شد، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد از صادرات کشور را بخش صنعت و معدن در اختیار دارد.

محرابیان با انتقاد از برخی از آمار و ارقام منتشر شده درباره میزان اشتغال صنعتی و معدنی در کشور گفت: متاسفانه خانواده هفت میلیونی صنعت و معدن تلاش زیادی می‌کنند، اما ناگهان دو کارشناس کم اطلاع آماری را ثبت و ضبط می‌کنند و بعد رسانه‌ها آن را منتشر می‌کنند که این وضعیت تمام زحمات انجام شده در حوزه‌ اشتغال صنعتی را از بین می‌برد و باید این وضعیت اصلاح شود.

او درباره وضعیت‌ واحدهای بحرانی و غیربحرانی گفت: ما زمانی در یک استان کشور ۱۱۵ بنگاه بحرانی و فوق‌بحرانی داشتیم. در همان زمان در خیابان پاستور روزی نبود که تجمع و تحصنی برگزار نشود، اما در حال حاضر ریشه این مشکلات خشکانده شده است.

او همچنین با اشاره به سهم ۸۰ درصدی صنعت و معدن در بورس گفت: عمده رشد بورس طی سال‌های اخیر مدیون صنایع و معادن بوده است. به عنوان مثال ارزش هر سهم ایران‌خودرو از ۱۰۰ تومان به بیش از ۱۸۰ تومان طی چند سال اخیر رسیده است.

نهضت کاهش قیمت تمام شده

به گزارش ایرنا، مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در این مراسم، از نهضت کاهش قیمت تمام شده به عنوان نیاز فوری هر تولیدکننده نام برد و افزود: ارتقای کیفیت تولید به مثابه آرمان مشترک برای واحدهای تولیدی محسوب می‌شود. وی با تاکید براینکه باید مدیریت واردات در وزارت صنعت، معدن وتجارت بهتر شکل گیرد، افزود: باید تعریفی مناسب نیز از نظام تعرفه ارائه کرد.

غضنفری با اشاره به اینکه در وزارتخانه جدید دو دیدگاه چرخه عمر بنگاه و محیط کسب و کار پیگیری می‌شود، گفت: وزارتخانه جدید باید در سه مرحله تولید، رشد و بلوغ و تکامل وافول پشتیبان بنگاه و تولید کننده باشد و البته در هر مرحله مشکلات خود را دارد.

وی با بیان این جمله که مرحله تولید خوب است اما برای انحلال و افول بنگاه، نظام مشخصی نداریم و به سختی اتفاق می‌افتد، گفت: ممکن است نیازمند آن باشیم که در خصوص نحوه فعالیت برخی بنگاه‌ها تجدید نظر شود یا اینکه نوع فعالیتشان تغییر کند. غضنفری درباره ادغام بنگاه‌ها نیز اظهار کرد: نیازمندیم واحدها یا ادغام عمودی یا افقی داشته باشند یا اینکه اگر قدرت رقابت ندارند ماموریت‌های آنها تغییر پیدا کند.

حذف مجوزهای غیر ضروری

وی با اشاره به یکی از احکام برنامه پنجم توسعه و پیش بینی حذف مجوزهای غیرضرور گفت: رییس جمهور در جلسه اخیر هیات دولت به همه دستگاه‌ها تکلیف کردند تا در اولین فرصت گزارشی از انواع مجوزهای صادره را به کارگروه مربوط به این ماده قانونی ارائه کنند تا فرآیند ساده‌سازی انجام شود. غضنفری افزود: اجرای این دستور رییس‌جمهور و اقدام براساس این حکم قانونی نه تنها موجب سهولت فضای کسب‌وکار خواهد شد، بلکه می‌تواند در پیاده‌سازی مواردی از صدور مجوزها که ضروری است به تشکل‌های بخش خصوصی واگذار شود. وی گفت: ممکن است برخی مجوزها قابل حذف یا واگذاری به بخش خصوصی باشد.

عکس: ایسنا