دنیای‌اقتصاد- با انتصاب سفیران جدید ایران در کشورهای سوریه و پاکستان، تعداد انتصاب سفیران جدید ایران در کشورهای مختلف طی پنج روز گذشته به عدد هفت رسید. چهارشنبه هفته گذشته سفیران جدید کشورمان در پاریس، توکیو، آنکارا، بانکوک و مانیل معرفی شده بودند. پیش از این، بدون سفیر بودن برخی از سفارتخانه‌های کشورمان انتقاد برخی از شخصیت‌های سیاسی را برانگیخته بود. انتقاداتی که حسن قشقاوی معاون وزیر خارجه این چنین به آنها پاسخ گفته بود: از مجموعه کشورهای جهان که ظرفیت روابط ما با آنها در حد سفیر است، فقط در ۶ کشور سفیر نداریم. این کشورها شامل انگلیس، مکزیک، کلمبیا، تونس، نیجریه و موریتانی است و حتی در اکثریت این ۶ کشور نیز، سفیر تعیین و به زودی اعزام خواهد شد.

اما در تازه‌ترین تحول، آنگونه که خبرگزاری مهر گزارش داده است، محمد رئوف شیبانی و علیرضا حقیقیان به عنوان سفیران جدید ایران در دمشق و اسلام‌آباد تعیین شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بنا به پیشنهاد علی‌اکبر صالحی وزیر خارجه و با تایید رییس‌جمهور، محمد رئوف شیبانی به عنوان سفیر جدید ایران در دمشق تعیین شده است. وی جانشین سیداحمد موسوی سفیر کنونی ایران در سوریه خواهد شد. شیبانی هم‌اکنون معاون خاورمیانه و مشترک‌المنافع وزارت امور خارجه است.

علیرضا حقیقیان سفیر پیشین ایران در ارمنستان نیز به عنوان سفیر جدید کشورمان در پاکستان انتخاب شده و در خاتمه ماموریت ماشاالله شاکری عازم اسلام‌آباد خواهد شد.

انتصاب ۵ سفیر جدید در هفته گذشته

معرفی دو سفیر جدید ایران در سوریه و پاکستان در شرایطی صورت گرفته است که چهارشنبه هفته گذشته نیز برخی خبرگزاری‌ها از انتصاب پنج سفیر جدید ایران خبر داده و اعلام کرده بودند که آهنی، برقعی، انصاری، محمدی و طالبی‌فر به ترتیب به پاریس، توکیو، آنکارا، بانکوک و مانیل می‌روند تا عهده‌دار سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی در فرانسه، ژاپن، ترکیه، تایلند و فیلیپین شوند.

آن چنان که خبرگزاری فارس گزارش داده بود، قرار است امیرمنصور برقعی، قائم‌مقام کنونی وزیر خارجه به عنوان سفیر جدید ایران در ژاپن و به جای سیدعباس عراقچی راهی توکیو می‌شود.

علی آهنی معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه نیز قرار است به جای سیدمهدی میرابوطالبی به پاریس برود.

محمدی، رییس اداره سوم آسیای جنوب شرقی وزارت خارجه هم به جای مجید بیزمارک به عنوان سفیر جدید ایران در بانکوک (تایلند) منصوب شده است. عباس طالبی‌فر، رییس اداره دوم آسیای جنوب شرقی هم راهی مانیل می‌شود تا به جای سیدمجتبی روزبهانی عهده‌دار سفارت ایران در فیلیپین شود. غلامرضا انصاری‌، مدیرکل همکاری‌های اقتصادی وزارت خارجه نیز به جای بهمن حسین‌پور، سفیر ایران در آنکارا (ترکیه) می‌شود.

پاسخ به شایعه نبود سفیر در ۴۰ کشور

انتصاب و معرفی سفیران جدید ایران طی روزهای گذشته در شرایطی صورت گرفته که طی ماه‌های اخیر برخی از نمایندگان مجلس به بدون سفیر بودن برخی از سفارتخانه‌های کشورمان انتقاد کرده بودند. در پی همین انتقادها هم بود که حسن قشقاوی، معاون وزیر خارجه در امور پارلمانی و کنسولی در روز ۲۹ تیرماه سال‌جاری در جمع خبرنگاران گفته بود: از مجموعه کشورهای جهان که ظرفیت روابط ما با آنها در حد سفیر است، فقط در ۶ کشور سفیر نداریم.

به گزارش خبرگزاری مهر، قشقاوی افزوده بود: این کشورها شامل انگلیس، مکزیک، کلمبیا، تونس، نیجریه و موریتانی است و حتی در اکثریت این ۶ کشور نیز، سفیر تعیین و به زودی اعزام خواهد شد.

وی تاکید کرده بود: هیچ نمایندگی ایران در خارج از کشور بدون مسوول نمایندگی نیست. بنابراین شایعه نبود سفیر در ۴۰ کشور مطلقا بی‌پایه و اساس است.

قشقاوی همچنین توضیح داده بود: طبق روال سالیانه و معمولا در اواخر تابستان، ماموریت حدود یک سوم از روسای نمایندگی‌ها خاتمه می‌یابد که طبعا در این صورت وزارت خارجه و ریاست‌جمهوری در یک تشریک مساعی قانونی باید در فکر نیروی جایگزین باشند، امری که هم‌اینک در فرآیند طبیعی خود قرار دارد.