رهبر معظم انقلاب در دیدار با فعالان و برگزیدگان بخشهای اقتصادی:
دسترسی به اطلاعات باید عمومی شود
در چارچوب اجرای قانون هدفمندی یارانهها سهم بخش تولید حتما اختصاص یابد
با فساد اقتصادی در دستگاههای دولتی بیرحمانه و بدون هیچ ملاحظهای برخورد کنید
عکس: Leader.ir
در چارچوب اجرای قانون هدفمندی یارانهها سهم بخش تولید حتما اختصاص یابد
با فساد اقتصادی در دستگاههای دولتی بیرحمانه و بدون هیچ ملاحظهای برخورد کنید فعالان و برگزیدگان بخش خصوصی، مدیران عرصههای «اقتصادی - صنعتی - کشاورزی - بانکی - فناوری اطلاعات و خدمات» همراه با نمایندگان تشکلهای صنفی، عصر روز چهارشنبه در دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی به تبادل نظر و بررسی مسائل مختلف اقتصادی پرداختند. در ابتدای این دیدار که بیش از ۳ ساعت طول کشید، ۱۸ نفر از فعالان اقتصادی، دیدگاههای خود را درباره اوضاع اقتصادی کشور بیان کردند.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار با تاکید بر تلاش، تدبیر و شتاب بیشتر در تحقق اهداف سند چشم انداز ۲۰ ساله افزودند: دشمن با سلاح ناکارآمد تحریم درصدد زمین زدن ملت ایران و نظام اسلامی است، اما این هدف خصمانه، با جهاد اقتصادی مسوولان و مردم ناکام میماند و ملت بزرگ ایران، با امید سرشار به آینده، به جایگاه شایسته خود دست خواهد یافت.
رهبر انقلاب اسلامی دیدار با فعالان اقتصادی بخشهای دولتی و خصوصی را در مقطع حساس کنونی، اقدامی نمادین برای نشان دادن اهتمام نظام اسلامی به «مساله اقتصاد» و «تحرک و پیشرفت اقتصادی» دانستند و تاکید کردند: پیام جلسه امروز، لزوم توجه بیشتر و جدیتر مسوولان و فعالان بخشهای اقتصادی، و همچنین آحاد مردم به مساله اقتصاد است.
حضرت آیتالله خامنهای، بیان گزارش اوضاع اقتصادی کشور از زبان فعالان بخشهای خصوصی را یکی دیگر از اهداف دیدار امروز برشمردند و افزودند: همانگونه که در سخنان اغلب فعالان مشهود بود با همت مغزهای متفکر، و شخصیتهای علمی و فنی، پیشرفتهای چشمگیری در عرصههای تولید، خدمات، کشاورزی، صنعت و صنایع دانش بنیان به وقوع پیوسته که متاسفانه اغلب مردم از آن مطلع نیستند و باید این افتخارات ملی که متعلق به ملت ایران است، به اطلاع مردم رسانده شوند.
ایشان خاطرنشان کردند: بیان پیشرفتها به معنای نادیده گرفتن نقاط ضعف و کمبودها نیست، اما بیان نقاط منفی باید با لحن علاججویانه و امیدبخش باشد تا واقعیات کشور، وارونه جلوه داده نشود.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: یکی از شگردهای جنگ روانی دشمنان در شرایط کنونی، ناامید کردن مردم بهویژه نسل جوان و فعال کشور است، بنابراین همواره باید پیشرفتها و ظرفیتهای شگرف کشور برای اطلاع مردم منعکس شود.
ایشان در بیان علت نامگذاری سال جاری به سال جهاد اقتصادی به هدف جبهه استکبار برای زمین زدن ملت مقاوم ایران و نظام اسلامی از راه اقتصاد اشاره کردند و افزودند: باید با شناخت «اهداف، ابزار و سلاح دشمن» و با جهاد اقتصادی به مقابله با این هدف رفت.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین ویژگیهای جهاد اقتصادی، به «استمرار، همه جانبگی، هوشمندی و اخلاص» اشاره کردند و افزودند: باید این نکته را درک کرد که جهاد اقتصادی، در واقع حرکتی هدفدار در مقابله با حرکت غرض آلود و خصمانه دشمن است.
رهبر انقلاب اسلامی هدف واقعی تحریمهای ایران را فلج کردن اقتصاد کشور خواندند و خاطرنشان کردند: عامل حقیقی این تحریمها مساله انرژی هستهای نیست، چرا که روند تحریمها، ۳۲ سال پیش هنگامی آغاز شد که نامی از مسائل هستهای در کشور نبود.
حضرت آیتالله خامنهای با تاکید بر مقابله هوشمندانه ملت ایران و مسوولان کشور با تحریمها افزودند: اگر تحریم، موثر و برای دشمنان کارگشا بود همان سالهای اول انقلاب اهداف مستکبران را محقق میساخت چه برسد به اکنون که ملت و نظام در مقابل تحریمها، به تدریج حالت ضدضربه پیدا کردهاند.
ایشان دور زدن تحریمها و مهمتر از آن روی آوردن به تواناییهای داخلی را از جمله شیوههای موفق ملت و مسوولان در شکست دادن تحریمها برشمردند و افزودند: مقابله افتخارآمیز نظام اسلامی با تحریمها، همچون تمامی ۳۲ سال اخیر، با موفقیت ادامه خواهد یافت.
رهبر انقلاب همچنین با تاکید بر لزوم تحقق اهداف سند چشمانداز ۲۰ ساله و دستیابی ایران به رتبهاول کشورهای منطقه در عرصههای مهم و حیاتی افزودند: رقبای منطقهای در حال کار و تلاش شدید هستند و دستیابی به اهداف سند چشمانداز، نیازمند سرعت بیشتر ، تدبیر و حرکت منضبطتر و در واقع نیازمند جهاد اقتصادی است.
حضرت آیتالله خامنهای دستیابی به رتبه اول منطقه در مسائل مهم و حیاتی را نه یک هوس بلکه یک نیاز واقعی و سرنوشت ساز خواندند و افزودند: در اوضاع کنونی منطقه و جهان، هر کشوری که نتواند از لحاظ اقتصادی علمی و زیرساختها از رشد لازم برخوردار شود بی رحمانه مورد تطاول قرار میگیرد، بنابراین باید با استحکام درونی و پیشرفت اقتصادی، اهداف سند چشمانداز را محقق کرد.
رهبر انقلاب ظرفیتهای کشور را از لحاظ «منابع، هوش و استعداد انسانی»، منابع طبیعی و موقعیت جغرافیایی، فوقالعاده خواندند و افزودند باید این ظرفیتهای درجه یک را بالفعل کرد و رتبه اول منطقه را به دست آورد که این مهم، نیازمند کار و تلاش مضاعف است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به گذشت ۵ سال از آغاز اجرای سند چشمانداز ۲۰ ساله، کارهای انجام شده در برنامه چهارم توسعه را خوب ارزیابی کردند، اما افزودند: برخی اهداف آن برنامه از جمله رشد ۸ درصدی، کاهش بیکاری، کاهش تورم و افزایش سرمایهگذاری محقق نشده است بنابراین در اجرای برنامه پنجم توسعه، باید همت و تلاش مضاعف انجام داد تا ضمن جبران این کمبودها، سهم برنامه پنجم در تحقق اهداف سند چشمانداز محقق شود.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه در زمینه اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴، کارهای خوبی انجام شده، اما کافی نیست، خاطرنشان کردند: براساس سیاستهای ابلاغی اصل ۴۴، باید زمینه یک اقتصاد رقابتی با حضور بخش خصوصی بهوجود آید که لازمه چنین کاری، تحرک بیشتر برای اجرای کامل سیاستهای اصل ۴۴ است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: هدف از اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴، فقط واگذاری بنگاهها نیست، بلکه در کنار واگذاریها باید در زمینه توانمند کردن بخش خصوصی، فراهم کردن امکان مدیریت خوب و نظارت جدی برای جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی نیز کارهای اساسی انجام شود.
ایشان برخورد قاطعانه و جدی با مفاسد اقتصادی را یکی از زمینهسازیهای مناسب برای تشویق حضور سالم و قانونمند بخش خصوصی دانستند و خاطرنشان کردند: مبارزه با مفاسد اقتصادی بسیار مهم و یک رکن اساسی است.
رهبر انقلاب اسلامی خطاب به مسوولان دولتی تاکید کردند: باید نسبت به بروز و نفوذ کوچکترین فساد اقتصادی در دستگاههای دولتی به شدت حساس باشید و با آن بیرحمانه و بدون هیچ ملاحظهای برخورد کنید، چرا که در غیر این صورت مفاسد اقتصادی همچون بیماری واگیر سریعا گسترش خواهد یافت.
ایشان اجرای کامل سیاستهای حمایتی از بخش تولید را یکی دیگر از موارد مهم برشمردند و خاطرنشان کردند: تولید، اساس اقتصاد است و باید در چارچوب اجرای قانون هدفمندی یارانهها، سهم بخش تولید حتما اختصاص یابد.
رهبر انقلاب اسلامی در همین زمینه افزودند: البته بخش تولید هم در قبال این حمایت وظایفی دارد که از آن جمله، صرفه جویی در مصرف انرژی، افزایش بهرهوری و نوسازی ماشینآلات و تجهیزات است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: در کنار اعطای تسهیلات به بخش تولید و حمایت از تولیدکنندگان، باید نظارت قوی نیز وجود داشته باشد تا برخی سوءاستفادهکنندگان، از تسهیلات اعطایی برای کارهای دیگر استفاده نکنند. موضوع واردات و صادرات بخش دیگری از سخنان رهبر انقلاب اسلامی در جمع فعالان اقتصادی بود.
حضرت آیتالله خامنهای، تنظیم و کنترل واردات را لازم دانستند و خاطرنشان کردند: در هر شرایطی باید ملاحظه تولید داخلی از جمله محصولات کشاورزی را کرد، ضمن اینکه این توجیه که واردات به رقابت پذیری تولید داخلی کمک میکند، دارای منطق قوی نیست.
حضرت آیتالله خامنهای درخصوص موضوع صادرات، به رشد بسیار خوب صادرات غیرنفتی در سالهای اخیر اشاره کردند و افزودند: انتظار این است که رشد صادرات غیرنفتی به گونهای پیش رود
که بخش صادرات بر واردات، غلبه پیدا کند و بتوانیم خود را از درآمد نفتی بی نیاز کنیم.
ایشان وابستگی به درآمد نفت را یکی از بلیات کشور دانستند و با یادآوری سخنان چند سال قبل خود مبنی بر قطع وابستگی به درآمد نفت تا حدی که امکان بستن در چاههای نفت برای هر مدتی امکانپذیر باشد، خاطرنشان کردند: رهایی اقتصاد کشور از درآمدهای نفتی، زمینه ساز اقتدار و پیشرفت عظیم ملت و نظام اسلامی خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: در کنار حمایت دولت از صادرات، صادرکنندگان نیز باید کیفیت، بسته بندی، تنوع، استحکام و زیبایی محصولات و تولیدات خود را ارتقا دهند و آنها را در موعد مقرر به دست مشتری و خریدار برسانند.
حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: لازمه تحقق این موارد، نیازمند فرهنگ حسن عمل در تولیدات است.
ایشان یکی دیگر از موارد ضروری در اقتصاد کشور را تدوین برنامهای جامع برای رشد بخش تعاون دانستند و با اشاره به موضوع مهم لزوم دسترسی یکسان به اطلاعات اقتصادی، افزودند: همه فعالان بخش خصوصی باید به طور یکسان و بدون تبعیض از فرصتهای سرمایهگذاری مطلع باشند.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر لزوم پیگیری جدیتر موضوع شفافسازی اطلاعات، خاطرنشان کردند: محدود بودن دسترسی اطلاعات برای برخی افراد خاص، زمینهساز ویژه خواریهای عجیبی میشود که برای مقابله با آن، باید دسترسی به اطلاعات، عمومی شود.
حضرت آیتالله خامنهای در جمعبندی مطالب مطرح شده در دیدار فعالان اقتصادی بخش دولتی و خصوصی، اظهار امیدواری کردند: دیدار امروز زمینهساز انگیزه بیشتر و فعالیت هوشمندانه، هدفدار و مضاعف همه علاقهمندان به ملت، کشور و نظام شود.
ایشان با تاکید بر لزوم توجه به همت مضاعف و کار مضاعف در کنار جهاد اقتصادی، افزودند: آینده کشور، آینده خوبی است و سابقه تاریخی، میراث فرهنگی، تواناییهای مردمی و ظرفیتهای طبیعی ایران، همه موید این است که ایران میتواند با کار و تلاش بیوقفه و خستگیناپذیر مسوولان و مردم به جایگاه والا و شایسته برسد.
در آغاز این دیدار آقایان و خانمها
- اسدالله عسگراولادی - فعال اقتصادی و صادرکننده
- سیدمحمد اتابکی - رییس انجمن صنفی تولید کنندگان سیمان
- هاشم نامور - مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس
- قاسم نوده فراهانی - رییس شورای اصناف کشور
- مجید قاسمی - مدیرعامل بانک پاسارگاد
- مجتبی شادلو - رییس هیات مدیره اتحادیه باغداران ایران
- حسین قالیباف اصل - مدیرعامل شرکت بورس
- لیلا لاریجانی - مدیرعامل شرکت گسترش انفورماتیک
- محمدرضا جبارزارع - مدیرعامل گروه همگام
- حمیدرضا جمشیدی - رییس هیات مدیره شرکت البرز دارو
- ایرج رهبر - رییس کانون سراسری انبوهسازان کشور
- محمد آرام بنیار - مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین
- ابوالحسن خلیلی - مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای دانههای روغنی
- غلامرضا حبیبی - مدیرعامل موسسه توسعه دانش، پژوهش و فناوری فرزان
- احمدحسن جزنی - نماینده تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان
- عطاءالله آیت اللهی - دبیر شورای رسته آب جامعه مهندسان مشاور ایران
- پرویز رحمتی - رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور
- و احمد توکلی - نماینده مجلس شورای اسلامی
به تشریح دیدگاهها، انتقادها و پیشنهادهای خود در زمینههای مختلف اقتصادی پرداختند.
ارسال نظر