شماری از اصولگرایان سنتی دراصولگرا بودن جبهه پایداری تردید کردند

دنیای اقتصاد - حامد صالح آبادی: ساز ناکوک جبهه پایداری با کمیته ۸+۷ اصولگرایان باعث آن شد که آیت‌الله مهدوی کنی رنج سفر را تحمل کند و عازم قم شود تا برای هماهنگی بیشتر اتحاد اصولگرایان با آیت‌الله یزدی دیداری داشته باشد. از آنچه که از اخبار برخی رسانه‌ها هویدا شده است جبهه پایداری شرط و شروط‌هایی را برای پیوستن به کمیته ۸+۷ تعیین کرده است که مهم‌ترین آنها کنار گذاشتن نمایندگان لاریجانی و قالیباف از این کمیته است. شرطی که تاکنون با مخالفت کمیته ۸+۷ مواجه شده است و در دو جلسه‌ای که جبهه پایداری با کمیته ۸+۷ داشته است نتیجه‌ای حاصل نشده و آنها همچنان برای پیوستن به اصولگرایان دچار تردید هستند. همین امر باعث دغدغه برخی اصولگرایان شده است که نگرانند پروسه اتحاد این جریان سیاسی سرانجام به شکست بیانجامد. اسدالله بادامچیان، عضو ارشد حزب موتلفه ونماینده تهران در مجلس در واکنش به شرط‌گذاری جبهه پایداری گفته است: جبهه پایداری خودش را دست بالا گرفته، اماحتی دولتی‌ها قبولش ندارند و اگر این دوستان با کمیته ۸+۷ همراهی نکنند خودشان آسیب می‌بینند و برای کمیته ۸+۷ اصلا مهم نیست که جبهه پایداری به اصولگرایان بپیوندند یا نه. همچنین حمیدرضا کاتوزیان، دیگر نماینده تهران در مجلس هم در همین زمینه می‌گوید: ما جبهه پایداری را همان جریان رایحه خوش خدمت می‌دانیم؛ چرا که هدایتش بر عهده آقایان مشایی و بقایی است و جبهه پایداری اصولا یک حرکت تمامیت‌خواه است و علاقه‌مند به همراهی و همگامی با هیچ جریانی نیست.

با تشدید اختلافات در طیف اصولگرایان احتمال ارائه لیست واحد به حداقل ممکن رسیده است و با وجود تلاش‌هایی که جامعتین تا کنون برای اتحاد انجام داده است، اما سهم‌خواهی‌ها و به تعبیر برخی زیاده‌خواهی‌های بعضی گروه‌ها تلاش‌های آنها را با شکست احتمالی مواجه کرده است. در چنین شرایطی برخی فعالین اصولگرا در هویت جبهه پایداری اظهار تردید کردند و آنها را غیر مستقیم متصل به افرادی همچون مشایی و بقایی دانسته‌اند.

در همین زمینه سخنگوی جامعه‌ روحانیت مبارز، با اشاره به جلسه اعضای شورای مرکزی جامعه‌ روحانیت مبارز با حضور آیت‌الله مهدوی‌کنی و آیت‌الله محمد یزدی گفت: در این جلسه در خصوص شروط عنوان شده از سوی جبهه پایداری مذاکراتی انجام شد، اما تصمیماتی در این باره اتخاذ نشده است. حجت‌الاسلام و المسلمین سالک در گفت‌وگو با ایلنا، افزود: نمایندگان جبهه پایداری به جلسات دعوت می‌شوند و امیدواریم که در جلسه آینده حضور داشته باشند. وی با اشاره به موضوع دیگر که در جلسه سه‌شنبه شب جامعه روحانیت مبارز مطرح شده است، گفت: یکی دیگر از مباحثی که مورد بحث و تحلیل قرار گرفت، بحث گروه ۸+۷ بود و اعضا بر تقویت وحدت جامعه‌ اصولگرایی و اینکه حرکت‌ها باید در این ارتباط آغاز شود و به شکل مطلوبی صورت بگیرد، تاکید کردند.

بادامچیان: خودشان را دست بالا گرفته‌اند

با افزایش انتقادات از جبهه پایداری، اسدالله بادامچیان نیز در خصوص اخباری درباره سهم‌خواهی در کمیته وحدت اصولگرایان با تاکید بر اینکه «هنوز به سهم خواهی نرسیده‌ایم»، گفت: چانه‌زنی در عالم سیاست طبیعی است و همیشه هم وجود داشته است و در شرایط کنونی هم جبهه پایداری نیز با اعضای کمیته هفت نفره در حال مذاکره هستند. بادامچیان در گفت‌وگو با خبرآنلاین با بیان اینکه این جبهه هم یک مجموعه و ظرفیت دراصولگرایان هستند که امید دارم متصل شوند، گفت: آنها در ابتدای امر خودشان را خیلی بالا گرفتند و اعلام کردند ما همه حامیان آقای احمدی‌نژاد را جمع کردیم، ولی حرف این است که آقایی مشایی و دوستانش که آنها را قبول ندارند، ضمن اینکه خود این دوستان هم می‌گویند اینها جریان انحرافی هستند. این عضو کمیسیون شورا‌ها همچنین گفت: علاوه بر این، تیم آقای رحیمی هم این دوستان را قبول ندارد. ضمن اینکه تیم‌های دیگر هم. در این شرایط اگر این دوستان با کمیته ۸+۷ همراهی نکنند خودشان آسیب می‌بینند. بادامچیان در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان اصولگرایان را از آفت غفلت از ریش‌سفیدان و بزرگان اصولگرا دور داشت، اظهار کرد: اینکه دوره ریش سفیدی تمام شده حرف برخی گروه‌ها است، ولی واقعیت این است که وقتی آیت‌الله مهدوی‌کنی مطلبی را بفرمایند مردم احتراما و تکلیفا می‌پذیرند.

کاتوزیان: مشایی هدایتشان می‌کند

از سوی دیگر، حمیدرضا کاتوزیان نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس هم تاکید کرد: جبهه پایداری را همان جریان رایحه خوش خدمت می‌دانم که در دوره قبل و در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری فعال بود. رییس کمیسیون انرژی مجلس اسلامی در گفت‌وگو با سایت خبری اعتدال تصریح کرد: رایحه خوش خدمت یک جریان دولتی برای ورود در انتخابات بود، این آقایان نیز همان رایحه خوش خدمتند و هیچ تفاوت ویژه‌ای ندارند. عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس ادامه داد: رهبری جریان رایحه خوش توسط آقای مشایی صورت می‌گرفت و این جبهه پایداری نیز رهبری اصلی و هدایتش بر عهده آقایان مشایی و بقایی است، ضمن اینکه بنده هیچ تفکیکی ما بین آقای احمدی‌نژاد و آقای مشایی قائل نیستم و اعتقاد دارم همه اینها دارای یک تفکر و رویکرد در مسائل سیاسی و انقلاب و کشور هستند و نگاه آنها نسبت به موضوعاتی نظیر روحانیت و حجاب یکسان است و تاکنون هم بارها همدیگر را تایید کرده و با هم همراه بوده‌اند. کاتوزیان گفت: جبهه پایداری اصولا یک حرکت تمامیت خواه است و علاقه‌مند به همراهی و همگامی با هیچ جریانی نیست و تاکید می‌کنم که آنها در بحث وحدت اصولگرایان وارد نخواهند شد؛ بهانه‌های گرفته شده از سوی جبهه پایداری نیز نشان‌دهنده این است که در پی ایجاد جریان مستقلی از اصولگرایان هستند و آیت‌الله مصباح یزدی را هم در برابر آیت‌الله مهدوی‌کنی مطرح می‌کنند که کار خود را کاملا مستقل از گروه ۸+۷ جلو ببرند. کاتوزیان ادامه داد: یکی از اهداف جبهه پایداری شکستن ۸+۷ است و در نهایت مانع وحدت مورد نظری رهبری می‌شوند و بهانه‌هایی را هم که پیرامون آقایان لاریجانی و قالیباف گرفتند در این راستا است. وی افزود: جریان انحرافی در لایه‌های زیرین جبهه پایداری فعالیت می‌کند و در لوای این جبهه، کاندیداهای ناشناخته خود را به مجلس خواهد فرستاد.

تغذیه جبهه پایداری از یک جریان انحرافی

در عین حال قائم مقام و سخنگوی جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی نیز با اشاره به فعالیت‌های جبهه پایداری و موضع‌گیری‌های برخی افراد آن گفت: جریانی مانند جبهه پایداری که به دنبال حذف چهره شناخته شده اصولگرایان مانند آقای لاریجانی از کمیته وحدت اصولگرایان است، از یک جریان انحرافی تغذیه می‌شود. حبیب‌الله بوربور در گفت‌وگو با ایلنا؛ در خصوص ارزیابی‌اش از سخنان برخی از اعضای جبهه پایداری انقلاب اسلامی که می‌گویند علی لاریجانی به دلیل اینکه یک اصولگرای واقعی نیست نباید نماینده‌ای در جبهه متحد اصولگرایی داشته باشد، اظهار کرد: جریان و افرادی که در جهت حذف برخی اشخاص و جریان‌های معتبر از دایره اصولگرایی کار می‌کنند؛ اصولا باید در اصالت آنها شک کرد.وی افزود: افرادی که رویه حذف چهره‌های معتبر اصولگرایی از دایره اصولگرایی را دنبال می‌کنند، حتی باید در دلسوزی آنها برای انقلاب و اصولگرایی خود آنها شک کرد؛ چرا که یک اصولگرا هیچ وقت به دنبال حذف اصولگرایان نیست. سخنگوی جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی تصریح کرد: جریان و افرادی که درصدد حذف افراد معتبری نظیر آقای علی لاریجانی و همچنین آقای قالیباف از کمیته ۷+۸ و جبهه متحد اصولگرایی هستند احتمالا به یک جریان مشکوک در کشور مرتبط هستند.