۹۸ درصد مردم به این گزینه که «من به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنم» پاسخ «موافقم» و «خیلی موافقم» داده‌اند

دنیای اقتصاد- مرکز پژوهش‌های دفتر ریاست جمهوری که تا پیش از این کمتر نام آن در رسانه‌ها شنیده شده بود، مدتی است که فعال شده و نظرسنجی‌هایی را پیرامون موضوعات مختلف منتشر می‌کند. این مرکز که نام کامل آن «مرکز پژوهش، سنجش و اسناد معاونت ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رییس‌جمهور» است، زیر نظر دفتر رییس‌جمهور به ریاست اسفندیار رحیم مشایی فعالیت می‌کند. این مرکز دومین نظرسنجی خود در یک هفته گذشته را این بار درباره موضوعاتی چون «میزان وفاداری ملی» و «میزان کمک مردم به دولت در صورت بروز شرایط بحرانی اقتصادی» بر خروجی رسانه‌ها قرار داده است. براساس این نظر سنجی همچنین ۹۸ درصد مردم در پاسخ به این گزینه که «من به ایرانی بودن خود افتخار می‌کنم» پاسخ «موافقم» و «خیلی موافقم» داده‌اند و ۹۵ درصد هم اعلام کرده‌اند که از شنیدن سرود «ای ایران، ای مرز پرگوهر» احساس شعف می‌کنند.

چهار روز قبل این مرکز نتایج نظرسنجی‌ای درباره حذف صفر از پول ملی را منتشر کرده و در آن متذکر شده بود که بیش از ۷۰ درصد مردم موافق نظر دولت مبنی بر حذف چهار صفر از واحد پول ملی بودند؛ همچنین ۳۲ درصد معتقدند حذف چهارصفر موجب رونق اقتصادی شده و ۲۷ درصد آن را موجب رکود اقتصادی در کشور می‌دانند.

میزان وفاداری ملی

این مرکز روز گذشته در دومین نظرسنجی خود اعلام کرد که ۵/۸۱ درصد از پاسخگویان به نظرسنجی تلفنی مرکز پژوهش، سنجش و اسناد ریاست جمهوری وفاداری ملی مردم ایران را در بالاترین سطح، حدود ۱۴ درصد در حد متوسط و تنها ۴ درصد این مقوله را در حد نامطلوب ارزیابی نموده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فارس، مرکز پژوهش، سنجش و افکار در سوم تیرماه ۱۳۹۰ یک نظرسنجی با موضوع وفاداری ملی در سطح شهر تهران با هدف دستیابی به نظر مردم درباره وفاداری ملی از بین افراد بالای ۱۸ سال به صورت پیمایش تلفنی انجام داده که نتایج قابل توجهی به دست آمده است.

بر اساس نتایج این نظرسنجی بیش از ۹۵ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی، احساس شور و شعف نسبت به شنیدن سرود «ایران ای مرز پر گهر» را برگزیده‌اند.

چند درصد مردم به دولت کمک می‌کنند؟

همچنین بر اساس این نظرسنجی، پاسخگویان در جواب به این سوال که «فرض کنید دولت دچار مشکل اقتصادی شود و نیازمند کمک مالی مردم باشد(در صورت تمکن مالی) تا چه حد خواسته دولت را اجابت می‌کنید؟» بیش از ۴۵ درصد گزینه خیلی زیاد و زیاد را برگزیدند. بر اساس این نظرسنجی ۴۵ درصد شرکت‌کنندگان در پاسخ به اینکه «اگر پیشرفت و آبادانی کشور نیاز به این داشته باشد که هر ایرانی یک ماه از سال را در مناطق محروم کشور خدمت کند، فکرمی‌کنید مردم تا چه اندازه این کار را انجام می‌دهند؟» گزینه خیلی زیاد و زیاد را انتخاب کرده‌اند و ۵/۳۰ درصد نیز گزینه متوسط را برگزیده‌اند. بر اساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، در این نظرسنجی ۵/۶۹ درصد پاسخگویان به این سوال که «تا چه حد تمایل دارید برای سرپا نگهداشتن اقتصاد کشور از کالاهای ایرانی خرید کنید؟» گزینه خیلی زیاد و زیاد را انتخاب کردند. بر اساس نظرسنجی مرکز پژوهش، سنجش و اسناد بیش از ۵/۷۳ درصد از پاسخگویان در پاسخ به اینکه «چنانچه در شرایط فعلی حمله‌ای از طرف دشمنان به این کشور صورت گیرد، مردم تا چه حد حاضرند برای حفظ سرزمین، دین و نظام خود به جبهه بروند؟» گزینه‌های خیلی زیاد و زیاد را انتخاب کردند.

یافته‌های نظرسنجی همچنین حاکی از این است که ۵/۹۴ درصد پاسخگویان در واکنش به این سوال که اگر به خارج از کشور سفر کنید و در آنجا ببینید به پرچم ایران توهین می‌شود، آیا شدیدا با این مساله برخورد می‌کنید؟ گزینه بله را انتخاب کردند.