کاردار انگلیس به نامه دانشجویان معترض ایرانی پاسخ داد
استقبال از آغاز گفتوگوهای حقوق بشری میان ایران و انگلیس
جین ماریوت، کاردار سفارت انگلیس با انتشار نامهای خطاب به مدیرعامل خبرگزاری فارس به نامه دانشجویان تظاهراتکننده در مقابل سفارت انگلیس در تهران پاسخ داد. به گزارش خبرگزاری فارس، جمعی از دانشجویان کشورمان روز یکشنبه هفته جاری در خلال تجمع اعتراضی خود نسبت به سرکوب تظاهراتکنندگان در انگلیس، با قرائت نامه ای خطاب به جین ماریوت، کاردار سفارت انگلیس در تهران، از وی خواستند تا در تجمع دانشجویان تهرانی حضور پیدا کرده و پاسخگوی خشونتهای انگلیس در قبال اعتراضات این کشور باشد.
در بخشی از این نامه، دانشجویان خطاب به کاردار انگلیس نوشته بودند:« این روزها رسانهها صحنههایی را نمایش میدهند که تاسف هر انسان آزادهای را برمیانگیزد. صحنههایی که سالها بود در میان سکوت نهادهای حقوق بشر بارها در افغانستان و عراق و دیگر کشورهای اسلامی تکرار میشد، اکنون در داخل مرزهای انگلیس مشاهده میشود.»
در بخش دیگری از این نامه دانشجویان تصریح کرده بودند: «فراموش نکردهایم حوادث ۲ سال پیش ایران را که چگونه همینها با وارد کردن اتهام نقض حقوق بشر در ایران سعی داشتند با ایجاد فشار بر حکومت ایران خواستههای همراهان داخلی خود را به کرسی بنشانند. همینهایی که به جان مردم انداختن سگها و انواع خشونتها را رفتار استاندارد پلیس میدانند، چگونه اقدامات پلیس ایران را نقض حقوق بشر قلمداد میکردند و تمام رسانههای خود را برای فشار بر ایران و بزرگنمایی آن حوادث بسیج میکردند.»
کاردار انگلیس اما در نامه خود به دانشجویان که آن را در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده و خواستار ارسال آن از این طریق به دانشجویان شده، آورده است: «نامه سرگشاده شما خطاب به اینجانب که در آن نگرانیهایی در رابطه با نحوه برخورد دولت بریتانیا در مورد آشوبهای اخیر ابراز کردهاید را خواندهام. نامهای که در روز پنجشنبه ۲۰ مرداد ماه به جناب آقای رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ارسال داشتهام و در آن بسیاری از نگرانیهای شما پاسخ داده شده است را ملاحظه کردهاید. یک نسخه از این نامه را نیز جهت اطلاع شما به پیوست ایفاد مینمایم.»
ماریوت افزوده است: «از نامه شما چنین استنباط مینمایم که مایلید به منظور گفتوگو درباره یکسری از مسائل حقوقبشر با اینجانب ملاقات کنید. همچنین مسرور شدهام از اینکه ملاحظه مینمایم مساله اعلامیه جهانی حقوق بشر و کاربرد آن را مطرح کردهاید. در حالی که از حق شما جهت برگزاری اعتراض مسالمتآمیز در خارج از سفارت بریتانیا کاملا حمایت و پشتیبانی مینمایم. گفتوگویی معقول به بهترین نحو نمیتواند طی یک تظاهرات انجام شود.»
نظر مهمانپرست و نامه ماریوت
براساس این گزارش، مهمانپرست هفته گذشته در واکنش به تظاهرات گسترده شنبه شب (۱۵ مردادماه ۱۳۹۰) در منطقه تاتنهام در شمال لندن، از دولت انگلیس خواست تا از هرگونه برخورد خشونتآمیز پلیس این کشور جلوگیری کند و با انجام گفتوگو و بررسی درخواستهای تظاهراتکنندگان موجب بازگشت آرامش شود. ماریوت نیز در واکنش به این اظهارات طی نامهای از آمادگی انگلیس برای پذیرش گزارشگران حقوق بشری خبر داد و از تهران هم خواست به احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر، مجوز ورود به ایران را بدهد.
ارسال نظر