رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به جایگاه والای علم و دانش در دین اسلام تاکید کرد: هر چه انسان‌های عالم در جامعه بیشتر شود، علم توسعه می‌یابد و در کنار آن پیشرفت جامعه زودتر تحقق خواهد یافت. به گزارش ایسنا، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار هیات امنا و جمعی از اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، با اشاره به نحوه شکل‌گیری این واحد بزرگ علمی تصریح کرد: در فضای انقلابی سال‌های اولیه جمهوری اسلامی، حرکت به سمت تقویت بخش خصوصی ارتداد سیاسی و کاری تجملی محسوب می‌شد.

رییس هیات امنای دانشگاه آزاد با اشاره به مشکلات دیرین پیش روی توسعه و پیشرفت این دانشگاه گفت: اصل باید این باشد که هر کس در هر جا برای توسعه علم و دانش فعالیت کند و باید قدردان و شاکر او بود نه اینکه پیش پای او سنگ‌اندازی کرد.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه «با همه مشکلات پیش روی این شجره طیبه و کوته‌نظری‌ها و حسادت‌ها، پیشروی و توسعه کمی و کیفی بی‌وقفه دانشگاه ادامه دارد»، تصریح کرد: در حال حاضر پای دانشگاه آزاد در سراسر جهان و تمام قاره‌ها باز شده، به‌گونه‌ای که بسیاری از کشورها از جمله چین و کانادا هم درخواست ایجاد شعبه در خاک خود را کرده‌اند.

وی تاکید کرد: از سنگ‌اندازی‌ها، بهانه‌گیری‌ها و مانع‌تراشی‌ها نهراسید و با عزم و اراده جدی به پیشبرد اهداف بلند علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی بیندیشید.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش، جهل را عامل افراط و تفریط خواند و تصریح کرد: در هر نقطه‌ای که علم و دانش گسترش یافته است، فضای اجتماعی به سمت اعتدال و میانه‌روی حرکت کرده است.

هاشمی رفسنجانی حادثه اخیر اسلو را نمونه بارز رشد افراط‌گرایی مسیحی و نژادپرستی خواند و با اشاره به اینکه ریشه‌های واقعی و عمیق این حادثه در آینده مشخص خواهد شد، تاکید کرد: به نظر می‌رسد فاشیسم غربی، صهیونیسم و افراط‌گرای مسیحی در حال رسیدن به نقطه مشترک جدیدی در مسیر توسعه تندروی در جهان غرب هستند، همان‌گونه که حاصل اشتراک‌نظر یهود و نصاری موجب ایجاد غده سرطانی منطقه یعنی اسرائیل شد.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام اندیشمندان و نخبگان دینی و مذهبی را به هوشیاری در برابر ظهور و ریشه دوانیدن هرگونه افراط‌گرایی در جهان اسلام و مسیحیت فراخواند و گفت: شناخت صحیح این پدیده و پیشه ساختن اعتدال عملی می‌تواند به کنترل این‌گونه خشونت‌های افراط‌گونه کمک شایانی بنماید.