عراقچی با اشاره به برگزاری جلسه ویژه شورای امنیت در ارتباط با موضوع لبنان در چهارشنبه شب گذشته تصریح کرد: «متاسفانه همچنان شورای امنیت سازمان ملل به دلیل سیاست آمریکا که از هرگونه به نتیجه رسیدن این جلسات جلوگیری می‌کند، درخصوص تصمیم‌گیری در این نشست هم ناکام بود و حتی یک بیانیه مطبوعاتی و یک محکومیت ساده هم نتوانست صادر کند.» وزیر امور خارجه همچنین با اشاره به سخنرانی خود در نشست وزیران امور خارجه بریکس تاکید کرد که نقش بریکس باید در عرصه بین‌المللی گسترش پیدا کند به خصوص در مورد مسائل اقتصادی باید بریکس به قطب جدیدی تبدیل شود و این اراده تمام اعضا است.

همچنین وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با «ایرنا» با بیان اینکه علاوه بر موضوع لبنان، بحث اوکراین و اتهاماتی که علیه ایران مطرح شده و نیز مذاکرات هسته‌ای در گفت‌وگوها با کشورهای اروپایی مطرح شده است، گفت: «درخواست برای ورود به عرصه گفت‌وگو و مذاکره، اکنون جو غالب در مذاکرات میان ما و کشورهای اروپایی است.» در ادامه نشست‌های چندجانبه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، نشست وزرای امور خارجه مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) نیز به ریاست سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نیویورک برگزار شد. در ابتدای این نشست، وزیر امور خارجه کشورمان طی سخنانی به گسترش همکاری‌ها در بین کشورهای عضو مجمع اشاره کرد و نشست اخیر وزرای خارجه کشورهای عضو در تیرماه جاری در تهران را نقطه عطفی در تاریخ همکاری‌های کشورهای عضو دانست. در ادامه نیز پیش‌نویس اسناد نشست سران به تصویب حاضران رسید.

سید عباس عراقچی در ادامه برنامه‌ها و ملاقات‌های خود در نیویورک در نشست کمیته وزرای جنبش عدم تعهد در خصوص فلسطین سخنرانی کرد. به گزارش «ایسنا» در بخشی از این سخنرانی وی گفت: «قصد رژیم اسرائیل برای تشدید درگیری‌ها و گسترش جنگ در سراسر منطقه به وضوح نشان‌دهنده عدم تعهد آن به صلح و ثبات در منطقه است.»  عراقچی با بیان اینکه این رژیم آپارتاید و اشغالگر اکنون جنگی ناعادلانه و تجاوزگرانه علیه لبنان به راه انداخته و در تلاش است تا حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور را نقض کرده و مردم بیگناه آن را به قتل برساند، افزود: «این حمله علاوه بر هدف قرار دادن عمدی و بی‌رویه غیرنظامیان از طریق انفجار دستگاه‌های الکترونیکی که توسط شهروندان عادی استفاده می‌شود جان و اندام هزاران نفر از افراد بیگناه از جمله زنان و کودکان را گرفته است.»

وزیر خارجه کشورمان همچنین در این نشست پیشنهادهایی را ارائه کرد و خواستار بررسی آنها شد. از جمله درخواست برای آتش‌بس فوری جامع بدون قید و شرط و دائمی در غزه؛ درخواست برای رفع فوری و کامل محاصره غیرانسانی ۱۷ ساله غزه؛ درخواست برای آزادی تمام زندانیان و بازداشت‌شدگان فلسطینی؛ الزام رژیم اسرائیل به عقب‌نشینی فوری، کامل و بدون قید و شرط از غزه و تامین بازگشت امن بدون مانع و آبرومندانه تمام فلسطینیان آواره؛ اعمال تحریم‌های فوری تسلیحاتی و تجاری علیه رژیم اسرائیل برای الزام قدرت اشغالگر به توقف کامل تجاوزات خود علیه غزه و اجرای تعهدات بین‌المللی و قانونی آن از جمله آنهایی که تحت حقوق بشردوستانه و حقوق بشر بین‌المللی هستند و حمایت از اجرای اقدامات موقت دستور داده شده توسط دیوان بین‌المللی دادگستری در پرونده‌ای که توسط آفریقای جنوبی تحت کنوانسیون نسل‌کشی مطرح شده است و همچنین پیگرد و مجازات تمامی مقامات اسرائیلی دخیل در نسل‌کشی و جنایات علیه بشریت.

وزیر خارجه در ادامه گفت‌وگوهای خود با مقامات شرکت‌کننده در مجمع عمومی سازمان ملل با وزیران امور خارجه اسپانیا، عمان، برونئی، کره‌جنوبی، استرالیا، عراق، آلمان و لهستان نیز به صورت جداگانه دیدار و رایزنی کرد. طی دیدار عراقچی با فواد حسین، وزیر خارجه عراق طرفین بر لزوم یکپارچه‌سازی تلاش‌ها و مواضع به خصوص در سطح کشورهای اسلامی برای فشار در راستای دستیابی به آتش‌بس فوری در لبنان تاکید کردند. ۲ طرف درباره روابط دوجانبه عراق و ایران و اهمیت سفر اخیر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران و هیات همراه او به بغداد که اقدامی مهم برای تقویت همکاری فیمابین بود، گفت‌وگو کردند.