ادب را حتی در مواجهه با مخالفان رعایت کنیم

سیدحسن خمینی، تصریح کرد: لزومی ندارد اگر ما با هم اختلافی داریم از محدوده ادب بیرون بگذاریم، بلکه می‌توانیم مودبانه با یکدیگر سخن بگوییم، چراکه آنچه جامعه ما را به تکامل می‌رساند ادب متقابل است. به گزارش ایسنا، فرزند یادگار امام(ره) که در دیدار با رییس و نمایندگان مجلس در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی سخن می‌گفت، اظهار کرد: ‌بی‌شک بزرگ‌ترین دستاورد و میراث امام(ره) جمهوری اسلامی است و به هر نحوی که نگاه کنیم، نظام مقدس اسلامی میراث امام(ره) به حساب می‌آید. این شاکله حکومت و نظام اسلامی در قالب تئوری معروف امام (ولایت فقیه) در قانون اساسی شکل گرفته و دارای روح و جوهره خاص خود است که همه ما آن را می‌شناسیم و درباره ‌آن سخن بسیار شنیده‌ایم. وی اضافه کرد: علت غایی خلقت، بعثت، تشکیل حکومت دینی و پیدایش پیامبر هم همین تکمیل مکارم اخلاق است، بنابراین ما باید همواره خود را با این علت غایی بسنجیم. فرزند یادگار امام(ره) در ادامه ادب را از جمله مکارم اخلاق عنوان کرد و گفت: همه کسانی که با حضرت امام(ره) مرتبط بودند ایشان را یک انسان به شدت با مودت و مبادی به آداب می‌دانستند. همسر مکرم امام هم در پایبندی به آداب اجتماعی نمونه و الگوی بی‌نظیری بود و فضای خانه امام(ره) به گونه‌ای بود که همه به شدت به این ادب اجتماعی مقید بودند.

فرزند یادگار امام(ره) گفت: مطمئنا مرگ برای همه حق است، اما آنچه در یادها می‌ماند اخلاق و در راس آن ادب است. من قرائن زیادی دارم که امام(ره) در زندگی فردی و اجتماعی خود پا روی اخلاق نگذاشته‌اند و این برای همه ما درس بزرگی است.

اصالت فکر امام، نشاط اسلامی در ابعاد سیاسی و اجتماعی بود

در این دیدار همچنین علی لاریجانی، رییس مجلس نیز دلیل اصلی محرک بودن جریان و فکر امام خمینی(ره) را اصالت مبنای این فکر و باز کردن تمام وجوه فکر اسلامی توسط ایشان عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، علی لاریجانی پس از ادای احترام به مقام والای امام خمینی(ره) با بیان اینکه کار بزرگ امام خمینی(ره) این بود که قفس تصنعی برای تفکر اسلامی را شکست و این تفکر نشاط جدیدی به خود گرفت، خاطرنشان کرد: با این حرکت تفکر اسلامی بال و پر گرفت و شروع به حرکت در قلمروهای اسلامی کرد، البته چند فرقه و جریان با این تفکر مخالفت داشتند که از جمله‌ آنها جریان التقاط تفکر چپ‌گرایانه و جریان التقاط گرایش‌های غرب‌زده بود. رییس مجلس این تفکرات را حتی در سال‌های اخیر دارای بروز و ظهور توصیف کرد که در این راستا با ولایت فقیه می‌جنگند. وی گرایش سوم در این باره را تحجر عنوان کرد که امام (ره) با آن مبارزه کرد و این در واقع آفت ریشه تفکر اسلامی است.

وی گفت: این سه جریان با تفکر امام(ره) تخالف داشتند، اما اصالت فکر امام این بود که نشاط فکر اسلامی را در ابعاد سیاسی و اجتماعی رشد دهد که براساس مکاتب و حوزه‌های علمیه تحت عنوان اسلام جواهری نامبرده می‌شود.

رییس مجلس با تاکید مجدد بر این‌که امام(ره) در شئون مختلف اجتماعی و سیاسی این تفکر را گسترش داد، افزود: علت مهمی که جریان فکر امام توانست حرکت ایجاد کند اصالت مبنای فکر ایشان و باز کردن تمام وجوه فکر اسلامی توسط امام(ره) بود.

وی ادامه داد: امام(ره) به این تفکر پر و بال دادند و با جمود و تحجر و غرب‌گرایی مبارزه کردند. لاریجانی در پایان گفت: باید به این مساله توجه کنیم و امروز فرصتی است تا در محضر امام میثاق مجددی با این فکر ببندیم و بتوانیم این تفکر ناب را پیگیری کنیم.