رئیسی در نشست سران بریکس:
آمریکا سازمانهای بینالمللی را بیخاصیت کرد
به گزارش «ایرنا» سیدابراهیم رئیسی عصر سهشنبه در نشست وبیناری سران بریکس که به شکل فوقالعاده برگزار شد، غزه را نماد سقوط اخلاقی غرب دانست و گفت: حمایت همهجانبه آمریکا و غرب از نسلکشی و کودککشی در غزه از همه چیز بدتر است. تاکنون حدود ۵۵۰کودک مظلوم به خاک و خون کشیده شدند و ۴۱هزار واحد مسکونی آسیب دیده است. رئیسجمهور با تاکید بر رسوایی غرب بهدلیل پوشالی بودن شعارهایش افزود: آمریکا، انگلیس آلمان و فرانسه روزانه انواع سلاحها و بمبها را به رژیم صهیونیستی ارسال و با آتشبس مخالفت میکنند. آمریکا حتی تمام مسیرهای کمک به غزه را بسته و شورای امنیت سازمان ملل را فلج کرده است. رئیسی از همه کشورهای عضو بریکس خواست روابط سیاسی، نظامی و اقتصادی خود را با اسرائیل قطع کنند.
صادرات سلاح به اسرائیل متوقف شود
محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان سعودی نیز در اجلاس مجازی کشورهای بریکس گفت: بر مخالفت قاطع خود با عملیات اسرائیل در نوار غزه را دوباره تاکید میکنیم. بنسلمان افزود: خواستار ورود فوری کمکها به نوار غزه هستیم. همچنین خواستار توقف صادرات سلاح به اسرائیل هستیم. ولیعهد سعودی ادامه داد: بر ضرورت تشکیل کشور فلسطین در مرزهای۱۹۶۷ تاکید میکنیم. خواستار تلاشهای جمعی برای جلوگیری از وخامت اوضاع انسانی در غزه هستیم. آغاز یک روند جدی و جامع صلح برای حل مساله فلسطین را خواهانیم. کوچاندن فلسطینیها از نوار غزه را نمیپذیریم و بر ضرورت ایجاد کریدورهای بشردوستانه در غزه تاکید میکنیم.
صلح عادلانه تنها راهحل مناقشه
محمد بنزاید، رئیس دولت امارات عربی متحده نیز در این اجلاس گفت: وضعیت خطرناک در نوار غزه مستلزم اقدام مشترک برای تامین حفاظت از غیرنظامیان، تضمین راهروهای پایدار و ایمن برای رسیدن کمکهای بشردوستانه به مردم و آتشبس فوری است. بنزاید تاکید کرد: بحران کنونی تایید میکند که صلح عادلانه و همهجانبه تنها راهحل مناقشه است و جامعه بینالمللی مسوولیت بزرگی برای ایجاد افقی برای این صلح دارد.در پی تشدید تنشها در غرب آسیا، گروه بریکس عصر دیروز نشست ویژهای با محوریت جنگ غزه برگزار کرد، این نشست به میزبانی آفریقای جنوبی بهعنوان رئیس دورهای بریکس برگزار شد. سران بریکس و اعضای بریکس پلاس در این نشست مواضع خود را پیرامون حمایت از مردم مظلوم غزه بیان کردند. براساس این گزارش، عضویت ایران در بریکس در مرداد۱۴۰۲ پذیرفته شد و جمهوری اسلامی ایران از اول ژانویه۲۰۲۴ رسما عضو اصلی بریکس خواهد شد. روسا و رهبران برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، آرژانتین، اتیوپی، امارات متحده عربی، ایران، عربستان سعودی و مصر در این اجلاس بهصورت مجازی شرکت کردند.