رایزنی رییس مجلس سنای پاکستان با مقامات ارشد ایران

تهران به اسلام آباد پیشنهاد داد کمیسیون امنیتی مشترک بین دو کشور تشکیل شود

دنیای‌اقتصاد- فاروق ناییک، رییس مجلس سنای پاکستان روز پنجشنبه در تهران با محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور، علی لاریجانی رییس مجلس، سعید جلیلی دبیر شورای‌عالی امنیت ملی و علی اکبر صالحی وزیر خارجه کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد. به گزارش ایسنا، رییس‌جمهور در دیدار با رییس مجلس سنای پاکستان و هیات همراه گفت: امروز باید کشورها و ملت‌های منطقه دست به دست هم روابط و همکاری‌های خود را تقویت کرده و با معرفی حقیقت و زیبایی‌های فرهنگی ملت‌های خود به جهانیان، طراحی‌های دشمنان را در هم شکسته و خنثی کنند.

احمدی‌نژاد اظهار کرد: همکاری‌های پیوسته و همه جانبه تهران - اسلام‌آباد نه تنها به سود منافع دو ملت بلکه یک ضرورت تاریخی است و بی‌تردید گسترش روز افزون این مناسبات ثمرات ارزشمندی خواهد داشت.

رییس‌جمهور تصریح کرد: امروز ضرورت دارد کشورهای منطقه بویژه تهران و اسلام آباد با گسترش ارتباطات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و با همکاری نزدیک یکدیگر، فراتر از طراحی‌های دشمنان بشریت اقدام کرده و صلح، امنیت و رفاه را برای ملت‌های منطقه به ارمغان آورند. احمدی‌نژاد با اشاره به اتفاق جدیدی که در منطقه رخ داده است، گفت: این اتفاقات نشان می‌دهد که برای دشمنان بشریت دیگر پیگیری اقدامات خشن فایده‌ای ندارد و دوره آن را تمام شده می‌دانند و این تغییر سیاست آنان فرصت خوبی است که زمینه حضور بیگانگان در منطقه به طور کامل از بین برود، البته اگر ملت‌های منطقه از این فرصت در راستای تقویت فرهنگ و همبستگی خود استفاده نکنند این خطر وجود دارد که مجددا نظام سلطه اختلاف و مشکل ایجاد کند.

فاروق ناییک رییس مجلس سنای پاکستان نیز در این دیدار روابط دو کشور را خاص و ویژه توصیف کرد و گفت: ایران و پاکستان دارای تاریخ، فرهنگ، زبان و دین مشترک هستند و دولت و مجلس پاکستان گسترش روابط با ایران را در اولویت اول خود دارند.

وی با اشاره به جایگاه برجسته ایران در منطقه اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای فراگیر شدن صلح و ثبات و پیشرفت در منطقه از نقش کلیدی برخوردار است و باید این نقش را ایفا کند.

فاروق ناییک تصریح کرد: امروز زمان آن است که ایران، پاکستان و افغانستان دست به دست هم و با همکاری یکدیگر صلح و آرامش را در منطقه تثبیت کنند.

تاکید برهمکاری دستگاه‌های امنیتی دو کشور

علی لاریجانی نیز در دیدار با رییس مجلس سنای پاکستان از تروریسم به عنوان معضل مهم همه ملت‌های منطقه نام برد و افزود: نباید اجازه داد عناصری وابسته به فضای مودت‌آمیز روابط دو ملت خدشه وارد کنند. وی بر اهمیت همکاری نزدیک دستگاه‌های امنیتی دو کشور برای مبارزه با تروریسم تاکید کرد. لاریجانی همچنین به نقش مهم ایران و پاکستان برای تحکیم و تقویت صلح و امنیت و آبادانی در افغانستان تاکید کرد. براساس این گزارش، رییس مجلس سنای پاکستان نیز در این دیدار با اشاره به پیوندهای عمیق مذهبی- فرهنگی و تاریخی دو ملت گفت: برای پاکستان توسعه و تحکیم همکاری‌های دوستانه با ایران از اهمیت زیادی برخوردار است و اراده رهبران سیاسی پاکستان بر توسعه همه جانبه روابط با ایران است. وی پاکستان را بزرگ‌ترین قربانی تروریسم خواند و بر تعهد کشورش برای مبارزه و ریشه‌کن کردن این پدیده تاکید کرد و افزود: پاکستان آماده هر نوع همکاری در جهت مقابله با تروریسم است و برگزاری جلسات منظم در میان دستگاه‌های امنیتی مسوول از اهمیت فراوانی برخوردار است. وی با اشاره به تحولات منطقه افزود: دشمنان جهان اسلام درصدد ایجاد اختلاف میان مسلمانان هستند و همکاری‌ ایران و پاکستان می‌تواند نقش مهمی در حفظ و تقویت وحدت و اعتماد میان ملت‌های مسلمان داشته باشد.

پیشنهاد تشکیل کمیسیون امنیتی مشترک

فاروق ناییک روز پنج‌شنبه با علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه نیز در تهران دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایسنا، در این دیدار دو طرف راه‌های گسترش روابط دوجانبه، از جمله روابط اقتصادی و پارلمانی و نیز همکاری‌های دو کشور در زمینه مسائل مرزی را مورد بررسی قرار دادند.

صالحی ظرفیت و توان دو کشور در زمینه‌های تجاری و اقتصادی را مورد توجه قرار داد و بر ضرورت افزایش حجم مبادلات تجاری میان دو کشور و نیز استفاده از تمام این ظرفیت‌ها تاکید کرد.

وی با اشاره به پیشرفت‌ها و توانایی کشورمان در زمینه‌های مختلف علمی و صنعتی آمادگی کشورمان را برای انتقال برق به پاکستان اعلام کرد. «تشکیل کمیسیون امنیتی مشترک» و «الحاق پاکستان به موافقت‌نامه ایجاد کریدور حمل‌ونقل کالا» که دو هفته پیش با حضور وزیران امور خارجه پنج کشور ایران، قطر، عمان، ازبکستان و ترکمنستان در عشق‌آباد پایتخت ترکمنستان به امضا رسید از دیگر پیشنهادات وزیر امور خارجه کشورمان به طرف پاکستانی بود.

فاروق ناییک نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر به ایران، مشترکات دو کشور در زمینه‌های مختلف فرهنگی و تاریخی را مورد توجه قرار داد و با اشاره به اینکه دو کشور از پایه‌گذاران سازمان اکو هستند خواستار توسعه روابط در زمینه‌های مختلف و نزدیکی هر چه بیشتر دو کشور شد.

نقش موثر در حل مسائل منطقه‌ای

رییس مجلس سنای پاکستان همچنین عصر پنج‌شنبه با سعید جلیلی، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی دیدار و گفت‌وگو کرد.

دبیر شورای‌عالی امنیت ملی در این دیدار گفت: تداوم بحران‌زایی توسط آمریکا با هدف زمینه‌سازی برای حضور بلند مدت در منطقه است. به گزارش خبرگزاری فارس، جلیلی اظهار کرد: امنیت و پیشرفت در پاکستان دو جزء تفکیک‌ناپذیر از یکدیگر هستند و با توجه به وجود عرصه‌های مختلف همکاری‌، ضروری است تا طرح جامع همکاری‌های دوجانبه در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی تهیه شود.