تصویب سیاست‌های کلی اشتغال در مجمع

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: بسترسازی جهت جذب کارآفرینان ایرانی خارج از کشور یکی از سیاست‌های مصوب است

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد که سیاست‌های کلی اشتغال در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید. به گزارش ایسنا، محسن رضایی در اولین نشست خبری دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال ۹۰، با اعلام این خبر افزود: با ۱۳ بند توانستیم سیاست‌های جامعی را برای اشتغال کشور که چندین سال در مجمع روی آن کار شده بود ، تهیه کنیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: سیاست‌های کلی را خدمت مقام معظم رهبری تقدیم خواهیم کرد و پس از تصویب ایشان این سیاست‌ها می‌تواند راهگشای حل بسیاری از مشکلات باشد که سر راه اشتغال کشور وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه در سال جهاد اقتصادی قرار داریم، تصریح کرد: خوشحالیم که مجمع تشخیص مصلحت نظام اولین نهادی است که به اقدام عملی برای لبیک گفتن به شعار سال دست زد.

وی اضافه کرد: یکی از ابعاد جهاد اقتصادی این است که در امر اشتغال توجه جدی صورت گیرد تا انرژی جوانان در صحنه اقتصاد وارد کار شود و از استعداد مردم در تولید استفاده بهینه شود.

وی در ادامه به سیاست‌های مهمی که در جلسه دیروز در رابطه با اشتغال مورد نظر قرار گرفت، اشاره کرد و گفت: فرهنگ کار و کارآفرینی که نوعی تولید ثروت است در سیاست‌ها در نظر گرفته شد تا از ارزش‌های اسلامی و ملی در این زمینه استفاده شود و رسانه‌های ملی و جمعی کمک کنند و همچنین در مراکز مختلف آموزشی این مساله مورد توجه قرار گیرد و تبدیل به فرهنگ عمومی جامعه شود تا در نتیجه آن مردم برای این کارها ارزش‌ بیشتری قائل شوند.

رضایی همراه کردن آموزش با مهارت‌های کاری و کارآفرینی را یکی از نکات دیگر مورد بحث در این جلسه مجمع عنوان کرد و افزود: امروز مساله اشتغال نیازمند همراه کردن آموزش با مهارت‌های کاری است، چون جمعیت جوان و فعالی داریم که شاید از نظر مهارت آماده نباشند و این مساله باید از ابتدا در نظام آموزشی کشور به صورت توامان آموزش و مهارت مورد توجه قرار گیرد.

وی ایجاد نظام جامع اطلاعات، بازار کار و مشاوره شغلی را از دیگر سیاست‌ها دانست و گفت: این موضوع باعث می‌شود نیروی کار ایران بتواند شغل بهتری را برای خود انتخاب کند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین به تعامل سازنده‌ با کشورها، نهادها و سازمان‌های منطقه و بین‌الملل اشاره کرد و گفت‌: ‌ایران با ۱۷ کشور همسایه است و در کانون منطقه ثروتمند جهان قرار دارد و از این بابت با تعامل مثبت می‌تواند در زمینه اقتصاد نتایج خوبی به دست آورد. همچنین در پرداخت یارانه‌ها توجه بیشتر به سمت حمایت‌ از سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال جهت‌گیری شود.

رضایی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی فراوان در ایران اظهار کرد: بیشتر ظرفیت‌های ایران به این علت که تحت شعاع نفت و گاز قرار می‌گیرد، کمتر مورد توجه است مثل گردشگری، حق گذر، ترانزیت و غیره که هر کدام می‌تواند در کنار نفت و گاز ، پتانسیل ارزشمندی برای تولید ثروت در ایران فراوان کند. وی سیاست دیگر مورد توجه در جلسه مجمع را بسترسازی جهت جذب کارآفرینان ایرانی خارج از کشور عنوان کرد و گفت: دانش و تجارب این نیروها در محیط اقتصادی ایران عاملی برای جهش در حوزه اقتصاد خواهد شد، همچنین حمایت از تاسیس و توسعه صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای تجاری کردن ایده‌ها و نوآوری‌ها در شکل بنگاه‌های کوچک بسیار موثر خواهد بود، چون ایده‌های کوچک ریسک بالایی دارد، بنابراین در فضای محافظه‌کاری جوانان نمی‌توانند با ایده‌های خوب خود فعال شوند.

رضایی اضافه کرد: صندوق‌های خطرپذیر یا شراکتی کارشان این است که نوآوری‌های جدید را تجاری می‌کنند و البته ریسک‌پذیر هستند، چون از دل برخی از آنها گاه ممکن است کارهای بزرگی انجام شود. از طرف دیگر باید بین افزایش دستمزدها و بهره‌وری نیروها تناسب برقرار شود که مجموعه این سیاست‌ها می‌تواند گام موثری در زمینه ایجاد اشتغال در کشور شود و امیدواریم امسال شاهد شکوفایی جدی به لحاظ اقتصادی در کشور باشیم. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در شرایط کنونی کشور به شدت نیازمندیم که همه آماده باشیم تا کارنامه خوبی در جهاد اقتصادی ارائه کنیم، افزود: جهاد اقتصادی از یک طرف ناظر بر آن است که در اقتصاد ایران جهش صورت گیرد و از طرف دیگر باید کاری کنیم که آمریکایی‌ها در رابطه با تحریم اقتصادی ایران ناامید شوند و ثابت کنیم ایران شکست‌ناپذیر است. همچنین ارزش‌های انسانی، اخلاقی و اسلامی را در عرصه اقتصاد وارد کنیم که روحی به اقتصاد ایران دمیده شود و کالبد بی‌جان اقتصاد ایران از یک روح برخوردار شود. برای این کار لازم است در مقابل بعضی از فتنه‌ها بایستیم.

وی با اشاره به اینکه خیلی دنبال این هستند که در داخل ایران اختلافات داخلی را تشدید کنند و بگومگوهای سیاسی را افزایش دهند، گفت: این موضوع باعث صرف وقت و انرژی ما می‌شود پس در کنار مجاهدت‌ بزرگ در ایران باید ملت و دولت تمام قد در صحنه بین‌الملل حاضر شوند.