نیکزاد با حفظ سمت سرپرست وزارت ارتباطات شد
احتمال تشکیل وزارت امور زیربنایی با ادغام سه وزارتخانه
دنیایاقتصاد- محمود احمدینژاد در تداوم جابهجاییهای اخیر در دولت علی نیکزاد را با حفظ سمت در وزارت راه و شهرسازی بهعنوان سرپرست وزارت ارتباطات منصوب کرد. به دنبال این تصمیم رییسجمهور، وزیر سابق ارتباطات نیز از وزارت به جایگاه مشاورت احمدینژاد تغییر سمت پیدا کرد. با این تحولات احتمال جدیت دولت برای ادامه روند ادغام وزارتخانهها که در سال گذشته با مخالفت مجلس متوقف مانده بود، میرود. در این باره نیکزاد که پیشتر با ادغام وزارت راه با وزارت مسکن در راس وزارتخانه ادغامی راه و شهرسازی قرار گرفته بود این بار نیز به نامزد اصلی دولت در جریان تصمیمات تازه برای مدیریت همزمان چند وزارتخانه برگزیده شد. وی در سخنانی که بعد از به دست گرفتن وزارتخانه دومش بیان کرده از احتمال تشکیل «وزارت زیربنایی» با ادغام سه وزارتخانه خبر داده است.
تصمیمات تازه محمود احمدینژاد در این زمینه در شرایطی صورت میگیرد که بیش از یک سال پیش شایعاتی مبنی بر ادغام وزارت ارتباطات با وزارت کار مطرح بود، اما به دلیل عدم سنخیت کارکرد این دو وزارتخانه منتفی شد.
در آن زمان دولت موفق به ادغام وزارتخانههای مسکن با راه و وزارتخانههای بازرگانی با صنایع و تعاون با رفاه و کار در یکدیگر شد. این ادغامها در راستای کوچک شدن دولت و رسیدن به رقم ۱۷ وزارتخانه که در قانون برنامه پنج ساله توسعه پیشبینی شده بود، صورت میگرفت.
با این وجود مجلس با ادغام وزارت ارتباطات در وزارت راه و شهرسازی مخالفت کرد، اما حالا به نظر میرسد که با قرار گرفتن وزیر راه در راس وزارت ارتباطات و تمایل به ادغام وزارتخانههای دیگر مجموعههای دیگری از جمله وزارت نیرو در معرض ادغام قرار بگیرند. در این راستا نیکزاد به «اعتقاد برخی» اشاره کرده است که «میگویند وزارت ارتباطات، راه و شهرسازی و یک وزارتخانه دیگر باید ادغام شوند تا وزارتخانه امور زیربنایی تشکیل شود.» وی همچنین درباره یکی شدن چند وزارتخانه با هم از مدلی که در ترکیه پیاده شده یاد کرده است.
در پی این اظهارنظرها، همانطور که تغییرات در دولت به منزله اراده پاستورنشینان مبنی بر ادامه روند ادغام وزارتخانهها که از دو سال گذشته آغاز شده است، گرفته میشود، تحلیلهای دیگری نیز در این باره طرح شده است.
نقش جریان انحرافی در برکناری تقیپور؟
بر اساس گفتههای یکی از نمایندگان مجلس و همچنین دیدگاههایی که در اغلب رسانهها در خصوص جابهجاییهای اخیر در دولت باب شده گمان میرود موضوعات انتخاباتی و نوع نگاه اعضای کابینه به همراه همیشگی رییسجمهور بیارتباط با تصمیمات تازه احمدینژاد نباشد.
احمدینژاد در احکامی که به منظور این جابهجاییها صادر کرده است پس از برکناری رضا تقی پور از راس وزارت ارتباطات وی را به سمت مشاور رییس جمهور در امور ارتباطات و فناوری انتخاب کرده است. تقیپور از جمله مسوولانی بود که نامش در فهرست تحریمهای غرب علیه ایران قرار داشت.
برخی معتقدند که تصمیم احمدینژاد برای جابهجایی وی در نتیجه دیدگاه تقی پور نسبت به جریان موسوم به انحرافی اتخاذ شده است. نماینده ارومیه میگوید: رییسجمهور وزیر ارتباطات را که وزیر یکی از حیاتیترین وزارتخانههای نظام بود برکنار کرد؛ چرا که این وزیر نسبت به حضور جریان انحرافی در این وزارتخانه اعتراض میکرد. به گزارش خبرگزاری فارس، نادر قاضیپور در جلسه علنی دیروز مجلس در تذکری آییننامهای خطاب به رییسجمهور تصریح کرد: آقای تقیپور به حضور جریان انحرافی در وزارت ارتباطات شکایت کرده بود.
احتمال ادغام ۳ وزارتخانه
در همین شرایط نیکزاد از زاویه دیگری با این تغییرات روبهرو شد و در سخنانش گمانه اراده دولت برای ادغام وزارتخانهها را تقویت کرد. وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت سرپرستیاش در وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات گفت: باید معارفه انجام شود تا من برنامهها را اعلام کنم، اما این تصمیمی است که دولت گرفته و من به عنوان سرباز نظام آرزوی خدمت به کشور بزرگ ایران را دارم.
به گزارش ایسنا، علی نیکزاد با بیان اینکه وقتی ماموریتی محول شد از تمام توان خود استفاده میکنم، افزود: با کمک همکاران و کسانی که متخصص فن هستند، کار را پیش میبریم. از نیکزاد سوال شد چقدر در زمینه فنآوری ارتباطات و اطلاعات تخصص دارد که گفت: بالاخره من مهندس عمران هستم، فوق لیسانس مدیریت دارم، ضمن آنکه در دنیا بحث حملونقل و ارتباطات یک وزارتخانه است.
وی ادامه داد: در ترکیه حملونقل و ارتباطات یک وزارتخانه است، اما در ایران وزارت مسکن و راه و ترابری یکی شد. وزیر راه و شهرسازی از اعتقاد به ایجاد وزارتخانه زیربنایی یاد کرد و افزود: برخی معتقدند وزارت ارتباطات، راه و شهرسازی و یک وزارتخانه دیگر باید ادغام شده و وزارتخانه زیربنایی تشکیل شود.
ارسال نظر