احمدینژاد در جمع گروهی از نخبگان آمریکایی مطرح کرد
راهحل موضوع هستهای
محمود احمدینژاد: این موضوع بین ایران و آمریکاست و اگر امروز آمریکا خود را از آن کنار بکشد، دیگر کسی در جهان ادعایی علیه ایران ندارد و لذا معتقدم باید در عرصهای جدا از مذاکرات هستهای، آن را حل و فصل کنیم.
عکس: president،ir
محمود احمدینژاد: این موضوع بین ایران و آمریکاست و اگر امروز آمریکا خود را از آن کنار بکشد، دیگر کسی در جهان ادعایی علیه ایران ندارد و لذا معتقدم باید در عرصهای جدا از مذاکرات هستهای، آن را حل و فصل کنیم. احمدینژاد: باید در عرصهای جدا از مذاکرات هستهای، این موضوع را حل و فصل کنیم
موضوع هستهای، مسالهای بین ایران و آمریکا است
دنیایاقتصاد- محمود احمدینژاد که در نیویورک، مقر سازمان ملل متحد به سر میبرد، در چند مصاحبه و برنامه سخنرانی، علاوه بر اظهارنظر درخصوص تحولات سوریه، تازهترین دیدگاههای خود درخصوص رابطه ایران و آمریکا را مطرح کرد و اینگونه ابراز نظر کرد که اگر روابط دو کشور به جای «تقابل» بر «تعامل» متکی بود، مسائل به نفع دو کشور تمام میشد.
وی پیش از این در جریان سفر سال گذشته خود به مقر سازمان ملل در گفتوگو با شبکه ABC آمریکا، سیاست خارجی ایران را بر پایه روابط دوستانه و برادرانه توصیف کرده و در این باره گفته بود: «دولت آمریکا رابطه خود را به طور یکجانبه با ایران قطع کرد، ما معتقدیم هیچگونه دلیلی برای تنش وجود ندارد و در شرایط عادلانه و احترامآمیز آماده تعامل و گفتوگو هستیم.»
مشابه این اظهار نظر امسال نیز از سوی محمود احمدینژاد ابراز شد. وی که در جمع گروهی از نخبگان آمریکایی سخن میگفت با تاکید بر اینکه «ایران، آمریکا را به رسمیت میشناسد»، گفت: شرایط موجود در روابط بین ایران و آمریکا به ضرر هر دو کشور و شاید به ضرر همه دنیا است؛ اما برای بهبود آن باید نگاهی به سیر تحولاتی که روابط را به وضعیت امروز رسانده است، داشته باشیم و به این نکته توجه کنیم که ایالات متحده از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی همواره در مقابل ایران ایستاده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، احمدینژاد همچنین با اشاره به اینکه موضوع هسته ای ایران کاملا سیاسی شده است، گفت: این موضوع بین ایران و آمریکاست و اگر امروز آمریکا خود را از آن کنار بکشد، دیگر کسی در جهان ادعایی علیه ایران ندارد و لذا معتقدم باید در عرصهای جدا از مذاکرات هستهای، آن را حل و فصل کنیم.
وی در این باره تصریح کرد: دیگر زمان آن گذشته که کشوری بخواهد دنیا را به تنهایی اداره کرده و دیگران از او تبعیت کنند. باید با تعامل و همکاری همگانی امور را به پیش برد و ایران و آمریکا باید بر همین مبنا مشکلات خود را حل و فصل کنند. وی در پاسخ به سوال یکی از حاضران در این دیدار مبنی بر اینکه چرا ایرانیان «اسرائیل» را «رژیم صهیونیستی» مینامند و آن را به رسمیت نمیشناسند نیز اظهار کرد: این سوال مهمی است که به رسمیت نشناختن رژیم صهیونیستی از سوی ایران چه ربطی به رابطه ایران با آمریکا دارد؟ ایران، آمریکا را به رسمیت میشناسد و معتقد است میتوانیم با یکدیگر رابطه داشته باشیم؛ اما موضوع به رسمیت شناختن یا نشناختن رژیم صهیونیستی هیچ ارتباطی به روابط ایران و آمریکا ندارد.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا چنانچه دولت آمریکا قدمی برای ایجاد تفاهم بین دو کشور بردارد، در ذهنیت منفی خود نسبت به آمریکا تامل کرده و کمک کند تا سریعتر روابط دو کشور بهبود یابد.
رییسجمهور در کنار این موضوع در اظهار نظرهای مختلف خود در جریان دومین روز سفرش به نیویورک بر پیگیری دیدگاههای اعضای جنبش عدم تعهد تاکید کرد و نتایج نشست نم در تهران را پاسخگوی نیازها و مشکلات امروز جهان عنوان کرد.
اسرائیل میخواهد به کجای ایران حمله کند؟
احمدینژاد همچنین با اشاره به جنجالآفرینیهای رژیم صهیونیستی علیه ایران گفت: واقعا رژیم صهیونیستی به کجای ایران میخواهد حمله کند و کدام نقطه از ایران را مورد هدف قرار دهد؟ ایران کشور بسیار بزرگی است و باید در نظر داشت اگر بخواهد به تهدیدات یا اقدامات خصمانه واکنش نشان دهد آن موقع چه اتفاقی خواهد افتاد، اما صرفنظر از همه این مسائل خیلی خوب بود دولت آمریکا و گروههای سیاسی، اجتماعی این کشور این تهدیدها را محکوم میکردند تا صهیونیستها فکر نکنند که اجازه دارند هر کاری که خواستند علیه دیگران انجام دهند.
واکنش به مانور آمریکاییها در خلیجفارس
رییسجمهور علاوه بر این درباره آمادگی ایران در برابر عواقب مانور آمریکا در منطقه نیز تصریح کرد: برگزارکنندگان این مانور صراحتا اعلام کردند که مخاطب این مانور ایران نیست، اما در عین حال ما به این نکته واقف هستیم که برخی با چنین اقداماتی به دنبال قدرتنمایی هستند، اما به این مسائل اهمیت نداده و معتقدیم اتفاق خاصی رخ نخواهد داد. وی همچنین در گفتوگو با تلویزیون المیادین لبنان گفت: صهیونیستها آرزو دارند که ماجراجویی کرده و به کشورهای منطقه از جمله ایران ضربه بزنند، اما تصور نمیکنم شرایط بینالمللی به آنها چنین اجازهای بدهد؛ ما معتقدیم که مانور در حال اجرا در خلیج فارس کاملا نمایشی و پوچ است، مساله اساسی این است که صهیونیستها خود را در آخر خط میبینند و فکر میکنند با ماجراجویی میتوانند فرصتی برای ادامه حیات خود بیابند.
احمدینژاد این بار پیشبینی نکرد
گذشته از اینها رییسجمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه انتظار دارید کدام یک از کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا به پیروزی برسد، گفت: ما درباره انتخابات آمریکا اظهارنظری نخواهیم کرد و معتقدیم این موضوعی است که مردم آمریکا باید درباره آن تصمیمگیری کنند، اما یقین داریم که امروز مردم دنیا و از جمله مردم آمریکا دیگر از جنگافروزی و تجاوز استقبال نمیکنند، چرا که تبعات هر جنگ به همه ملتهای دنیا تحمیل میشود و امروز دنیا دیگر ظرفیت جنگ جدیدی را ندارد.
رسانههای خارجی یکبار دیگر نیز در مقطع پیش از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری دوره گذشته ایالات متحده نظر وی را در خصوص نامزدهای ریاست جمهوری این کشور جویا شده بودند. با این وجود در آن زمان احمدی نژاد در واکنش به این پرسش پیشبینی کرد که اوباما رییسجمهور نخواهد شد. وی در اسفندماه سال ۸۶ در مصاحبه با روزنامه ال پائیس اسپانیا گفته بود: «بعید میدانم دستگاه پشت پرده کاخ سفید اجازه دهند که اوباما به کاخ سفید راه یابد. برای ما فرقی نمیکند چه کسی به کاخ سفید راه پیدا میکند، مهم این است فردی که میآید شرایط آمریکا و جهان را خوب درک کند.»
جنگ سوریه پایان ندارد
احمدینژاد در بخش دیگری از گفتوگو با شبکه تلویزیونی المیادین با اشاره به برگزاری نشست وزرای خارجه در قاهره برای حل مسائل سوریه خاطرنشان کرد: براساس حکم نشست سران جنبش عدم تعهد، تلاش داریم گروه تماسی تشکیل دهیم تا طرفین اختلاف در سوریه را به مذاکره دعوت کنند و امیدوارم کشورهای بیشتری از جمله پاکستان و عراق نیز فرصت بیابند در این تلاشها مشارکت کنند؛ چرا که کمک به حل مشکلات سوریه یک تکلیف اخلاقی و انسانی بوده و یقینا بیگانگان نمیتوانند و نمیخواهند که مشکلات سوریه حل و فصل شود.
وی در همین رابطه در جمع نخبگان آمریکایی نیز درباره درگیریهای سوریه و نقش جمهوری اسلامی ایران در حل و فصل این درگیریها خاطرنشان کرد: ایران بیش از آنکه برای امروز سوریه نگران باشد نگران آینده این کشور است؛ چرا که وقوع جنگ در کشوری که نظام اجتماعی آن طایفه محور است، پایان نخواهد داشت و سالیان طولانی ناامنی را به آن تحمیل خواهد کرد که این به زیان منطقه و همه کشورهای جهان است. احمدینژاد افزود: درگیری و خشونت راهحل مسائل سوریه نیست و کشته شدن افراد در سوریه از هر یک از طرفهای درگیر، ناراحتکننده است.
عکس: president.ir
ارسال نظر