در همین حال، خبرگزاری رسمی عمان اعلام کرد «هیثم بن طارق» یکشنبه در سفر رسمی دو‌روزه وارد تهران خواهد شد. عمان از روابط خوبی با ایران برخوردار است و بارها در مناقشه‌‌‌های منطقه‌‌‌ای در نقش واسطه ظاهر شده است. مقام‌‌‌های جمهوری اسلامی ایران هم در روزهای گذشته گفته‌‌‌اند دنبال روابط بهتر با مصر هستند. مصر، پرجمعیت‌‌‌ترین کشور عربی است. ۱۵ اردیبهشت ماه دو منبع عراقی به وبگاه العربی الجدید گفتند که نمایندگانی از ایران و مصر یک ماه قبل‌‌‌تر در بغداد با یکدیگر دیدار کرده‌‌‌اند. منابع عراقی با بیان اینکه سطح هیات‌‌‌های مذاکره‌کننده پایین بود، یادآور شدند که دولت عراق تلاش دارد میانجی‌‌‌گری بین ایران و عربستان سعودی را در خصوص ایران و مصر نیز تکرار کند. آنها همچنین مدعی شدند که طرف ایرانی و مصری اصرار داشتند که خبر برگزاری این نشست به شکل رسمی اعلام نشود.

در این نشست نماینده‌‌‌ای از طرف «محمد السودانی» نخست‌‌‌وزیر، «فؤاد حسین» وزیر خارجه و «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق نیز حضور داشتند. در همین حال العربی الجدید به نقل از چند منبع مصری نیز نوشت که در هفته پایانی ماه مارس مقامات امنیتی ایران و مصر با یکدیگر بر سر امکان توسعه تدریجی روابط در آینده گفت‌‌‌و‌‌‌گو کرده‌‌‌اند. پایگاه نشنال نوشته در مذاکرات بغداد دیپلمات‌‌‌های ایران و مصر درباره کاهش تنش‌‌‌ها در یمن، لبنان و سوریه رایزنی کردند. عادی‌‌‌سازی روابط ایران و مصر لایه جدیدی به تغییرات جدید در آرایش غرب آسیا که در حال تغییر دادن صحنه سیاسی در منطقه است، اضافه خواهد کرد. موج عادی‌‌‌سازی روابط در منطقه بعد از توافق ایران و عربستان سعودی برای عادی‌‌‌سازی روابط با یکدیگر سرعت گرفته است.

روابط ایران و عربستان از سال ۲۰۱۶ بعد از اقدام ریاض در اعدام «شیخ نمر» قطع شده بود. عربستان سعودی بعد از توافق با ایران در جهت عادی‌‌‌سازی روابط با سوریه گام برداشت. در همین راستا سوریه چند هفته پیش مجددا به اتحادیه عرب بازگشت. روابط ایران و مصر به عنوان یکی از متحدان نزدیک آمریکا از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ دچار تنش شده است. بر خلاف عربستان سعودی که در سال ۲۰۱۶ سفارتش در تهران را بست مصر از زمان پیروزی انقلاب نمایندگی دیپلماتیک خود در تهران را حفظ کرده است. با وجود این، سفارت این کشور تاکنون توسط یک کاردار اداره شده است.