دنیای اقتصاد- علی اکبر صالحی که دوشنبه شب شام را با همتایان مصری و ترک خود به همراه رییس اتحادیه عرب در قاهره صرف کرده بود، دیروز پایتخت مصر را به مقصد دمشق ترک کرد تا ماحصل رایزنی‌هایش در نشست سه جانبه را به اطلاع مقامات سوری برساند. وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته با بشار اسد، رییس‌جمهور سوریه و ولید المعلم وزیر امور خارجه این کشور دیدار کرد و گفت که قصدش از این عزیمت، پیدا کردن راه‌حلی برای برون رفت از بحران سوریه و گسترش روابط دوجانبه است. او در دیدارهایش با اسد و معلم بر مواضع ایران؛ یعنی پیدا کردن راه‌حل سوری-سوری از طریق مذاکره بین دولت و معارضین تاکید کرد و از آمادگی ایران برای تقویت همکاری‌های دوجانبه با هدف کاهش آلام مردم و بهبود وضعیت معیشتی سوری‌ها خبر داد.

این دیدار‌ها پس از آن انجام شد که صالحی دوشنبه شب برای شرکت در نشست چهارجانبه با همتایان خود از مصر، ترکیه و عربستان به محوریت حل بحران سوریه به قاهره سفر کرده بود. نشستی که به دلیل عدم حضور عربستان به صورت سه جانبه برگزار شد و طرفین بدون آنکه به نتیجه ملموسی دست پیدا کنند، تنها بر ادامه مذاکرات در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک تاکید کردند. پس از آن صالحی قاهره را به قصد دمشق ترک کرد تا درباره رایزنی‌هایش با اسد و معلم گفت‌و‌گو کند.

به گزارش ایرنا، صالحی در بدو ورودش به سوریه به رایزنی‌های خود با وزیران خارجه ترکیه و مصر و همچنین اخضر ابراهیمی نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در سوریه در قاهره اشاره کرد و گفت که ایران در صدد رایزنی با طرف‌های مختلف است تا همگی به یک وحدت نظر برسیم.

صالحی همچنین در خصوص روابط تهران - دمشق اظهار کرد: روابط بین ایران و سوریه روابط معلومی است و ما روابط سیاسی مستحکمی داریم. کشور دوست و برادر سوریه با مشکل و بحرانی روبه‌رو شده است که امیدواریم هر چه زودتر برطرف شود.

صالحی با یادآوری نشست سه جانبه وزیران امور خارجه ایران، ترکیه و مصر در قاهره افزود: نشست قاهره در پی پیشنهاد محمد مرسی رییس‌جمهور مصر برگزار شد که ما نشست قاهره را در ادامه نشست مشورتی تهران درباره سوریه مبنی بر ایجاد گروه تماس می‌دانیم.

اسد: طرح‌های متوازن را می‌پذیریم

بر اساس گزارش ایرنا، صالحی ظهر دیروز با بشار اسد دیدار کرد. رییس‌جمهور سوریه در این دیدار گفت: از هر گونه طرح و راه‌حل متوازن، عادلانه و منصفانه که منافع مردم و کشور سوریه را تامین کند، استقبال می‌کنیم؛ اما بدیهی است که سوریه هر گونه طرح‌های تحمیلی را که از خارج وارد شود، نخواهد پذیرفت.

وزیر امور خارجه ایران نیز در این دیدار با اشاره به جنگ تمام عیار رسانه ای، اقتصادی و روانی علیه سوریه، هوشیاری ملت و حکومت این کشور را در ناکام ماندن توطئه بزرگ دشمنان موثر خواند و بر ضرورت استمرار هوشیاری و درایت در این زمینه تاکید کرد.

وی تاکید کرد: در یک راه‌حل سیاسی

سوری-سوری بر مبنای گفت‌و‌گوی ملی میان حکومت و معارضین و بدون دخالت خارجی و ارسال سلاح به گروه‌های افراطی و با توقف خشونت، راه‌های برون رفت از این بحران‌سازی و بازگشت امنیت و آرامش در این کشور فراهم شود.

همچنین به گزارش ایسنا، وزیران امور خارجه ایران و سوریه در دیدار دوجانبه ضمن گفت‌وگو پیرامون نشست قاهره نسبت به موفقیت به ماموریت اخضر ابراهیمی، نماینده دبیرکل سازمان ملل در سوریه ابراز امیدواری کرده و بر استمرار رایزنی‌های سیاسی تاکید کردند.