پردهگذاری در متروی تهران
نیروهایی که از کسانی که روسری برسر ندارند میخواهند تا برای استفاده از مترو به عنوان خدمات اجتماعی روسری برسر کنند. در کنار انتشار این فیلمها حالا عکسها و فیلمهایی منتشر شده که از نصب حائل میان واگنهای زنان و مردان در متروی تهران حکایت میکند. اقدامی که بسیاری آن را پردهگذاری میان زنان و مردان تعبیر میکنند. آنچه البته این پردههای حائل را بیش از همه با انتقاد روبهرو کرده طراحی آن است. طرحهایی گلدار که بسیاری درفضای مجازی آن را دستمایه شوخی و طنز کردهاند. در این بین، برخی از کاربران شبکههای اجتماعی از جمله توییتر به سخنان دختر ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری در جریان رقابتهای انتخاباتی ریاستجمهوری در سال ۱۴۰۰ اشاره کردهاند که دیوارکشی میان زنان و مردان را نفی و از پل زدن بین مردان و زنان توسط پدرش سخن گفته بود.
در واکنش به این انتقادها بود که روز گذشته مسعود درستی، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو و حومه دلیل این اقدام را حجم بالای تماسهای مردمی با این شرکت و درخواستها و انتقادات در مورد ممانعت از ورود آقایان به واگن بانوان اعلام کرد. به گزارش خبرآنلاین او در پاسخ به انتقادهایی که در فضای مجازی نسبت به طرح این حائلها صورت گرفته با بیان اینکه به نظر میرسد طرح نصب شده روی این موانع شیشهای خیلی مورد توجه مسافران قرار نگرفته و با نقدهایی روبهرو شده است، گفت: این طرحها با توجه به شرایط قابل تغییر است.او در ادامه تصریح کرد: این موانع شیشهای است و همکاران ما برای اینکه تنوع و حال و هوای بهاری به آن بدهند یک طرح و استیکر گلدار روی شیشه نصب کردهاند. درستی در ادامه گفت که هدف اصلی از نصب موانع شیشهای جلوگیری از ورود آقایان به واگنهای ویژه بانوان است و اگر اجرای طرح گل بازخورد خوبی در بین مردم نداشته، اصراری روی آن نداریم و طرح تغییر خواهد کرد. درستی همچنین از بازخوردهای خوبی که این نمونه آزمایشی داشت، خبرداد و گفت که به مرور در سایر قطارها نیز این طرح اجرایی میشود.
همزمان با این توضیحات روز گذشته علیرضا زاکانی، شهردار تهران در یک نشست خبری در خصوص جداسازی واگنهای زنان و مردان با پرده با بیان اینکه این پرده نیست بلکه یک قاب فلزی است، گفت: این مساله از تهران شروع شد، اما حالا کشورهای دیگر هم این مساله را الگو قرار دادند و ما از آقایان خواهش میکنیم که حریم بانوان را رعایت کرده و وارد واگن بانوان نشوند. وی افزود: حجاب موضوع شرعی و قانونی است و مساله سلیقهای و فردی نیست؛ بلکه یک موضوع اجتماعی است. او پیش از این هم از انجام کار ایجابی سنگین در۷۰ایستگاه مترو در ارتباط با حجاب خبر داده و در همین راستا اطلاعرسانی، تذکر و سپس ممانعت از ورود به ایستگاههای مترو را به عنوان سه اقدام موجه یگان حفاظت شهرداری با بیحجابان اعلام کرده بود.
شهردار تهران روز گذشته نیز در یک نشست خبری تاکید کرد: خط قرمز ما مواجهه مردم با مردم است، چرا که دشمن به دنبال این مساله است و امر به معروف سر جای خود باقی است؛ اما مواجهه مردم با مردم درست نیست و ما همه مجموعهها را بسیج کردیم تا نوکری و خدمت به بانوان کنند. نصب پردههای حائل میان زنان و مردان در مترو و حضور نیروهایی برای تذکر کشف حجاب برای استفاده از مترو به عنوان بخشی از خدمات اجتماعی، تنها اقدامات شهرداری تهران برای مقابله با کشف حجاب نیست. براساس آنچه روز گذشته «ایلنا»، اعلام کرده در دومین نشست شورای عفاف و حجاب شرکت شهر سالم مقرر شده تا ستادهای عفاف و حجاب در درمانگاههای شهرداری تهران تشکیل شود. ستادهایی متشکل از رئیس مرکز، مدیر داخلی و یک نفر که از وجاهت لازم برخوردار باشد.