جنجال بر سر نامه حمایت از مرتضوی در مجلس

نمایندگان: تحت عنوان دیگری از ما امضا گرفتند

لاریجانی: با دستگاه مربوطه برخورد می‌کنیم دنیای‌اقتصاد- حاشیه‌های نامه ابهام بر‌انگیزی که با عنوان «تقدیر از دولت به دلیل ابقای مرتضوی» و «حمایت نمایندگان از مرتضوی» منتشر شده، بخش‌هایی از جلسه دیروز مجلس را تحت‌الشعاع قرار داد. گفته می‌شود این نامه که امضای ۱۶۴ نماینده را با خود دارد تحت عنوان دیگری تهیه شده و حتی امضای این نامه توسط برخی از نمایندگان که نام آنها در ذیل نامه آمده بود، تکذیب شده است. علاوه بر این تعداد نمایندگان امضاکننده این نامه نیز از همان ابتدا با ابهاماتی مواجه بود؛ چنانکه نخست اعلام شد نامه تشکر از ابقای مرتضوی توسط ۱۱۸ تن از نمایندگان به امضا رسیده و بعد تعداد امضاکنندگان ۱۶۴ نماینده عنوان شد.

اما در جلسه دیروز مجلس، علی لاریجانی در موضعی که در این باره اتخاذ کرد ضمن «نادرست» خواندن جمع‌آوری اینگونه نامه‌ها و تاکید بر اینکه مجلس باید درباره مسائل مهم اقدام کند، گفت: «آنطور که بنده درباره این نامه شنیدم، گویا تحت عنوان دیگری از نمایندگان امضا گرفته شده است.»

سید محمد بیاتیان، نماینده بیجار در مجلس هم با تاکید بر اینکه «قسم می‌خورم هیچ نماینده‌ای در حمایت از سعید مرتضوی نامه امضا نکرده است»، گفت: «نامه تشکر نمایندگان در راستای حمایت از تبدیل صندوق تامین اجتماعی به سازمان بود و هیچ حمایتی از شخص خاصی وجود نداشته است.» بیاتیان در گفت‌وگو با مهر حمایت ۱۶۴ نماینده از مرتضوی را یک «دروغ آشکار» دانست و عنوان کرد: «ما معتقدیم تاسیس سازمان تامین اجتماعی می‌تواند برای زیرمجموعه‌های این سازمان از جمله کارگران منافعی داشته باشد و به همین دلیل از رییس‌جمهور تقدیر کردیم.»

لاریجانی: هر برگه‌ای را امضا نکنید

علاوه بر اینها، جلسه دیروز مجلس شاهد تذکرهای پی در پی نمایندگان در خصوص این نامه بود که در یکی از موارد نماینده‌ای اعلام کرد که اصلا نامه‌ای را امضا نکرده، اما نامش به عنوان یکی از امضاکنندگان عنوان شده است. رحیم زارع نماینده آباده در توضیح ماجرا تاکید کرد: این نامه در خصوص ارتقای صندوق تامین اجتماعی و تقدیر از رییس‌جمهور بوده که برخی آن را به رییس سازمان تامین اجتماعی ربط داده‌اند.

رییس مجلس نیز در پاسخ به تذکر این نماینده عنوان کرد: شکایت خود را مکتوب به هیات رییسه ارائه دهید، ما هم با دستگاهی که این کار را انجام داده برخورد می‌کنیم، قرار نیست که جعل امضا کنند. لاریجانی در ادامه و در واکنش به تذکر نمایندگان به آنها توصیه کرد که برای امضای اینگونه نامه‌ها به اعتماد سخنان گوینده برگه‌ای را امضا نکنند و افزود: دستگاهی که چنین خبطی را انجام داده و چنین امضاهایی را گرفته پیگیری می‌کنیم و برخورد خواهیم کرد که تحت یک عنوان امضا می‌گیرند و تحت عنوان دیگر منعکس می‌کنند.

در این خصوص عبدالرضا مصری، عضو هیات‌رییسه مجلس نیز در حاشیه جلسه دیروز مجلس گفت: در صورت اثبات اتهام کارمند سازمان تامین اجتماعی مبنی بر اینکه امضای نمایندگان تحت عنوانی جمع‌آوری شده و تحت عنوان دیگری منعکس شده، مجلس برخورد قانونی خواهد کرد.

توکلی: حیثیت مجلس لطمه دید

مهمترین منتقد امضا و انتشار نامه حمایت از مرتضوی اما، احمد توکلی بود که در جلسه علنی دیروز خواستار پیگیری خطاهای صورت گرفته در این مسیر شد و گفت: برای مجلس خیلی بد است که یک عده از نمایندگان از قاضی معلقی که در پرونده مهم ملی متهم بزرگی است، حمایت کنند. به گزارش خبرگزاری مهر، وی در تذکری با اشاره به جمع‌آوری امضا از سوی مسوولان سازمان تامین اجتماعی از نمایندگان مجلس به نام حمایت از تغییر نام این سازمان و حمایت از سعید مرتضوی به عنوان رییس آن، از هیات‌رییسه مجلس خواست از حیثیت مجلس دفاع کند. توکلی گفت: اگر حیثیت مجلس لطمه بخورد قانونگذاری لطمه می‌خورد و قانون بی‌اعتبار می‌شود. وی با اشاره به امضاکنندگان این نامه ادامه داد: تعدادی از نمایندگان هم به بنده مراجعه کردند که چنین چیزی نبوده و گفتند که ما نامه تقدیر از تغییر ساختار را امضا کرده‌ایم.

توکلی افزود: اینکه از نمایندگان با رودربایستی امضا بگیرند درست نیست. وی با بیان اینکه هیات‌رییسه باید از اعتبار مجلس دفاع کند، ادامه داد: ۳ نفر از تامین اجتماعی طی ۲ ماه گذشته به مجلس می‌آمدند و با رودربایستی از نمایندگان امضا می‌گرفتند.

کوچک‌زاده: به ستایش از مرتضوی افتخار می‌کنم

با این حال، در شرایطی که فضای مجلس در انتقاد از انتشار این نامه و ابهام انگیز ترسیم کردن نحوه جمع‌آوری امضا از نمایندگان بود، مهدی کوچک‌زاده با دیدگاهی متفاوت به ابراز نظر در این خصوص پرداخت. به گزارش ایسنا، نماینده تهران در قالب تذکری در مجلس با استناد به ماده ۷۷ و اخطار اصل ۳۹ قانون اساسی، خطاب به مردم و نمایندگان گفت: قانون اساسی می‌گوید هتک حرکت و حیثیت کسی که به حکم قانون، دستگیر، بازداشت، زندانی و تبعید نشده به هر صورت که باشد، ممنوع و موجب مجازات است.

وی اظهار کرد: بنده با افتخار اعلام می‌کنم که زیر نامه‌ای که تلاش‌های قاضی مرتضوی را ستایش کرده بود، امضا کردم و یکی از ۱۶۴ امضاکننده بودم، کسی هست در این‌جا که بگوید به چه حقی حرمت کسی که نه بازداشت، نه زندانی و نه تبعید شده این جا زیرپا گذاشته می‌شود؟

کوچک‌زاده خاطرنشان کرد: یک روز به بهانه اینکه مرتضوی قول شرف داده و عمل نکرده به او در مجلس بد می‌گویید، یک روز دیگر می‌گویید قاضی برکنار شده، می‌دانید چرا فضا آنقدر علیه قاضی مرتضوی است؟ ما که این نامه را امضا می‌کنیم اینجا فحش می‌خوریم؛ ما ۱۶۴نفر هستیم و تنها ۴ نفر شاید عنوان را ندیده یا از امضایشان پشیمان هستند.

وی خطاب به لاریجانی گفت:‌ این دموکراسی شما است آقای لاریجانی، ما ۱۶۴ نفر با افتخار این نامه را امضا کردیم، ما از کسی که رسانه‌های دوم خردادی را که می‌خواستند این مملکت را به قهقرا ببرند، طبق قانون محاکمه کرده و به مجازات قانونی رسانده، دفاع می‌کنیم.

این نماینده مجلس تصریح کرد: آیا قاضی این مملکت را «...» برشمردن، به اتهام این‌که قول شرف داد و عمل نکرد این هتک حرمت هست یا نه؟ نماینده مجلس را، کسی بگوید (...)، این هتک حرمت هست یا نیست؟ اگر هست چه زمانی محاکمه می‌کنید؟ چرا مدام دم از قانون می‌زنید و با بی قانونی به مردم توهین می‌کنید.

وی اضافه کرد: آقای نادران می‌دانی چرا ارز ۲۵۰۰ تومان شده؟‌ یک دلیلش این است که فقط دوست دارید با قاضی مرتضوی و مشایی ودیگران دعوا کنید؛ ۴ تا حرف اقتصادی بزنید.

روح‌الامینی: امضاکنندگان را معرفی کنید

عبدالحسین روح الامینی (پدر محسن روح الامینی از قربانیان بازداشتگاه کهریزک) در واکنش به نامه تشکر نمایندگان مجلس نهم از رییس‌جمهور به‌دلیل ابقای مرتضوی در سازمان تامین‌اجتماعی، گفت: ای کاش این نامه به همراه اسامی امضاکنندگان آن برای اطلاع بیشتر افکار عمومی منتشر شود. به گزارش مهر، وی با اشاره به سخنان سخنگوی قوه قضائیه در مورد پرونده کیفری مرتضوی مبنی براینکه «دفاعیه‌اش تقدیم شده و پرونده به زودی به دادگاه می‌رود» افزود: ما همچنان برای برگزاری دادگاه وی و سایر قضات تعلیق شده مرتبط با پرونده کهریزک روز شماری می‌کنیم.