دنیای‌اقتصاد- دو روز پس از مصاحبه مطبوعاتی فرمانده سپاه پاسداران و سخنان وی درباره نحوه کمک ایران به دولت سوریه، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان از تحریف اظهارات سردار جعفری در برخی رسانه‌های بیگانه انتقاد کرد و به صراحت گفت: ما در سوریه و لبنان حضور نظامی نداریم. برخی رسانه‌های بیگانه با تحریف سخنان فرمانده سپاه، تلاش کردند چنین وانمود کنند که ایران به حضور نظامی در سوریه اعتراف کرده است، در حالی که اظهارات سرلشگر جعفری به صراحت بر این امر تاکید داشت که جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست خود در حمایت از ملل اسلامی، از ارائه کمک‌های فکری و مشورتی و انتقال تجربیات خود به سوریه دریغ نمی‌کند، چرا که سوریه را عضو مهمی از محور مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی می‌داند. در پی این جوسازی‌ها، سفیر ایران در لبنان در ملاقات با رییس‌جمهور لبنان، انتشار برخی اخبار در خصوص حضور اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لبنان را تکذیب کرد.

دیروز هم سخنگوی وزارت امور خارجه در همین رابطه گفت: نقل قول برخی از رسانه‌ها از سخنان اخیر فرمانده سپاه، گزینشی، نادرست و با هدف سیاسی صورت گرفته است و ایران به هیچ وجه در منطقه و به ویژه در سوریه و لبنان حضور نظامی ندارد. آنگونه که خبرگزاری مهر گزارش داده است رامین مهمانپرست در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فرانسه مبنی بر اینکه آیا ایران حضور مستشاری و نظامی در سوریه و لبنان دارد، گفت: ما حضور نظامی در سوریه و لبنان نداریم. وی همچنین عنوان کرد: دولت سوریه از اوج بحرانی که با اقدامات تروریستی انجام می‌شد، عبور کرده است.

ایتالیا هنوز حافظ منافع کانادا نشده

خبرنگاری در رابطه با انتشار خبری پیرامون تعیین ایتالیا به عنوان حافظ منافع کانادا در ایران سئوال کرد که دستیار ویژه وزیر خارجه ایران در پاسخ گفت: ظاهرا وزیر خارجه کانادا مطلبی به عنوان ایتالیا به عنوان حافظ منافع مطرح کرده است، اما بحث تعیین حافظ منافع باید به صورت رسمی در گفت‌وگوی دو طرفه صورت گیرد که این کار هنوز انجام نشده است.

نقطه پایان برنامه هسته‌ای

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیرامون موضوع هسته‌ای ایران هم تصریح کرد: آمادگی کامل برای همکاری‌ها با آژانس همواره وجود داشت و در بهترین شکل دنبال شده و بیشترین بازرسی ها در کشور ما بوده است و تا الان نیز نشانه‌ای از ادعاهایی که بدون سند درباره احتمال ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای ایران مطرح شده مورد تایید قرار نگرفته است. خبرنگاری در رابطه با چشم‌انداز پایان پرونده هسته‌ای ایران سوال کرد که مهمانپرست گفت: مذاکره باید برای حل مشکل باشد و مذاکره برای مذاکره بی‌نتیجه است و مذاکره و فشار نیز نتیجه عکس خواهد داشت قطعنامه ها نیز مورد قبول ما نخواهد بود وقتی می‌توانیم به نقطه پایان پرونده هسته‌ای برسیم که طرف مقابل با انگیزه حل مشکل وارد مذاکره شود.

واکنش به مانور دریایی در خلیج‌فارس

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به برگزاری مانور آمریکا و برخی کشورهای دیگر در خلیج‌فارس با تاکید بر اینکه نیروهای نظامی ما با دقت تمام تحرکات را زیر نظر دارند، گفت: برای ما ثبات خلیج‌فارس از اهمیت بالایی برخوردار است و با آمادگی نیروهای نظامی خود تلاش می‌کنیم از هر اقدامی که موجب ناامنی منطقه می‌شود جلوگیری کنیم.