سخنگوی قوهقضائیه خبر داد
پرونده بازداشتگاه کهریزک در راه دادگاه
دنیای اقتصاد- حامد صالح آبادی: سخنگوی قوهقضائیه در سی و پنجمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه به آخرین تحولات پرونده کهریزک اشاره و تاکید کرد که دادگاه رسیدگی به متهمان این پرونده از جمله سعید مرتضوی به زودی برگزار خواهد شد. قاضی مرتضوی، دادستان سابق تهران در تیر ماه سال گذشته، خبر از برائت خود در اتهامات پرونده کهریزک داده بود ولی محسنی اژهای این خبر را تکذیب کرده و اعلام کرده بود که در پی اعتراض سعید مرتضوی به قرار صادر شده علیه وی، قرار تعقیب نقض شده است؛ ولی پس از صدور قرار منع تعقیب برای دادستان سابق تهران شاکیان پرونده به این قرار اعتراض کردند و پرونده برای رفع اختلاف به شعبه ۱۰۶۰ دادگاه عمومی تهران فرستاده شد. رییس این شعبه پس از بررسی اعتراض شاکیان پرونده و قرار صادر شده از سوی دادسرا اقدام به صدور قرار جلب به دادرسی کرد.در ادامه نیز پرونده برای رسیدگی به شعبه ۱۵ دادسرای تهران فرستاده شد.
سعید مرتضوی از سوی کمیته ویژه مجلس در باره حوادث بعد از انتخابات۸۸، به عنوان صادر کننده دستور انتقال بازداشت شدگان روز ۱۸ تیر به بازداشتگاه کهریزک معرفی شده بود.
اما غلامحسین محسنی اژهای دیروز در مورد پرونده سعید مرتضوی در سازمان تامین اجتماعی و نیز پرونده کهریزک گفت: در پرونده تامین اجتماعی صورت مساله عوض شد و اعلام کردند که مرتضوی را از این پست برداشتهاند و با تغییر یک نهاد به نهاد دیگر صورت مساله را پاک کردند. در خصوص پرونده کیفری ایشان در کهریزک هم باید بگویم دفاعیه ایشان تقدیم شده و به زودی پرونده به دادگاه میرود.
وی اضافه کرد: متهمان این پرونده لایحه دفاعیه خود را به بازپرس پرونده دادهاند و به زودی با صدور کیفرخواست پرونده به دادگاه میرود. محسنی اژهای در خصوص خبر آزادی حیدری فر (دیگر قاضی تعلیق شده کهریزک) هم گفت: از بیان جزئیات معذورم، ولی وی آزاد شده است و بر اساس قانون در هر پروندهای تحقیقات قانونی متهم با حکم قاضی میتواند با قرار آزاد شود و الزام نیست تا روز محاکمه در زندان باشد.
۵۰۰۰ میلیارد تومان جزای نقدی ۸ متهم فساد
محسنی اژهای همچنین با تشریح آخرین وضعیت فساد بزرگ بانکی گفت: دادنامههای این پرونده به شاکی، وکلای محکومان و خود متهمان ابلاغ شده است و بر اساس ترتیب تاریخ ابلاغ، ۱۰ مهر آخرین وقت مقرر برای اعتراض به آخرین دادنامه ابلاغ شده میباشد. اگر در مهلت ۲۰ روزه محکوم علیه به حکم اعتراض نکند حکم قطعی خواهد شد. در صورت اعتراض نیز در دیوان عالی کشور به آن رسیدگی خواهد شد.
وی ادامه داد: برای ۸ نفر از متهمان در بخش اول پرونده علاوه بر حبس و رد مال حدود ۵ هزار میلیارد تومان نیز جزای نقدی در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر تلاش شده افراد ذی حق و افرادی که با شخصیتهای حقیقی و حقوقی ادعای طلب دارند با نظارت دستگاه قضایی طلب خود را بگیرند. اگر پس از قطعیت حکم محکوم علیه از پرداخت طلب خود امتناع کند اجرای احکام از اموال شناسایی شده او طلب را میدهد.
علت تأخیر در صدور احکام اختلاس بیمه
وی در رابطه با پرونده اختلاس از بیمه ایران نیز گفت: حکم این پرونده هنوز صادر نشده و در جریان بررسیها اختلاف نظر کارشناسی به وجود آمده بود. سخنگوی قوهقضائیه درباره سرنوشت مدیر سایت مثقال نیز گفت: این پرونده درحال رسیدگی است و متهم آن هنوز محاکمه نشده است.
رسیدگی به شکایت پورمحمدی از رحیمی
محسنیاژهای در مورد اتهام معاون اول رییسجمهور به پورمحمدی رییس سازمان بازرسی کل کشور و شکایت وی گفت: اولا همه باید قانون را رعایت کنند و از اتهامزنی اجتناب کنند. در این موضوع هم شنیدهام آقای پورمحمدی میخواهند طرح شکایت کنند که اگر شکایتش برسد، رسیدگی میکنیم.
اگر مهدی هاشمی بیاید...
وی درباره آخرین وضعیت پرونده فردی که قصد سوء قصد به نخست وزیر هند را داشت، گفت: همزمان با برگزاری اجلاس غیرمتعهدها در تهران یک پرونده امنیتی به دستگاه قضایی وارد شد که به دلایل امنیتی نمیتوانم در رابطه با آن اطلاعرسانی کنم.
خبرنگاری از محسنیاژهای پرسید اگر مهدی هاشمی به ایران برگردد واکنش دستگاه قضایی چه خواهدبود؟ محسنی اژهای نیز در پاسخ گفت: اگر وی به ایران بیاید پرونده رسیدگی شده و دادستان تهران وارد عمل خواهد شد.
ارسال نظر