لی بائودونگ، نماینده چین در سازمان ملل در آستانه مذاکرات مسکو میان ایران و ۱+۵ تاکید کرد که تنها راه حل مساله هسته‌ای ایران گفت‌وگو و مذاکره است.

به گزارش ایسنا، نماینده چین در سازمان ملل روز سه‌شنبه در نشست کمیته تحریم‌های قطعنامه ۱۷۳۷ شورای امنیت سازمان ملل گفت: چین با تهدید یا توسل به زور قاطعانه مخالف است و از همه طرف‌ها می‌خواهد از هرگونه اقدام یا حرفی که می‌تواند به رویارویی منجر شود، پرهیز کنند. قطعنامه ۱۷۳۷ در سال ۲۰۰۶ به تصویب شورای امنیت رسید و کمیته مربوطه موظف شد بر تحریم‌های اعمال شده علیه ایران تحت این قطعنامه و دیگر قطعنامه‌های شورا متمرکز شده و آنها را زیر نظر داشته باشد.

بر اساس گزارش خبرگزاری شینهوا، این دیپلمات چینی افزود که کشورش همواره اهمیت زیادی برای این کمیته قائل بود و نقش فعالی در کارکرد این کمیته خواهد داشت و امیدوار است کمیته به انجام وظایف خود مطابق با اصل واقع‌گرایی، احتیاط و توازن ادامه دهد.

لی با تاکید بر این تحریم‌ها به خودی خود هدف قطعنامه‌های شورای امنیت نیستند، افزود: چین به فشار بیش از حد بر ایران و تحریم‌های یک جانبه علیه این کشور تمایل ندارد.

وی درباره مذاکرات ایران و ۱+۵ گفت: پکن امیدوار است همه طرف‌های مربوطه از خود حسن نیت و انعطاف نشان دهند، به نگرانی‌های یکدیگر احترام گذاشته و برای پیشبرد روند دیپلماتیک اقدام و به تدریج اختلاف‌شان را از طریق گفت‌وگو حل کنند.

این دیپلمات چینی همچنین گفت که «چین از دورهای متعدد گفت‌وگوهای انجام شده، میان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران استقبال می‌کند» و هر دو طرف را به تداوم تعامل فعال برای رسیدن فوری به شفافیت درباره نگرانی جامعه بین‌المللی و راه‌حل دیپلماتیک این مساله ترغیب می‌کند.

تاکید چین بر واردات نفت از ایران

در رویدادی دیگر، سخنگوی وزارت خارجه چین با تاکید بر ادامه واردات نفت کشورش از ایران اعلام کرد: واردات نفت چین از ایران از طریق کانال‌های عادی و شفاف انجام می شود که ناقض قطعنامه‌های سازمان ملل نیست و به منافع سایر کشورها آسیب نمی زند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بلومبرگ، لیو ویمین، سخنگوی وزارت خارجه این کشور اظهار کرد: پکن همچنان مخالف اعمال تحریم‌های یک‌جانبه است.

در همین حال، پایگاه اینترنتی بیزینس ویک، میزان واردات نفت شرکت سینوپک چین از ایران طی ماه می با رشدی چشمگیر به سطح واردات نفت این کشور در سال ۲۰۱۱ میلادی رسیده است. بر اساس این گزارش افزایش واردات نفت این شرکت چینی در حالی است که آمریکا هفت کشور دیگر را از فهرست تحریم‌های جدید اعمال شده بر ضد ایران معاف کرده است ولی چین و سنگاپور جزو این کشورها نیستند.