دنیای‌اقتصاد- به دنبال تلاش کشورهای واردکننده نفت ایران برای ادامه واردات نفت، آمریکا ۷ کشور دیگر را از تحریم نفت ایران معاف کرد. همزمان باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا در نامه‌ای به وزیران خارجه، خزانه‌داری، و انرژی این کشور گفت که از نزدیک عرضه نفت در بازار جهانی را رصد می‌کند تا مطمئن شود بازار می‌تواند خود را با کاهش خرید نفت از ایران وفق دهد. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، هیلاری کلینتون، در بیانیه‌ای که توسط وزارت خارجه آمریکا منتشر شد، گفت که ۷ کشور معاف شده از تحریم ایران عبارتند از هند، مالزی، کره‌جنوبی، آفریقای جنوبی، سریلانکا، ترکیه و تایوان. براساس این گزارش، به گفته وزارت خارجه آمریکا این تصمیم به دنبال کاهش واردات نفت ایران توسط این کشورها صورت گرفته است. این ۷ کشور به ۱۱ کشور دیگری پیوستند که پیش از این از تحریم صنعت نفت ایران معاف شده بودند. آمریکا ماه مارس (اسفند ۹۰- فروردین ۹۱) نیز ژاپن و ۱۰ کشور اروپایی را در ازای کاهش میزان خرید، از تحریم نفت ایران معاف کرده بود.

رویترز در این باره نوشت: معافیت کشورهای یاد شده از سوی آمریکا به این معنا است که به بانک‌های این ۷ کشور یک فرصت ۶ ماهه اعطا خواهد شد تا جزو تحریم مالی آمریکا که سال گذشته توسط باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا امضا شد، نشوند.

در همین حال وزارت خارجه سنگاپور هم اعلام کرد کشورش در حال مذاکره با آمریکا است تا بتواند از معافیت این کشور در زمینه تحریم نفت ایران برخوردار شود.

رییس‌جمهور آمریکا در آخرین روز سال ۲۰۱۱ لایحه‌ای را امضا کرد که بر اساس آن بانک مرکزی ایران که بخش اصلی معاملات نفت ایران را انجام می‌دهد، تحریم شود. دراین لایحه تبصره‌ای گنجانده شده است که بعضی از کشورها می‌توانند از تحریم نفت ایران خارج شوند.

اوباما: بازار نفت را رصد می‌کنم

در همین حال، اوباما در نامه‌ای به وزیران خارجه، خزانه‌داری و انرژی آمریکا نوشت که وی از نزدیک عرضه نفت در بازار جهانی را رصد می‌کند تا مطمئن شود که بازار می‌تواند خود را با کاهش خرید نفت از ایران وفق دهد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از ‌ای‌بی‌سی‌نیوز، وی مدعی شد به میزان کافی نفت در بازار وجود دارد و این مساله اجازه کاهش قابل توجه حجم خرید نفت و فرآورده‌های نفتی از ایران را می‌دهد. در رویدادی دیگر، کابینه ژاپن به منظور مقابله با تحریم بیمه‌ای نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا طرحی را تصویب و به پارلمان این کشور ارائه کرد که بر اساس آن دولت ژاپن از اول جولای (۱۱ تیرماه ۱۳۹۱) راسا بیمه محموله‌های نفتی ایران را برعهده می‌گیرد.

همزمان برخی منابع هندی با اشاره به اعلام آمادگی ایران برای بیمه محموله‌های نفت صادراتی خود به هند گفتند پالایشگاه‌های دولتی هند برای استفاده از این خدمات خواستار اجازه مقامات سیاسی این کشور شده‌اند.