به گزارش العالم ایران با فراخواندن سفیر چین در جمهوری اسلامی ایران نسبت به ورود چین به موضوع تمامیت ارضی ایران ابراز ناخرسندی شدید و اعتراض کرد که در مقابل سفیر چین نیز کوشید تا با استدلالی هر چند نه‌چندان قوی و منطقی این مساله را رفع و رجوع و اصلاح کند؛ سفیر چین در این جلسه گفت: هدف از سفر رئیس‌جمهور چین به ریاض کمک به صلح و ثبات در منطقه و استفاده ازگفت‌وگو برای حل مشکلات منطقه بوده است! تاملی در کلام سفیر چین در ایران نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور چین اگر چه احیانا کوشیده است تا با این اقدام در جذب قلوب کشورهای ثروتمند عضو شورای همکاری فارس و بهره‌‌کشی از این کشورها در آینده سنگ تمام بگذارد اما به هیچ‌وجه حاضر نیست دوستی قدرتمند همچون ایران را در منطقه از دست بدهد- در اهمیت روابط فی‌مابین ایران و چین همین بس که بناست این هفته معاون نخست وزیر چین به ایران سفر کند و قطعا یکی از اهداف این سفر رفع و رجوع خبطی است که رئیس‌‌جمهور چین در ریاض مرتکب شده است.

- اینکه در خلال این سفر رئیس‌جمهور چین از اعراب حاشیه چه ستانده است که در مقابل چشم بر همه واقعیات میدان منطقه بسته است را آینده روشن خواهد کرد، اما آنچه مسلم است اقدام رئیس‌جمهور چین به هیچ‌وجه از ناحیه جمهوری اسلامی و ملت ایران پذیرفتنی نیست.

- واقعیت آن است که اگر‌چه سیاست‌های اخیر دولت ایران طی ۱۴ ماه اخیر بر محوریت «نگاه به شرق»  تعریف و عملیاتی شده است اما در این نگاه هیچ‌گاه اصل کلی «نه شرقی نه غربی»  مغفول واقع نشده و چونان قطب‌نمایی هدایتگر مسیر نقش‌‌آفرینی می‌کند.

-کلام اخر اینکه جزایر سه‌گانه ایرانی در خلیج فارس ایرانی بوده‌‌اند و ایرانی می‌‌مانند؛ تاکنون ۴۳ بیانیه بی‌خاصیت با امضای اعضای شورای همکاری خلیج فارس و غیر آنها در عدم مالکیت ایران بر این جزایر امضا شده. این بیانیه‌ها البته که بیش از سیاه کردن کاغذ با جوهر تاکنون هیچ خاصیتی نداشته‌اند. بر این مبنا می‌توان انتظار داشت در آینده نیز مشابه چنین بیانیه‌ها و اعلام مواضعی به‌کرات و بدون آنکه خاصیتی داشته باشند صادر شوند؛ مهم این است که کشوری مانند چین در میدان امتحانی این‌‌چنین مهم دچار لغزش نشود و مفهوم اقتدار را تنها در پول و نفت خلاصه نبیند و البته مراقب چینی شکننده روابطش با کشوری از هر حیث مقتدر مثل ایران باشد.