رییس مرکزآموزش مدیریت دولتی اعلام کرد
تغییر فرآیند ارتقای مدیران از تیرماه
دنیای اقتصاد – پس از گذشت یک سال از ابلاغ مصوبه شورای عالی اداری درباره نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفهای در دولت، رییس مرکز آموزش مدیریت دولتی از تغییر فرآیند ارتقای شغلی همه کارمندان و مدیران دولتی از ابتدای تیرماه سال جاری خبرداد و گفت: براساس مصوبه شورای عالی اداری در خرداد ماه سال گذشته، انتصاب مدیران دولتی بر اساس شرایط پیشبینی شده در این تصویب نامه اعم از گذراندن دورههای آموزشی مدیریتی مرتبط است و لازم است مدیران فعلی و همچنین افراد مستعد مدیریت، قبل از انتصاب در پستهای مدیریتی دورههای آموزشی مرتبط را طی کنند.
افراد مستعد مدیریت باید قبل از انتصاب در پستهای مدیریتی دورههای آموزشی مرتبط را طی کنند
دنیای اقتصاد - پس از گذشت یک سال از ابلاغ مصوبه شورای عالی اداری درباره نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفهای در دولت، رییس مرکز آموزش مدیریت دولتی از تغییر فرآیند ارتقای شغلی همه کارمندان و مدیران دولتی از ابتدای تیرماه سال جاری خبرداد و گفت: براساس مصوبه شورای عالی اداری در خرداد ماه سال گذشته، انتصاب مدیران دولتی بر اساس شرایط پیشبینی شده در این تصویب نامه اعم از گذراندن دورههای آموزشی مدیریتی مرتبط است و لازم است مدیران فعلی و همچنین افراد مستعد مدیریت، قبل از انتصاب در پستهای مدیریتی دورههای آموزشی مرتبط را طی کنند. به گفته وی، ساعات آموزشی مدیران سیاسی ۱۲۰ساعت، مدیران عالی حرفهای ۳۴۲ ساعت، مدیران میانی حرفهای ۴۲۲ ساعت و مدیران پایه حرفهای ۴۵۰ ساعت پیشبینی شده است.
اواخر خرداد ماه سال گذشته محمود احمدینژاد، مصوبه شورایعالی اداری درباره نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفهای در دولت را برای اجرا به دستگاههای اجرایی ابلاغ کرد. بر اساس این مصوبه که در اجرای ماده ۵۷ قانون مدیریت خدمات کشوری و برای تمامی عناوین پستهای مدیریتی و سرپرستی دستگاههای اجرایی به استثنای سمتهای مدیریت سیاسی به تصویب رسیده است، شرایط انتصاب مدیران حرفهای شامل شرایط عمومی، شایستگیهای تخصصی و صلاحیتهای اخلاقی مشخص شده است. مصوبه ابلاغی رییسجمهور همچنین فرآیند انتخاب مدیران را از «شناسایی و تشکیل بانک اطلاعات مدیران» تا «تایید نهایی و انتصاب» تعیین کرده است.
اینک اما موسی مهدوی، رییس مرکز آموزش مدیریت دولتی در تشریح چگونگی اجرای این مصوبه به ایرنا گفت: از این پس، ارتقای هر کارمند دولتی به مدارج مدیریتی و ارتقای هر مدیر از یک سطح به سطح دیگر، منوط به گذراندن این دورهها خواهد بود و چنانچه کارمندانی موفق به گذراندن این دورهها نشوند، امکان ارتقای مدیریتی آنها میسر نیست. وی افزود: اجرای آموزشها از ۲۵ اسفند ماه سال گذشته در استان قم به عنوان استان پایلوت آغاز شد و از ابتدای تیر ماه اجرای این دستورالعمل در سراسر کشور عملیاتی میشود.
رییس مرکز آموزش مدیریت دولتی گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی اداری در خصوص نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفهای همه عناوین پستهای مدیریتی و سرپرستی دستگاههای اجرایی موضوع ماده پنج قانون مدیریت خدمات کشوری با رعایت استثنائات ماده ۱۱۷ آن، به استثنای سمتهای مدیریت سیاسی موضوع ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری و همطرازان آنان، مدیران حرفهای تلقی میشوند.
مهدوی افزود: همه مدیران حرفهای دستگاههای دولتی مشمول این دسـتورالعمل در سه سطح مدیران حرفهای ارشد، مدیران حرفهای میانی و مدیران حرفهای پایه طبقهبندی میشوند.
وی گفت: مدیران حرفهای ارشد شامل مدیران عامل شرکتها، روسای سازمانها، موسسات دولتی، مراکز مستقل و سمتهای مدیریتی همسطح هستند و مدیران حرفهای میانی شامل مدیران کل و معاونین آنان، فرمانداران و معاونین آنان، معاونین شرکتها، سازمانها، موسسات دولتی و مراکز مستقل و سمتهای مدیریتی همسطح خواهند بود و مدیران حرفهای پایه شامل روسای ادارات، سرپرستان، روسای گروهها، بخشداران و معاونین آنها و سمتهای مدیریتی همسطح است.
رییس مرکز آموزش مدیریت دولتی گفت: بر اساس تبصرهای از این مصوبه، همسطح کردن هر یک از اعضای هیات مدیره در سطوح مدیران حرفهای براساس درجهبندی شرکتهای دولتی و همسطح کردن سمتهای مدیریتی با هر یک از سطـوح سهگانه به عهده معاونت توسعه مدیریت و سرمـایه انسانی رییسجمهور خواهد بود.
مهدوی افزود: بر اساس تبصره دیگری از این مصوبه، دستگاههای اجرایی میتوانند در مواردی که فرد انتخاب شده برای پستهای مدیریتی دارای توانمندی بالا بوده و شرایط لازم برای احراز سمت را دارا باشند و فقط از حداقل تجربه مورد نیاز برخوردار نباشد، شرط حداقل تجربه را با تایید شورای تحول اداری دستگاه برای مدیران پایه، تایید رییس دستگاه برای مدیران میانی و تایید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور برای مدیران ارشد، در مورد شخص مورد نظر حذف کنند.
وی گفت: آموزشهای تربیت مدیران توسط مرکز آموزش مدیریت دولتی و دفاتر آموزش و پژوهش استانداریها با مجوز و هماهنگی مرکز آموزش مدیریت دولتی و آموزشهای حین انتصاب مدیران توسط مرکز آموزش مدیریت دولتی و دفاتر آموزش و پژوهش استانداریها، دستگاههای اجرایی و مراکز و موسسات آموزشی تایید صلاحیت شده برگزار میشود. رییس مرکز آموزش مدیریت دولتی گفت: برنامه درسی آموزشها، مواد و محتوای آنها به صورت استاندارد توسط مرکز آموزش مدیریت دولتی طراحی، تدوین و ابلاغ خواهد شد.مهدوی گفت: ساعات آموزشی مدیران سیاسی ۱۲۰ساعت، مدیران عالی حرفهای ۳۴۲ ساعت، مدیران میانی حرفهای ۴۲۲ ساعت و مدیران پایه حرفهای ۴۵۰ ساعت در سامانه و برنامه تربیت و آموزش مدیران پیشبینی شده است. وی افزود: بانک اطلاعات مدیران کشور بر مبنای تکلیف قانونی ماده ۵۵ قانون مدیریت خدمات کشوری در مرکز آموزش مدیریت دولتی طراحی و اجرایی شده است و تاکنون ۱۸ هراز نفر در آن ثبت نام کردهاند.
رییس مرکز آموزش مدیریت دولتی گفت: کارکنان مستعد مدیریت و مدیرانی که دورههای تربیت مدیر را طی کرده باشند، پس از موفقیت در آزمون، اطلاعات آموزشی آنان به عنوان حائزین شرایط مشاغل مدیریتی در این بانک ثبت میشود و اطلاعات مدیران هر استان در هر یک از استانداریها برای بهرهبرداری در اختیار مدیران ارشد استانی قرار میگیرد.
مجازات ۹ هزار کارمند متخلف
دبیر هیات عالی نظارت بر تخلفات کارکنان دولت با اشاره به تخلف ۲۴ هزار کارمند در دو سال گذشته گفت: پس از بررسی این پروندهها، ۹ هزار کارمند متخلف شناسایی و در احکامی جداگانه مجازات شدند، البته میزان تخلفات در سال ۹۰ کاهش خوبی داشته است.
احمد نجابت در گفتوگو با مهر با بیان اینکه در سال ۸۸ بیش از ۱۳ هزار و در سال ۸۹ بیش از ۱۱ هزار پرونده تخلف اداری کارکنان دولت در هیاتهای نظارت بر تخلفات اداری کارکنان دولت بررسی شده است، گفت: پس از بررسی ۲۴ هزار پرونده تخلفاتی، ۹ هزار کارمند متخلف شناسایی و در احکامی جداگانه اخراج، انفصال از خدمت، بازنشستگی پیش از موعد، تنزیل گروه و گروهی هم برای مجازاتهای بیشتر به قوه قضائیه ارجاع داده شدند.وی افزود: هر مدیر و کارمندی که زیرمجموعهاش رشا و ارتشا داشته باشد ولی اطلاع ندهد معاون جرم تلقی شده و مجازات میشود. نجابت اظهار کرد: دو هزار و ۵۰۰ عضو هیاتهای نظارت بر تخلفات کارکنان دولت همگی عضو جامعه ایثارگری و از افراد دلسوز نظام هستند و زیر بار هیچکس نمیروند و مستقل هستند. وی ادامه داد: متاسفانه بسیاری از مدیران و کارکنان دولت آشنا به قوانین و مجازات تخلفات اداری نیستند و همین مساله موجب بروز تخلفات میشود. دبیر هیات عالی نظارت بر تخلفات کارکنان دولت در مورد آمار تخلفات اداری در سال ۹۰ گفت: آمار ۹ ماهه سال ۹۰ نشان میدهد میزان پرونده تخلفات کارکنان دولت ۸ هزار پرونده بوده که نسبت به سال ۸۹ کاهش یافته است. نجابت گفت: علت این کاهش به دلیل آموزشهای حین خدمت و برگزاری همایشهای متعدد در سال گذشته بوده است که در سال ۹۱ هم این آموزشها ادامه خواهد داشت.
ارسال نظر