کارمندان منتقل شده میراث فرهنگی، از شیراز به تهران برمیگردند
پذیرش شکست طرح انتقال کارمندان از تهران؟
دنیای اقتصاد – زهرا واعظ: دو سال پس از دستور رییسجمهور مبنی بر خروج کارمندان دولت از تهران و انتقال برخی مراکز دولتی به شهرستانها، اکنون زمزمههایی از بازگشت بیسر و صدای این کارمندان به پایتخت به گوش میرسد؛ زمزمههایی که با تایید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور مبنی بر عدم پرداخت حقوق برخی کارمندان انتقالی، رنگ و بوی واقعیت به خود میگیرد.
معاونت توسعه مدیریت رییسجمهور، قطع حقوق برخی کارمندان انتقالی را تایید کرد
دنیای اقتصاد - زهرا واعظ: دو سال پس از دستور رییسجمهور مبنی بر خروج کارمندان دولت از تهران و انتقال برخی مراکز دولتی به شهرستانها، اکنون زمزمههایی از بازگشت بیسر و صدای این کارمندان به پایتخت به گوش میرسد؛ زمزمههایی که با تایید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور مبنی بر عدم پرداخت حقوق برخی کارمندان انتقالی، رنگ و بوی واقعیت به خود میگیرد. جالب آنکه اصل انتقال کارمندان به شیوه مد نظر دولت، در زمان آغاز اجرا، انتقادات فراوانی را متوجه دولت کرد و بسیاری آن را اقدامی شتابزده و عجولانه خواندند؛ اما دولت در پاسخ به منتقدان همواره از عقبه کارشناسی طرح و برنامهریزیهای صورت گرفته برای آن دفاع کرد.
طرح خروج کارمندان دولت از تهران پس از آن مطرح شد که محمود احمدی نژاد با پیشبینی «زلزله قطعی تهران» از مردم خواست با توجه به اینکه بر اساس بررسیهای انجام شده تهران در معرض زلزله قرار دارد نسبت به زندگی در سایر نقاط کشور در صورت فراهم بودن شرایط فکر کنند و افزود: البته دولت نیز «امکانات و تسهیلات لازم» را برای کارمندانی که بخواهند از تهران انتقال پیدا کنند فراهم خواهد کرد. رییسجمهور همچنین تاکید کرد که حدود پنج میلیون نفر باید از استان تهران بروند.
پس از سخنان رییسجمهور، لطفالله فروزنده معاون وقت توسعه مدیریت رییسجمهور از تصمیماتی در دولت خبر داد که براساس آن به حقوق کارمندانی که از تهران به شهرهای دیگر مهاجرت کنند ۲۵ تا ۵۰ درصد افزوده میشود. همچنین آییننامه اعطای تسهیلات به کارکنان دستگاههای متقاضی انتقال از شهر تهران نیز در دولت تصویب شد که شامل ۲۱ ماده بوده و در یکی از بندهای آن تاکید شد که «تمامی دستگاههای اجرایی مکلفند بر اساس درخواست کارمند با رعایت ضوابط و مقررات مربوط نسبت به پذیرش درخواست آنان مبنی بر انتقال اقدام کنند.»
ارائه تسهیلات بانکی، مسکن مهر، وام ازدواج، انتقال فرزندان دانشجو، تبدیل قرارداد کار به دائمی از جمله تسهیلات برای متقاضیان خروج از تهران به شمار میرفت. در کنار این اقدامات نیز سایتی برای ثبتنام کارمندان برای خروج از تهران ساخته شد.
در پایان شهریور ماه سال ۸۹ معاون پشتیبانی و توسعه منابع انسانی استانداری تهران گفت که ۸ هزار و ۵۹۵ نفر از متقاضیان دستگاههای دولتی واقع در تهران برای خروج اقدام کردهاند.
انتقاد از خروج عجولانه
اگرچه به گفته مسوولان طرح تعداد متقاضیان خروج از تهران روز به روز در حال افزایش بود، اما برخی از مسوولان نیز با این طرح مخالفت کردند؛ از جمله رییس دیوان عدالت اداری یکی از مخالفان اصلی طرح خروج کارکنان دولت از تهران بود که این طرح را شکست خورده تلقی کرد. محمدجعفر منتظری با اعلام اینکه انتقال عجولانه و بدون تدبیر کارکنان دولت از تهران به جز «گسستگی خانوادهها» و افزایش شکایات از دولت بهرهای ندارد و به طور قطع شکست میخورد، گفته بود: کارمندان در قراردادهای استخدامی تعهدی مبنی بر اجرای تمامی تصمیمات دولت ندادهاند.
این مقام مسوول علت مخالفتش را «کارشناسی نشدن طرح» عنوان کرده و گفته بود: آیا دولت در مورد اشتغال همسر کارمند، وضعیت تحصیل یا ازدواج فرزندان، وضعیت تعهد خانواده نسبت به نگهداری از والدین سالمند، بیماری یا شغل دوم کارکنان دولت بررسی انجام داده است؟ حال آنکه با خروج دستگاههای دولتی از پایتخت، شیرازه و انسجام بسیاری از خانوادههای کارکنان دولت در معرض انحطاط قرار می گیرد.
کمی پس از فروکش کردن هیاهوی خروج کارمندان از تهران، فروزنده معاون سابق توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور، خروج کارمندان از تهران را سیاست دولت دانست که به طور جدی دنبال میشود، اما باید به صورت تدریجی انجام شود.
بازگشت بیسرو صدا
اما ظاهرا انتقال کارمندان به شهرستانها چندان موفقیتآمیز نبوده و برخی اخبار حکایت از بازگشت بیسر و صدای این کارمندان به تهران حکایت میکند. در این باره خبرگزاری فارس از شیراز که یکی از مکانهای اصلی مورد توجه انتقال کارمندان و مراکز دولتی از پایتخت بود، گزارش داده است: اخیرا پژوهشگاه باستانشناسی سازمان میراث فرهنگی که در پروسه انتقال از تهران کار آن حتی به تحصن کارمندان آن مقابل مجلس نیز کشیده شده بود دوباره به تهران منتقل شده است و خبرهای دیگری حاکی است که پژوهشکده و معاونت میراث فرهنگی کشور که چندی قبل به شیراز منتقل شده بود، اکنون در حال انتقال از استان فارس به تهران است. همچنین شنیده شده است که از سوی مسوولان میراث فرهنگی کشور به کارمندان معاونت و پژوهشکده میراث فرهنگی حاضر در شیراز اعلام شده که باید کارت حضور خود را صبح سهشنبه در تهران ثبت کنند.
با دولت برخورد میکنیم
در این زمینه، نماینده شیراز در مجلس با بیان اینکه همگی ما تعجب کردیم که چگونه دولت چنین تصمیمی را گرفته است، گفت: دولت با تبلیغات وسیع به بهانه کاهش جمعیت و تمرکززدایی، این سازمانها را از تهران منتقل کرد و در حال حاضر چه شده که در سکوت خبری قرار است سازمانها به تهران برگردند؟ جعفر قادری اضافه کرد: در صورتی که معاونت میراث فرهنگی و پژوهشکده میراث به تهران انتقال یابد از تمام توان خود استفاده میکنیم تا بحث تبدیل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به وزارتخانه به نتیجه برسد.
نماینده شیراز در مجلس با اشاره به اینکه طبق گفته مسوولان میراث کشور، کارمندان معاونت و پژوهشکده میراث فرهنگی حاضر در استان فارس باید صبح سهشنبه در تهران فعالیت خود را از سر بگیرند، ابراز داشت: به طور یقین با مسوولان انجام چنین کاری از طریق قانون برخورد میکنیم؛ چراکه دلیلی ندارد که بودجه کشور صرف بیبرنامگی دولت شود.
تایید قطع ناگهانی حقوق کارمندان انتقالی
از سوی دیگر، در حالی که برخی خبرگزاریها پیش از این از قطع حقوق کارمندان انتقالی از تهران به کلانشهرها خبر داده بودند، معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور که اخیرا ابراهیم عزیزی سکان هدایت آن را به دست گرفته است در واکنش به این خبر، اصل موضوع را تایید و اعلام کرد: «در آینده نزدیک مشکل قطع حقوق برخی از کارمندان انتقالی از پایتخت از جمله استان فارس حل خواهد شد.»معاونت توسعه مدیریت اعلام کرد: بند الف ماده ۶۵ قانون برنامه پنجم توسعه در حین اجرای مصوبه دولت مبنی بر انتقال کارکنان داوطلب تصویب و ابلاغ شد، در عین حال این معاونت ضمن استفاده از ظرفیت همان ماده قانونی و برای عدم مواجهه کارکنان انتقال یافته با عدم پرداخت حقوق، طی نامههای جداگانهای برای هر کدام از این کارکنان، دستور پرداخت حقوق تا زمان ابلاغ نهایی تفاهمنامه مشترک میان معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی را داده است. البته، مشکل پیش آمده تاکنون فقط از استان فارس به این معاونت گزارش شده و تذکرهای لازم برای حل مشکل نیز داده شده است.
سایت توکلی: برگشتیم سر خانه اول؟
انتقال بخشهایی از سازمان میراث فرهنگی به شیراز در زمان خود نیز منتقدان فراوانی داشت به گونهای که برخی از کارمندان آن را مجبور به تحصن در مقابل مجلس کرد؛ اما پاسخ بقایی رییس وقت سازمان را به دنبال داشت که «سازمان در هیچ کجای دنیا خودش را با کارمندانش هماهنگ نمیکند.» اما حالا با گذشت مدت زمانی از این رفت و برگشت و با وجود تغییر ریاست این سازمان به نظر میرسد که ادعاهای منتقدان به واقعیت نزدیک میشود. سایت الف منسوب به احمد توکلی نماینده مجلس نهم در یادداشتی ضمن انتقاد از بازگشت دوباره معاونتهای منتقل شده به تهران با طرح چند سوال نوشت: ۱- اگر این جابهجاییهای و طرحهای تمرکززدایی با پیشینه یک کار کارشناسی و دقیق انجام شده است، بازگشت دوباره به سر خانه اول چیزی جز سلیقهای عمل کردن متولیان این طرح را به ذهن متبادر نمیکند. ۲- از سوی دیگر مسوولان میراث فرهنگی هزینههای سربار این جابهجایی را با چه مجوزی بر دوش بیتالمال سوار میکنند؟ ۳- آیا کارمندانی که در این طرح قرار گرفتند و امتیازات بسیاری از سوی دولت و نهادهای استانی دریافت کردند، با این بازگشت به پاس همان امکانات دریافت شده تشویق مجدد میشوند؟ ۴- چرا باید بودجه کشور هزینه بیبرنامگی هر نهاد یا ارگانی شود؟ سایت الف در پایان از نمایندگان مجلس نهم درخواست کرده در اقدامی فوری تکلیف پاسخگویی این سازمان را مشخص کرده و آن را به وزارتخانه تبدیل کرده تا هر از چند گاهی شاهد این گونه اقدامات در آن نباشیم.
ارسال نظر