ایسنا- نگهداری انواع سبزی و میوه نشسته در یخچال میزان ابتلا به بیماری‌های عفونی را افزایش می‌دهد. سبزی و کاهو، هندوانه، خربزه و طالبی در محیط‌های آلوده و با آب پسمانده فاضلاب رشد می‌کنند و ممکن است به میکروب‌های خطرناکی مانند تب روده آلوده باشند. تب روده نوعی بیماری عفونی مسری است که از راه نوشیدن آب و خوردن غذای آلوده به انسان منتقل می‌شود و با تب طولانی‌مدت، لرز و بی‌اشتهایی، ضعف عمومی و لاغری همراه است.

بنابراین، نگهداری میوه و سبزی نشسته در یخچال سبب انتقال میکروب از این مواد به دیگر مواد غذایی می‌شود و اعضای خانواده را به بیماری‌های عفونی مختلف از جمله بیماری‌های دستگاه گوارش مبتلا می‌کند.

آمارها نشان می‌دهد اغلب افرادی که به سبب مصرف مواد غذایی آلوده به بیماری‌های عفونی مبتلا شده‌اند با درمان‌های معمولی معالجه نمی‌شوند و باید در بیمارستان بستری شوند. علت عمده شیوع اسهال و استفراغ در فصل تابستان نیز خوردن انواع سبزی و میوه آلوده است.

بسیاری از بیماری‌های دستگاه گوارش مانند اسهال و استفراغ و بیماری شبه وبا و تب روده در نتیجه رعایت نکردن نکات بهداشتی در تغذیه و خوردن غذاهای آلوده بروز می‌کنند. مبتلایان به بیماری‌های عفونی دستگاه گوارش از راه خوردن داروهای آنتی‌بیوتیک خوراکی و تزریق سرم درمان می‌شوند.

دوره درمان برخی از این بیماری‌ها حداقل ۱۰روز است.