به گزارش «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: اولویت‌‌‌های دیگری نیز وجود دارد که مقامات ایالات متحده باید - امیدواریم - در گفت‌وگو با سعودی‌‌‌ها به آنها بپردازند که همه آنها در نامه۶ دموکرات برجسته مجلس نمایندگان در ۷ ژوئن خلاصه شده است. برنامه موشک‌‌‌های بالستیک عربستان و توسعه آن با کمک چین یکی از این اولویت‌‌‌هاست که بیش از همه وزارت دفاع ایالات متحده را نگران می‌کند. احتمالا برای بایدن سخت باشد که سعودی‌‌‌ها را از تقویت قابلیت‌‌‌های موشکی بالستیک و پهپاد‌‌‌های مسلح خود منصرف کند. ظاهرا ریاض قصد دارد این برنامه را پیش ببرد که در اواخر دهه ۱۹۸۰ با خرید تعداد نامشخص، اما احتمالا کمی از موشک‌‌‌های بالستیک میان‌‌‌برد چینی آغاز شد.

دو دلیل برای این برنامه وجود دارد: اول، محدودیت‌های جدی دفاع موشکی عربستان و دوم، شکست قدرت‌‌‌های جهانی، از جمله ایالات متحده، در مهار برنامه موشکی ایران، که بزرگ‌ترین برنامه در خاورمیانه است. با این حال، به‌رغم دشواری کار بایدن، او باید تمام تلاش خود را برای متقاعد کردن سعودی‌‌‌ها انجام دهد، زیرا تکثیر موشک‌‌‌های بالستیک در خاورمیانه ذاتا بی‌‌‌ثبات‌‌‌کننده است. در واقع، آخرین چیزی که منطقه به آن نیاز دارد، مسابقه موشکی تهاجمی با توجه به قدرت و مخرب بودن آن سلاح‌‌‌هاست. بسیاری از تحلیلگران به عدم‌اطمینان فزاینده به ایالات متحده در تامین امنیت عربستان سعودی به عنوان یکی دیگر از دلایل مهم سرمایه‌گذاری سعودی‌‌‌ها در برنامه موشکی گسترده اشاره می‌کنند. (در سپتامبر سال گذشته، ایالات متحده با وجود موجی از حملات حوثی‌‌‌ها علیه این کشور، سیستم‌های پاتریوت خود را از عربستان سعودی خارج کرد).

این واقعیت که سعودی‌‌‌ها نسبت به تمایل واشنگتن برای محافظت از آنها در برابر ایران کمتر از همیشه اطمینان دارند، ممکن است بر تصمیم‌گیری امنیتی آنها تاثیر گذاشته باشد. اما حتی اگر این نگرانی‌ها وجود نداشت، مشخص نیست که ریاض به طور کلی گزینه موشکی تهاجمی را کنار می‌‌‌گذاشت. عربستان سعودی مانند سایر نقاط جهان دریافته است که هر چقدر هم که دفاع موشکی قوی داشته باشد، نمی‌تواند حملات موشکی و پهپادی پیشرفته‌‌‌ای را متوقف کند.  برای اینکه عربستان بتواند کمک همه‌جانبه ایالات متحده در دفاع موشکی را به دست آورد، باید به عدم‌اشاعه موشکی به نفع امنیت منطقه‌‌‌ای و بین‌المللی متعهد شود. این معامله امنیتی است که بایدن باید در دیدار با رهبران سعودی بر آن تاکید کند. ریاض باید درک کند که همکاری بیشتر با چین در زمینه موشک‌‌‌های تهاجمی منجر به از دست دادن حمایت کامل ایالات متحده در دفاع موشکی خواهد شد. این نباید انتخاب سختی باشد.