نگاه سوم - دومین میزگرد سینمای دفاع مقدس با موضوع «چشم‌انداز جهانی سینمای دفاع مقدس» در موزه سینما برگزار شد. در این میزگرد که ناصر شفق، محمد مهدی عسگرپور،‌ منوچهر محمدی و محمدرضا شرف‌الدین حضور داشتند هر یک با بیان راهکارهایی به حضور فیلم‌های دفاع مقدس در بازارهای جهانی پرداختند.

عسگرپور فیلم‌ساز و معاون هنری سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران در ابتدای این نشست گفت: زمانی‌که درباره چشم‌انداز جهانی هر سینما صحبت می‌کنیم، بحث جشنواره‌ها به ذهن خطور می‌کند. بسیاری از این جشنواره‌ها هم فیلم‌های جنگی را از بعضی از کشورها نمی‌پذیرند و به همین دلیل در همان ابتدا مخاطب اصلی را از دست داده‌ایم. بعد از جشنواره‌ها بازار جهانی مطرح است که راه ورود به آنها هم از جشنواره‌ها است و مقدماتی باید طی شود تا فیلم‌های ما مورد پذیرش قرار بگیرد.

محمدی تهیه کننده سینما هم با بیان اینکه فداکاری در همه جای دنیا یک معنا می‌دهد اظهار داشت: مهم این است که آن‌ را در یک اثر داستانی درست که همه قواعد و زیبایی‌شناسی‌ها در آن رعایت شده است به تصویر بکشیم که در همه جای جهان قابل فهم باشد.

وی افزود: ‌باید در این کار سرمایه‌گذاری زیر ساختی صورت بگیرد و حتی در کشورهای دیگر سینما اجاره کرد و مکررا این فیلم‌ها را نشان داد و قطعا می‌شود برای این سینما مخاطب جهانی فراهم کرد.

شفق از تهیه‌کنندگان سینما با بیان اینکه فیلم‌های دفاع مقدس در همه جای دنیا خواستار دارد تصریح کرد: یکی از آفت‌ها سینمای جشنواره‌ای است که موجب ایجاد سلیقه می‌شود و در دراز مدت موجب از بین رفتن خاستگاه‌ ما می‌شود.

وی اظهار داشت: در فیلم‌های دفاع مقدس خلاقیت‌های زیادی وجود دارد و بسیاری از فیلم سازان ما کار خود را از این عرصه آغاز کردند و به لحاظ کیفی هم بهترین کارهای سینمای ایران ابتدا در دفاع مقدس تجربه شد. در مجموع می‌توان مدعی شد سینمای ملی ما نماد، نشانه و بازیافت‌های هویت خودش را از این سینما می‌تواند بگیرد و به عنوان مهم‌ترین ژانر سینمای ایران در دنیا می‌تواند مخاطبان زیادی را جذب کند.

شرف‌الدین مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس هم پذیرش مخاطب در این عرصه را مهم دانست و گفت: اگر بخواهیم با زبان جهانی اسمی روی دفاع مقدس بگذاریم، ژانر جنگ مناسب است و از آنجا که جنگ موضوع بسیار مهم انسانی است به لحاظ پیچیدگی‌‌هایی که انسان دارد قطعا این ژانر دارای ویژگی‌هایی است که آن را جذاب کرده است.

وی تاکید کرد: امروز ماهیت جنگ ما در دنیا مورد تحقیق قرار گرفته و آمادگی داریم به وسیله این سینما در دنیا معرفی شویم.

عسگرپور در ادامه نشست با بیان این مطلب که سینمای مقدس باید مقدمه چینی شود گفت: بخش عمده‌ای از فیلم‌های دفاع مقدس قابل فهم نیست و یک موضوع را تا خودمان باور نکنیم نمی‌توانیم آن را عرضه کنیم.

محمدی در پایان این نشست گفت: باید بخشی از سینما که در خارج مخاطب دارد را از بخش دیگر تفکیک کنند. نکته کلیدی بیان ظرافت است و باید بفهمیم برای عرضه به مخاطب چه زبانی داشته باشیم که اتهام خشونت و ترور به ما نزنند و فیلمساز ما در جایی بایستد که به راحتی حرفش را بزند.