هنگامه عقیلی- دومین میزگرد جامعه اسلامی مهندسین شنبه شب با حضور محمدحسین استکی، عضو کمیسیون صنایع و معادن و محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس شورای اسلامی، طهماسبی، وزیر صنایع و معادن و اعضای جامعه اسلامی مهندسان در مورد اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و بررسی آسیب‌ها و مشکلات وزارت صنایع و معادن در محل جامعه اسلامی مهندسان برگزار شد. خصوصی‌سازی

استکی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت نقش بخش صنعت در توسعه اقتصادی کشور گفت: این بخش نقش مهمی در سیاست‌گذاری‌های اقتصادی کشور دارد، بنابراین مسوولان با چشم باز باید برای راهبردهای بلندمدت در سیاست‌گذاری‌ها اقدام کنند و از تصمیم‌گیری‌های مقطعی به‌طور جدی خودداری کنند.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت کنونی کشور تا حد زیادی مشخص می‌کند که راهبرد کشور در مورد چگونگی اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی بر چه اساسی باید باشد.

استکی تصریح کرد: نباید در اجرای این اصل شتاب‌زده شد زیرا هنوز تبعات خصوصی‌سازی‌های شتاب‌زده در کشور مشاهده می‌شود.

وی افزود: شاید لازم باشد واگذاری‌ها طی دو برنامه پنج ساله اجرا شود.

استکی با بیان اینکه مجلس، همپای دولت اصول‌گرا سعی می‌کند راهبردهای لازم را در این مورد وضع کند و یاور موثری برای دولت نهم باشد گفت: هر چند این امر به معنای چشم پوشیدن نمایندگان نسبت به نقایص موجود نیست و این مساله یک بحث درون گروهی است و امیدوارم مجریان با این دید به آن نگاه کنند و در جهت اصلاح نقایص برآیند.

وی نقد و بررسی عملکرد دولت را به‌دلیل رکود قبل از تحویل دولت جدید، نادرست دانست و گفت: هر چند راه‌اندازی رکودهایی که از سال قبل در کشور وجود داشته است نیز کار دشواری به نظر می‌رسد ولی نباید از نظر آماری بسیار خوشدل بود و عنوان کرد که افزایش آمار نشان‌دهنده رشد پله‌ای است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن تصریح کرد: این مساله در کشور اهمیت دارد که با تعویض هر دولت، راهبردها تغییر نکند.

کارشناسان در تدوین سند راهبردی توسعه صنعتی تا چه میزان هزینه کردند تا اینکه کارشناسان دولت فعلی به این نتیجه رسیدند که آن را تغییر دهند.

سرمایه‌های فراری و گریزان

محمدحسین استکی خاطرنشان کرد: می‌گویند که سرمایه‌ فراری و گریزان است و بنابراین لازم است که تصمیمات اتخاذ شده در کشور از ثبات لازم برخوردار باشد.

اگر وزیر دولت نکته‌ای را مطرح کرد و پس از تغییر دولت، نظر وزیر عوض شد، مشکلات بی‌شماری در بخش صنعت به وجود می‌آید.

وی افزود: این امر در دولت قبلی وجود داشت و هماهنگی بین وزرا و مسوولان دولت هشتم وجود نداشت و هریک از وزرا، مساله را به دیگری محول می‌کردند و در صورتی که این موضوع بخواهد تداوم یابد، به جایی نخواهیم رسید.

استکی اظهار امیدواری کرد مجلس و دولت با اجرای سیاست واحد، در راستای کلیاتی که رییس‌جمهوری در شعارهای انتخاباتی‌اش مطرح کرده است، حرکت کند تا در اجرای کلیات در کشور سرخوردگی ایجاد نشود.

استکی گفت: با آنکه تعویض مدیران عامل بانک‌ها به دلیل منطبق نبودن مدیران قبلی با سیاست‌های دولت انجام شد، اما هنوز هم دولت حرفی می‌زند و هریک از بانک‌ها حرف دیگری را برای خود می‌زنند، اما متاسفانه صنایع شکست‌خورده می‌شوند.

وی افزود: نباید در یک کشور جزیره‌ای عمل شود. به تصمیم‌هایی که می‌خواهیم نمی‌رسیم.

در حاشیه زمانی که ملایری‌پور، عضو جامعه اسلامی مهندسان از وزیر صنایع و معادن در مورد ارزش افزوده ۲۵درصدی تولید خودرو در کشور پرسید و گفت که آیا قرار است براساس سند استراتژی توسعه صنعتی کشور، تا بیست سال آینده ارزش افزوده خودرو همین مقدار باشد؟ طهماسبی پاسخ داد که بازار شرایط رقابتی را ایجاد خواهد کرد و به تدریج حمایت‌ها از صنعت خودرو کاسته خواهد شد.

وزیر صنایع و معادن می‌خواست مسائل دیگری را مطرح کند که با اشاره به حضور خبرنگاران در نشست مذکور گفت: نمی‌توان اینجا برخی از مسائل را اعلام کرد چون باید بحث درونی باشد.

هرچند در ابتدای جلسه، باهنر، عضو هیات‌رییسه مجلس شورای اسلامی نیز از نقد درون‌ گفتمانی مدنظر افروغ سخن گفت، اما استکی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و طهماسبی، وزیر صنایع و معادن نیز حضور خبرنگاران را مانعی برای صحبت‌های آزاد و بررسی نقایص عملکرد وزارت صنایع و معادن مطرح کردند، زیرا به اعتقاد آنها دولت و مجلس اصولگرا باید نقد‌های درونی داشته باشند.