ذبیح‌الله خداییان گفت: این فایل صوتی چیز جدیدی نبوده و همین فایل سال‌ها قبل مطرح شد و قبل از انتشار این فایل، مسوولان سپاه و دستگاه‌های اطلاعاتی و نظارتی ورود کردند و نسبت به شناسایی افرادی که در یکی از شرکت‌های بنیاد تعاون سوءاستفاده کرده بودند، اقدام و پیگیری جدی شد و به کمک سازمان قضایی نیروهای مسلح افراد دستگیر شدند.

به گزارش «ایسنا»‌ وی افزود: بعضی از متهمان پرونده در تمام دوره رسیدگی بازداشت بودند و اخیرا به اشد مجازات محکوم شدند. یکی از افرادی که در فایل مطرح شده بود، عیسی شریفی‌منش است و این شخص قریب به ۴ سال در دوران رسیدگی در بازداشت بود و با قرار تامین آزاد نبود و به جرم مشارکت در کلاهبرداری باندی بود که به ۲۰ سال حبس تعزیری و رد مال و جزای نقدی محکوم شد و تمام اموالی که از شرکت معادل ۵۰۰ میلیارد تومان بود مسترد شد و به جزای نقدی نیز محکوم شد.

وی ادامه داد: یکی از افراد دیگر محسن سجادی‌نیا به جرم سردستگی و مشارکت در کلاهبرداری باندی و پول‌شویی بود که به ۳۰ سال حبس و رد مال و جزای نقدی محکوم شد. فرد دیگر محمود خاکپور به جرم مشارکت در کلاهبرداری بود که به ۵ سال و نیم حبس و رد مال و جزای نقدی محکوم شد. فرد دیگر مسعود مهردادی به جرم تحصیل مال از طریق نامشروع به دو سال حبس و رد مال و جزای نقدی محکوم شد. بنابراین برخوردی که سازمان نیروهای مسلح با مرتکبین جرایم در این پرونده داشت، برخورد قاطع و شدید بوده است.

پرونده باقری درمنی

خداییان درباره صدور احکام ۱۸ نفر از کسانی که در پرونده باقری درمنی مطرح بودند، گفت: یکی از محکومین پدرام تقی‌پور شاهکوهی به جرم جعل اسناد رسمی و معاونت در کلاهبرداری شبکه‌ای و معاونت در انتقال مال غیر و جرایم دیگر به شش فقره حبس اعم از ۵ سال و نیم، ۱۲ سال، ۶ سال و نیم و ۲ سال و در مجموع به ۲۲ سال حبس و رد مال محکوم شده است. فریبرز فیروز‌بخت، مدیرعامل سابق نفت جی به تحمل ۳۰ سال حبس تعزیری و استرداد اموال و جزای نقدی محکوم شده است. مرتضی فقیه ایمانی به جرم مشارکت در کلاهبرداری از شرکت نفت جی به ۲۵ سال حبس محکوم شده است. جواد میر‌محمدی به تحمل ۳۰ سال حبس و سه فقره حبس دیگر محکوم شده است. قاسم علی بهرامی به ۵ سال حبس محکوم شده است. بقیه این ۱۸ نفر از دو سال تا ۱۵ سال حبس محکوم شدند.

آخرین وضعیت شکایت از دولت قبل

خداییان در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات لازم جهت بررسی شکایت‌های مطروحه از مجلس نسبت به دولت قبل گفت: در رابطه با پرونده‌هایی که برای برخی از مسوولان دولت‌های قبل تشکیل شده است حتی علیه برخی از مسوولان بانک مرکزی و منسوبین برخی مسوولان پرونده‌هایی تشکیل و منجر به صدور حکم شده است.

وی افزود: برای قوه‌قضائیه مهم نیست چه کسی مرتکب جرم شده یا از مقامش سوءاستفاده کرده است، بلکه برای قوه‌قضائیه احراز جرم مهم است و مردم شاهد هستند در این مدت با برخی افراد در سطوح بالای حکومتی حتی در رده معاون اول و برخی مسوولان عالی کشوری برخورد شده و حتی محکوم شدند و چنانچه اگر گزارشی از مسوولی به قوه‌قضائیه واصل شود و دلایل لازم در آن طرح شده باشد قوه‌قضائیه به آن ورود می‌کند.