ایسنا- فوق‌تخصص غدد درونریز و متابولیسم اعلام کرد: اختلالات رشد ناشی از اختلال در ترشح هورمون‌های جنسی، تیروئیدی، هیپوفیزی و مهمتر از همه هورمون رشد است که مهمترین فاکتور در تشخیص این عارضه کوتاهتر بودن سطح رشد قدی نسبت به همسالان است اما تشخیص و درمان آن باید تنها توسط پزشک صورت گیرد و در این میان استفاده خودسرانه از برخی داروهای رشد که تنها جنبه تجارتی دارند جایز نیست. دکتر حسین نویدی با بیان این که تشخیص اولیه اختلال رشد که کوتاه قدی غیر معمول است بر عهده خود بیمار است و در صورت پیدایش علائم باید جدی گرفته شود، گفت: اگر افراد این عارضه را تشخیص دادند باید حتما به متخصص غدد مراجعه کنند تا فاکتورهای مؤثر دیگر در ایجاد این اختلال نیز تشخیص داده شوند.

وی ادامه داد: پس از تشخیص توسط پزشک بررسی می‌شود که فرد در کدام قسمت از منحنی رشد قرار دارد تا در نهایت پس از انجام تست‌های اولیه و یا دقیق‌تر هورمون رشد، این اختلال تشخیص داده شده و به کمک دارو درمان شود.

این فوق‌تخصص بر عدم استفاده از داروهای درمان اختلالات رشد بدون تجویز پزشک تاکید کرد و افزود: اکثر این داروها تجاری و تبلیغاتی هستند که ترکیبات شیمیایی مشخصی ندارند. لذا مصرف آنها احتمال ایجاد اثرات جانبی مضر را نیز برای فرد به همراه دارد.

دکتر نویدی در خاتمه تصریح کرد: بنابراین به بیمارانی که دچار اختلال رشد هستند توصیه می‌شود، از ترکیبات دارویی متفرقه استفاده نکنند و با مراجعه به متخصص، داروهایی با ترکیب علمی مشخص و تایید شده را مصرف کنند که برای اختلال خاص رشدی آنها تجویز شده است زیرا مصرف داروهای تقلبی، موجب ابتلای افراد به ضایعات هورمونی دیگری نیز می‌شود.