تایید ابتلای رسمی ۳۴نفر به سویه جدید
تعداد مبتلایان اُمیکرون بیشتر از آمار فعلی است
در همین راستا نخستین بیمار مبتلا به اُمیکرون روز گذشته در البرز شناسایی شد. همزمان روز گذشته علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت با اشاره به ورود اُمیکرون به کشور و سرعت انتشار آن با بیان اینکه اساسا انتشار این سویه با سویههای قبلی قابل قیاس نیست، از مردم خواست برای جلوگیری از ایجاد اضطراری محدودیتهای ناشی از کرونا، ضمن تزریق دز سوم واکسن حتما پروتکلهای بهداشتی اعم از رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و به ویژه استفاده از ماسک را جدی بگیرند و تاکید کرد که تاثیر استفاده از ماسک، با هیچ یک از اقدامات دیگر قابل قیاس نیست. از سوی دیگر نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به ورود اُمیکرون به تهران گفت: پیشبینی ما این است که تا دو ماه آینده سویه غالب در کشور اُمیکرون خواهد بود. وی افزود: در حال حاضر هر بیماری که تست کرونای او مثبت شود، به نظر میرسد عمدتا اُمیکرون باشد.
علائم «دلمیکرون»
در این میان هر چند برخی خبرها از شیوع «دلمیکرون» ترکیب ویروس دلتا و اُمیکرون در آمریکای شمالی و بخشهایی از اروپا حکایت میکند، اما روز گذشته پیام طبرسی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: «دلمیکرون» وجود خارجی ندارد. به گزارش خبرگزاری صداوسیما وی افزود: هنوز وجود سویهای به نام «دلمیکرون» در هیچ کجا تایید نشده است و اصلا وجود خارجی ندارد. در همین حال سازمان جهانی بهداشت (WHO) و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالاتمتحده نیز تا کنون در مورد ادعاهایی مبنی بر شکلگیری سویه جدیدی از کروناویروس موسوم به دلمیکرون اظهارنظری نکردهاند. براساس گزارشها دلمیکرون طبق برخی از اخبار و گزارشهای اخیر که در نشریههای محلی هند منتشر شده، وضعیتی احتمالی از اوجگیری شیوع دو سویه دلتا و اُمیکرون است که گفته میشود در غرب در حال شدت گرفتن است. موضوعی که پیش از این از سوی برخی کارشناسان وزارت بهداشت نیز نسبت به آن هشدار داده شده بود. در همین راستا روز گذشته نیز علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این موارد زیادی از ابتلای همزمان به دوسویه اُمیکرون و دلتا در ایالاتمتحده و اروپا دیده شده است، گفت: دلمیکرون ترکیبی از سویههای دلتا و اُمیکرون است که میتواند حتی سریعتر از گونههای قبلی منتقل شود و سویهای خطرناکتر از گونههای قبلی پدید آورند. البته ناجی هم تاکید کرد: دلمیکرون یک سویه جدید با جهش نیست، بلکه ویروسی ترکیبی از پروتئینهای دلتا و اُمیکرون است. وی درباره علائم ابتلا به دلمیکرون نیز اظهار کرد: علائم دلمیکرون مانند اُمیکرون و دلتاست؛ تب بالا، سرفه مداوم، از دست دادن حس چشایی و بویایی، آبریزش بینی، سردرد و گلو درد از علامتهای اصلی ابتلا به دلمیکرون است.
درخواست برای «قرص ضد کرونا»
همزمان روز گذشته کمیته علمی کشوری مبارزه با کرونا، از درخواست برای افزودن «قرص ضد کرونای پکسلووید» به لیست دارویی کشور خبر داد. به گفته حمیدرضا جماعتی این دارو اگر در پنج روز اول ابتلا به بیماری تجویز شود، میتواند از بستری و مرگ و میر جلوگیری کند. او همچنین گفت: با توجه به اینکه هنوز اطلاعات کافی درباره مولنوپیراویر وجود ندارد، این دارو مورد تصویب قرار نگرفت.
بیشترین فوتیها در اصفهان و تهران
در همین حال بنا بر اعلام وزارت بهداشت، در شبانهروز گذشته ۲هزار و ۱۲۸ بیمار مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شدند که ۳۵۱ نفر از آنها بستری شدند. همچنین در این بازه زمانی ۴۰ بیمار نیز جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند.
از سوی دیگر در شبانهروز گذشته مجددا ۲۵ استان کشور، مرگ و میر صفر و یک داشتهاند، اما بیشترین تعداد موارد فوت بیماران کرونایی مربوط به استانهای اصفهان با ۱۲ نفر و تهران با ۷ نفر بوده است. در این بازه زمانی، در ۱۶ استان کشور هیچ موردی از مرگ و میر بیماران کرونایی ثبت نشده و ۹ استان نیز یک فوتی داشتهاند.