اصلاح برنامه چهارم در بخش ICT در دستور کار قرار گرفت
مخالفت مجلس با ثبتنام موبایل در سالجاری
گروه کامپیوترـ کمیسیون صنایع و معادن مجلس طبق طرح اخیر خود مبنی بر رفع موانع سرمایهگذاری در حوزه مخابرات خواستار عدم ثبتنام موبایل توسط اپراتور اول در بهمن ماه سالجاری است و معتقد است ثبتنام دوباره سیمکارت توسط شرکت ارتباطات سیار با سیاستهای بند «ج» اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر خصوصیسازی در تناقض است. این در حالی است که مجلس هفتم در بهمن ماه سال گذشته نیز با ثبتنام موبایل توسط این اپراتور مخالف بود و طی مذاکراتی با وزیر ICT خواستار جلوگیری از ثبتنام موبایل شده بود اما برخلاف پیشنهاد مجلس ۸میلیون ثبتنام موبایل توسط اپراتور اول انجام گرفت. هماکنون نیز مجلس براساس همان تواناییها و اهرمهای گذشته در حال مذاکره با وزارت ICT برای عدم ثبتنام موبایل است و کارشناسان پیشبینی میکنند نظرات مجلس در رویه این وزارتخانه در خصوص توسعه شبکه تلفنهمراه همانند گذشته تغییری ایجاد نخواهد کرد.
به گفته رییس کمیته مخابرات کمیسیون صنایع و معادن مجلس، این کمیسیون از وزارت ICT برای مذاکره در خصوص اپراتور اول دعوت به عمل آورده و امید است که ثبتنام تلفنهمراه در سالجاری توسط این اپراتور صورت نگیرد.
وی با اشاره به طرح رفع موانع سرمایهگذاری در کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: در این طرح پیشنهادهایی برای وزارت ICT داریم تا به جز شرکتهای مستثنی که در بخش حاکمیتی حضور خواهند داشت سایر شرکتهای این وزارتخانه برای واگذاری در بورس به بسترسازی بپردازند و موانع خصوصیسازی را برطرف سازند.
صادقزاده در خصوص پیشنهادهای مجلس برای جلوگیری از تناقضها با سیاستهای بند «ج» اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: مجلس از وزارت ارتباطات تقاضا دارد که با ثبتنام موبایلها بدنه دولتی خود را حجیمتر نکند و در رابطه با کیفیت شبکه به سرمایهگذاری بپردازد تا به حد مطلوب و استاندارد برسد.
وی افزود: از این وزارتخانه میخواهیم تا تمامی اپراتورهای خود را تحت نظارت سازمان تنظیم مقررات قرار دهد تا این سازمان با استفاده از اهرمهای حاکمیتی خود از لحاظ کیفیت و سرویسدهی و میزان تعرفهها بر اپراتورها نظارت کند.
به گفته صادقزاده مجلس از وزارت ICT خواسته تا در سالجاری به ثبتنام موبایل نپردازد و به جای توسعه شبکه از طریق اپراتور اول در ایجاد فضای مناسب برای فعالیت اپراتور تالیا و اپراتور دوم همکاری کند.
با توجه به اینکه تاکنون وزارت ICT برخلاف نظر مجلس اقدام به ثبتنام تلفنهمراه کرده است، صادقزاده در ادامه پاسخهای خود گفت: در بهمن ماه سال گذشته وزارت ICT با آوردن دلایلی از جمله داشتن وظیفه افزایش ض ریب نفوذ تلفنهمراه طبق برنامه چهارم توسعه اقدام به ثبتنام موبایل کرد.
وی افزود: مجلس به وزارت ICT حق میدهد که برای رسیدن به اهداف برنامه اقدام به افزایش مشترکان تلفنهمراه کند اما میتوان در این مسیر از حداکثر توان بخشخصوصی و دولتی استفاده کرد.
وی در ادامه گفت: دلایل وزارت ICT برای ثبتنام مجدد موبایل در سالجاری شامل نبود فضا برای اپراتور سوم تا سال ۸۷ برای واگذاری موبایل است که دیرکردهای اپراتور دوم نیز از دیگر دلایل محسوب میشود.
صادقزاده تصریح کرد: برخلاف نظرات قانعکننده وزارت ICT مجلس معتقد است این وزارتخانه برای افزایش ظریب نفوذ تلفنهمراه میتواند به جای عدم کمک به اپراتور دوم و تالیا به همکاری با آنها بپردازد و شرایط واگذاری باند فرکانس خالی را به اپراتور دوم هر چه سریعتر فراهم کند تا این دو اپراتور بتوانند به افزایش مشترکان خود بپردازند.
وی همچنین گفت: وزارت ICT میتواند از طریق بخشخصوصی برای نصب تجهیزات و نگهداری و توسعه شبکه پیمانکار بپذیرد و خود را از انجام این امور خارج کند و مقدمات حضور بخشخصوصی را به همراه ایجاد انگیزه فراهم کند.
وی در پایان گفت: طرح رفع موانع سرمایهگذاری در حوزه تولید، اشتغال و صنعت و معدن در کمیسیون صنایع و معادن در حال نهایی شدن است که بخش مخابرات را نیز شامل میشود.
قانون برنامه چهارم توسعه در بخش ICT اصلاح خواهد شد
همچنین با توجه به اجرای بند «ج» اصل ۴۴ قانون اساسی در سال آینده، اصلاح برنامه چهارم توسعه در بعضی از بخشها نظیر ICT در دستور کار سازمان مدیریت و برنامهریزی قرار گرفته است.
حسن امیر احمدی، مدیرکل دفتر امور ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، نیز در پاسخ به ایلنا با توجه به ثبتنامهای مکرر شرکت ارتباطات سیار برای سیمکارت تلفنهمراه تا پایان برنامه چهارم دولت و سهمی که برای اپراتورهای دوم، سوم و پیمانکارانی نظیر تالیا در نظر گرفته نشده است اظهار داشت: برنامه چهارم توسعه در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور باید اصلاح شود تا در حوزه تلفنهمراه از جنبه ظرفیت، کیفیت و تنوع به نتایج بهتری برسیم.
وی، با اشاره به رسیدن به ۳۶میلیون سیم کارت تا پایان برنامه چهارم توسعه که باید توسط بخش خصوصی و دولت در کنار هم ایجاد شود، افزود: ورود اپراتوری به عرصه تلفنهمراه میتواند، سبب اشتغالزایی فراوانی شود که این امر در بخش دولتی امکانپذیر نخواهد بود.
امیراحمدی، در توضیح این مطلب گفت: از آنجایی که طبق برنامه چهارم توسعه دولت باید سالانه ۲۰درصد کوچک شود، اپراتور اول تلفنهمراه با تراکم سنگین نیروی انسانی مواجه است که این امر اشتغالزایی را از بین خواهد برد.
مدیرکل دفتر امور ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، تاکید کرد: عرضه سیمکارت توسط اپراتور دوم، سوم و تالیا میتواند به ایجاد اشتغال در کشور کمک فراوانی کند.
ارسال نظر