رئیس مجلس در سخنان پیش از دستور خود اعلام کرد
تذکر رهبری درباره اسامی متهمان
به گزارش خانه ملت و به گفته رئیس مجلس، ایشان تذکری را دادهاند و خواستار جبران موضوع شدهاند که بهنظر میرسد اطلاعات عموم از آن هم راهگشای برخی سوالات است و هم بهترین روش برای برآورده ساختن جبران مدنظر ایشان توسط مجلس است.
قالیباف افزود: ایشان در هامش نامهای که در آن به رسانهای شدن گزارش یکی از کمیسیونهای مجلس پیش از بررسی و صدور حکم در دادگاه صالحه اعتراض شده است؛ مرقوم فرمودهاند، «شکایت بجا است نباید پیش از اثبات جرم موضوع را رسانهای میکردند، دنبال کنید و بهنحوی جبران شود».
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بهنظر میرسد این تذکر که حاکی از توجه به حقالناس است نه فقط برای همکاران اینجانب در مجلس بلکه برای همه صاحبان رسانهها و تریبونها مخصوصا تریبونهای رسمی و همچنین همه فعالان عرصههای اجتماعی و رسانهای میتواند فصلالخطاب قرار گیرد و نشان میدهد تا زمانی که جرمی به اثبات نرسیده است ذکر اسامی افراد مجاز نیست.
قالیباف از همکاران خود در مجلس خواست تا ضمن جبران گذشته در گزارشهای کمیسیونها، در نطقها و تذکرات این رهنمود را جدا رعایت کنند.او ابراز امیدواری کرد تا دیگر تریبونها و رسانههای رسمی و غیررسمی کشور و همچنین فعالان رسانهای که خود را ملتزم به رعایت رهنمودهای رهبر انقلاب میدانند نیز نسبت به رعایت این مساله کوشا باشند.
ماجرای بورسیهها از هشت سال پیش تاکنون چالش برانگیز بوده است. ۲۰ شهریور سال جاری بود که علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، گزارشی در مجلس قرائت کرد که واکنشهای مختلفی را برانگیخت.
این گزارش به گفته خضریان درباره اقدامات غیرقانونی دولت یازدهم و دوازدهم بود که در فاصله سالهای ۸۵ تا ۹۲ نسبت به دانشجویان بورسیه انجام شده بود.
با استناد به گزارش کمیسیون مذکور و سخنان خضریان؛ مسوولانی با مصاحبه، اعمال نظرات، دستورات مکتوب، عدم انجام تعهدات، عدم اجرای مصوبات صورتجلسات و سایر موارد در انجام وظایف خود قصور کردهاند که قرار بود به قوه قضائیه معرفی شوند.
در گزارشی که خضریان در مجلس قرائت کرد نام چند مقام ارشد دولت به عنوان قصورکنندگان در پرونده بورسیهها از تریبون مجلس خوانده شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم خضریان افزود: پرونده بورسیهها زندگی جمعی از فارغالتحصیلان و دانشجویان دکترا و نخبه کشور را اسیر بازیهای سیاسی مسوولان کرد. یکی از مقامات حوزه دانشجویی در سال ۹۳ اعلام کرد که بورسیههای غیرقانونی به برخی افراد خاص اعطا میشود.او مدعی شده بود سه هزار و دو نفر از دانشجویان بدون آزمون به بورس داخل و خارج اعزام شدهاند.چند هفته بعد و پس از پوشش گسترده رسانهها به این موضوع با عنوان «سههزار دانشجوی بورسیه غیرقانونی» ناگهان اسامی ۷۵۰ نفر از دانشجویان بورسیه بههمراه تصاویر آنان که ادعا میشد با برخی نمایندگان و مسوولان پیوند خویشاوندی دارند، در برخی رسانهها منتشر شد.
گفته میشد فردی بهنام اختصاری ع.غ عامل اصلی انتشار این اسامی است که مدعی بود لیست اسامی دانشجویانی که بدون آزمون بورسیه گرفتهاند را یکی از مقامات به او داده و تاکید کرده تا آن را منتشر کند.ع.غ گفته است حتی بعد از انتشار لیست اولیه، اطرافیان ایشان پیگیر لیست دوم بودند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، با وجود ایجاد کمیتههای مختلف و جلسات متعدد برای بررسی وضعیت دانشجویان بورسیه در این ۸ سال، هیچگاه آمار دقیقی از وضعیت بورسیههای دولتهای نهم و دهم به رسانهها اعلام نشد.