محمود عباس‌زاده درباره موضع دولت سیزدهم در باب برجام گفت: «بدیهی است که برجام برای جمهوری اسلامی ایران بی‌‌‌نتیجه بود. بر اساس برجام ما متعهد شده بودیم یک‌سری محدودیت‌ها و نظارت‌‌‌های فراپادمانی در تکنولوژی هسته‌‌‌ای را بپذیریم. ما به تعهداتمان پایبند بودیم و آن را انجام دادیم؛ در قبال آن قرار بود تحریم‌‌‌ها را لغو و در حوزه صلح‌آمیز هسته‌‌‌ای به ما کمک کنند، اما نه‌تنها این تعهد را انجام ندادند، بلکه تحریم‌‌‌ها را بیشتر هم کردند. این خسارت محض است و حتی بدتر از آنچه آقای سیف، رئیس محترم اسبق بانک مرکزی گفتند، یعنی «هیچ». حال دولت سیزدهم تلاش می‌کند این معامله خسارت‌‌‌بار را اصلاح کند. حریف هم با تمام توان مقاومت خواهد کرد و حتی دست پیش را می‌گیرد تا پس نیفتد.» وی با بیان اینکه آیا برجام به نتیجه خواهد رسید یا نه، گفت: «بله، می‌توان گفت بستگی به شرایط دارد. الان توپ در زمین ۴+۱ است. بستگی دارد به اینکه آیا آنها می‌‌‌خواهند برجام برای هر دو طرف منافع داشته باشد یا نه؟! آیا آنها به بازی برد-برد با ما اعتقاد دارند؟ اگر نه، برجام به نتیجه نمی‌‌‌رسد.»

   انعقاد برجام جدید

عباس‌زاده درباره انعقاد برجام جدید گفت: «مهم این نیست که برجام جدیدی منعقد شود یا برجام قدیم اصلاح شود؛ مهم منافع ملی ایران است.» وی افزود: «آیا غربی‌‌‌ها می‌‌‌خواهند به منافع ملی و حق ما موضوعیت قائل باشند؟ آیا حاضرند به تعهدات خود عمل کنند؟ آیا حق مسلم ما را به رسمیت می‌‌‌شناسند؟ آیا حاضرند خسارت ناشی از بی‌‌‌عملی خود را که متعهد به انجام آن بوده‌‌‌اند بپردازند؟ اگر این‌گونه است، مهم نیست برجام جدیدی امضا کنیم یا اصلاحیه و تکمله به برجام قدیم بزنیم؛ بلکه می‌توان در حاشیه متن برجام تعیین‌تکلیف کرد و جزوه جدیدی تحت عنوان «نئوبرجام» نوشت.»

   غربی‌‌‌ها اول باید چک برگشت‌خورده خود را پاس کنند

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: «به نظرم عینی‌‌‌ترین، ملموس‌‌‌ترین و مقبول‌‌‌ترین تضمین برای انجام تعهدات غربی‌‌‌ها این می‌تواند باشد که به همین تعهداتی که ذیل آن را امضا کرده‌‌‌اند، عمل کنند. آیا روشن‌‌‌تر از این حرف درباره تضمین می‌توان حرف زد؟» عباس‌زاده در پایان گفت: «ما قراردادی با ۱+۵ داشتیم؛ در واقع چیزی داده بودیم و در قبالش یک چک گرفته بودیم. هرچند دکتر ظریف فرموده بودند، «امضای کری تضمین است»، ولی امروز اثبات شد چک طرف خالی است و برگشت خورده! حالا حریف آمده مجددا معامله کند، ما چه‌کار باید بکنیم؟ آیا غیر از این است که انتظار داشته باشیم اول چک قبلی خود را پاس کند؟ آیا این روشن‌‌‌ترین تضمین نیست؟ حالا خسارت تاخیر جای خود را دارد.»