دکتر رحمن قهرمان‌پور در گفت‌وگو با «ایسنا» درباره برگزاری نشستی میان ایران و اتحادیه اروپا قبل از مذاکرات مربوط به احیای برجام با بیان اینکه به نظر می‌آید این مساله پیشنهاد ایران بوده است، گفت: ایران و تیم جدید مذاکراتی الان در حال بحث‌ و گفت‌وگوی دائمی بر سر برجام هستند مبنی بر اینکه توافق هسته‌ای که قرار است انجام شود چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد. این مساله مهمی برای دولت و تیم جدید مذاکراتی است؛ چراکه باید بگویند که از نظر آنها توافق خوب چیست؟ از این رو تصمیم برای برگزاری نشستی در بروکسل را در این راستا می‌دانم.

وی افزود: چیزی که بر سر آن میان تیم جدید مذاکره کننده اجماع وجود دارد، این است که باید سخت‌گیری بیشتر نسبت به تیم قبلی در دولت روحانی داشته باشند و تحلیلشان این است که انتظار رای‌دهندگان اصولگرا به دولت رئیسی این است که در برابر غرب بیشتر از دولت روحانی مقاومت کند. به نظر مذاکرات بروکسل برای این است که ایران از نظر طرف‌های اروپایی مطلع شود و درباره مذکرات وین هم بیشتر بداند.این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اظهارات امیرعبداللهیان که گفته بود، مذاکرات از جایی ادامه می‌یابد که متوقف شده است، خاطرنشان کرد: اما بحث‌هایی که درباره نشست بروکسل مطرح شده معنایش این است که تیم جدید نسبت به مذاکرات وین ملاحظاتی دارد و می‌خواهد با اروپایی‌ها رویکرد دولت جدید را مطرح کند. هنوز نمی‌دانیم خروجی مذاکرات بروکسل چه خواهد بود، اینکه ایران فقط می‌خواهد از نظر طرف‌های مذاکره‌کننده مطلع شود یا سیاست جدید خودش را در آنجا اعلام کند.

قهرمان‌پور در ادامه به تحلیلی از نشریه پولیتیکو به نقل از یک مقام نزدیک به مقامات اتحادیه اروپا اشاره کرد و گفت: در این تحلیل نوشته شده بود که ایران می‌خواهد به مذاکره برگردد و سیاستش بازگشت به مذاکره است؛ اما ایران به اروپایی‌ها برای بازگشت به مذاکرات زمان نداده است، یعنی ایران می‌خواهد برگردد؛ اما باید شرایط را بسنجد و مذاکرات بروکسل به نظر در این راستاست.

وی گفت: در عین حال باید صبر کنیم ببینیم بعد از نشست بروکسل و بازگشت به تهران درباره مذاکرات وین و تاکتیک‌هایی که باید در آنجا پیش گرفته شود چه تصمیم‌گیری‌ای می‌شود. به نظرم مذاکرات در بروکسل طولانی یا به دفعات نخواهد بود شاید همان یک‌بار انجام شود؛ ولی اگر به هر شکل مذاکرات وین از سر گرفته نشود به این معنی خواهد بود که تیم جدید نظرات متفاوت‌تری نسبت به تیم قبلی و محتوای مذاکره‌شده در وین دارد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: برداشت ما از حرف آقای امیرعبداللهیان این بود  آنچه را که تا الان مذاکره شده است، تیم جدید و دولت آقای رئیسی قبول دارد؛ اما اظهارات دیگری وجود دارد که نشان می‌دهد برخی با این دیدگاه امیرعبداللهیان موافق نیستند و به نظر  می‌رسد تیم مذاکره‌کننده جدید باید ارزیابی جدید از روند داشته باشد.قهرمان‌پور در پاسخ به این پرسش که با توجه به شرایط بد اقتصادی ایران و از طرفی طولانی شدن مذاکرات بازگشت به برجام و تحولات داخلی ۱+۴، ایران و آمریکا، برگزاری مذاکرات بروکسل موجب طولانی‌تر شدن روند مذاکرات بازگشت به برجام نخواهد شد، گفت: اگر اتفاقات و خبرهایی را که می‌شنویم کنار هم بگذاریم، می‌بینیم که شرایط چندان به نفع ایران نیست. روسیه، اسرائیل و آمریکا اخیرا درباره ایران جلسه‌ای داشتند و این مساله خیلی مهمی است. روسیه حداقل تا الان سمت ما بوده است؛ اینکه پذیرفته همراه آنها جلسه داشته باشد، هم می‌تواند مثبت باشد هم منفی. از طرفی خبری بود که آمریکا در حال بررسی نقشه دوم یا پلان B است که برای بعد از شکست مذاکرات وین طراحی می‌شود. درحالی‌که ایران فعالیت‌های فنی و هسته‌ای‌اش را ارتقا می‌دهد، طرف مقابل هم دارد برنامه فشارهای تازه به ایران را طراحی می کند.وی ادامه داد: آنها مدعی هستند که ایران به زودی از نقطه بازگشت‌ناپذیر عبور می‌کند و اولویت باید جلوگیری از این مساله باشد. تا الان بحث این بود که زمان رسیدن ایران به نقطه گریز هسته‌ای طولانی شود. بنابراین آمریکا و اروپا باید بر این اساس رویکرد جدید خود را تنظیم کنند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: اگر دعواهای انتخاباتی در آمریکا شروع شود، توجه بایدن به انتخابات داخلی معطوف می‌شود و در ایران هم هر چه جلوتر می‌رویم، میزان اختلاف‌ها زیادتر می‌شود و شاید در داخل ایران هم نتوان فضا را مدیریت کرد. از این رو متغیر زمان در هر دو طرف با توجه به شرایط داخلی‌شان مهم است.