درخواست تختروانچی از شورای امنیت برای برخورد با ماجراجویی رژیم صهیونیستی
واکنش مقامات نظامی به لفاظیهای اسرائیل
از سوی دیگر پس از پایان نشست روز جمعه شورای امنیت به درخواست انگلیس، نماینده این کشور مدعی شد حمله به کشتی مرسر استریت با پهپاد ساخت ایران صورت گرفته و این اقدام عامدانه و هدفمند بوده است. این در حالی است که ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) که ایران آن را یک سازمان تروریستی میداند روز گذشته با انتشار اطلاعات و تصاویر جدیدی از حمله پهپادی به کشتی مرسر استریت در دریای عمان مدعی شد که این پهپاد ساخت ایران بوده است. سنتکام درباره نتیجه تحقیقات خود درباره حمله پهپادی علیه کشتی مرسر استریت در ادعاهایی بیپایه نوشت: «بر اساس شواهد، کارشناسان آمریکایی با قطعیت به این نتیجهگیری رسیدهاند که این پهپاد در ایران ساخته شده است.» در گزارش ادعایی سنتکام آمده است: «نتیجه آزمایشهای شیمیایی مواد انفجاری حاکی از آن است که پایه این مواد نیترات بوده و با عنوان آردیایکس شناخته میشود.این موضوع نشان میدهد پهپاد برای ایجاد صدمه و تخریب مجهز شده بود.» سنتکام در نهایت مدعی شد: « این تحقیقات نشان میدهد که مرسراستریت پیشتر در غروب روز ۲۹ ژوئیه، ۷ مرداد، به وقت محلی نیز هدف دو حمله ناموفق پهپادی قرار گرفته بود، که دستکم لاشه یکی از این پهپادها از آب گرفته شده است.»
اطلاعات جعلی اسرائیل
مجید تختروانچی سفیر ایران در سازمان ملل متحد در واکنش به تحولات اخیر و شرارتهای رژیم صهیونیستی در منطقه در توییتی نوشت: «امروز اسرائیل و حامیانش اطلاعات جعلی درباره حوادث اخیر در آبهای منطقه ارائه کرده تا شورای امنیت را متقاعد کنند ایران را محکوم کند [اما] شکست خوردند.» به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی افزود: «ما این ادعاها را بهشدت رد میکنیم. شورای امنیت باید با ماجراجویی اسرائیل در منطقه برخورد کرده و فریب و جعلسازیهای آن را رد کند.» پیش از این نیز «زهرا ارشادی» سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل با تاکید بر اینکه مظلومنمایی و فریب بخشی از ابزارهای رژیم صهیونیستی برای سرپوش گذاشتن بر جنایات خود است، از شورای امنیت خواست از ماجراجویی لجامگسیخته اسرائیل در منطقه جلوگیری کند.
از سوی دیگر سردار ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح در واکنش به این ادعاهای اسرائیل گفت اگر قرار باشد با دشمن تقابل کنیم، مانند حمله به عینالاسد آن را صراحتا اعلام میکنیم. به گزارش خبرگزاری تسنیم، سردار ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح، صبح روز گذشته در نشست با خبرنگاران، طی سخنانی درباره ماجرای کشتی «مرسر استریت» اظهار کرد: «راهبرد آمریکا، انگلیس و اسرائیل ایجاد ناامنی است؛ بهویژه رسانههای سعودی هم به جمع آنها اضافه میشوند تا ایرانهراسی را تشدید کنند؛ در حالی که راهبرد ایران تقویت امنیت در خلیجفارس است.»
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم با دشمنان تقابل داشته باشیم، نمیگذاریم صحنه نبرد در پیرامون خودمان باشد، تاکید کرد: «دشمنان در چارچوب جنگ رسانهای و همزمان با تحلیف رئیسجمهور کشورمان، این جنگ رسانهای را آغاز میکنند و امروز هم به دنبال سندسازی برای اقدامات خود هستند؛ بر همین اساس است که امروز آمریکاییها عنوان میکنند قطعاتی از پهپادهای ایران را از آب خارج کردند. آنها این را سند میدانند، ولی در کدام آزمایشگاه تشخیص داده شده که قطعات مورد ادعا متعلق به ایران است؟»
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح عنوان کرد: «آمریکاییها با داستانسرایی، ایران را متهم میکنند و این اقدام آنها هم به دلیل نارضایتیشان از یکپارچگی و یکدستی در مجموعه نظام است؛ لذا چنین راهکاری را برای فشار به ایران انتخاب کردند.» سردار شکارچی با بیان اینکه ما از دشمنان هیچ انتظاری جز دشمنی نداریم، گفت: «آمریکا به دنبال تعامل نبوده و نیست. آنها همواره در پی براندازی حکومت ایران بودهاند و تا زمانی هم که سایه رژیم صهیونیستی بر سر آمریکاییها وجود دارد، شیوه آنها در مواجهه با ایران تغییر نمیکند.» وی در عین حال تاکید کرد: «اگر قرار باشد با دشمنان مقابله کنیم، به صورت آشکار آن را اعلام میکنیم؛ مانند اقدامی که در «عینالاسد» انجام دادیم. بنابر این، داستانسرایی اخیر دشمنان در راستای عملیات روانی است و این هم ناشی از وحشت آنها از یکپارچگی نظام اسلامی ایران است.» سخنگوی ارشد نیروهای مسلح اضافه کرد: «البته تهیه سند جعلی کار چندان سختی نیست؛ چون صهیونیستها ید طولایی در تهیه اسناد جعلی دارند و ایجاد انفجار روی یک کشتی، کار سختی نیست.»
جواب سختی میدهیم
همزمان سردار امیر علی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه نیز گفت اسرائیلیها بدانند که اگر بخواهند جسارتی [علیه جمهوری اسلامی ایران] بکنند، حتما جواب سختی خواهیم داد. سردار حاجیزاده در واکنش به ادعای دست داشتن ایران درباره هدف قرار گرفتن کشتی متعلق به رژیم صهیونیستی و تهدیدهای اخیر مطرح شده از سوی سران این رژیم، تصریح کرد: «آنها پیش از این ما را آزمایش کردند و میدانند که با چه پاسخی روبهرو خواهند بود؛ ما هم قدرت و هم اراده به کارگیری قدرت را داریم؛ بنابراین بدانند که اگر بخواهند جسارتی [علیه جمهوری اسلامی ایران] بکنند، حتما جواب سختی خواهیم داد.» به گزارش «ایسنا»، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در واکنش به تهدید عنوان شده مبنی بر اینکه «به این حمله پاسخ قریبالوقوعی میدهیم»، تصریح کرد: «ایران امتحان پس داده است و نیازی به آزمایش مجدد ندارد؛ اگر دوست دارند، ایران را آزمایش کنند.» وی گفت: «آنها پیش از این ما را آزمایش کردند و میدانند که با چه پاسخی روبهرو خواهند بود؛ ما هم قدرت و هم اراده به کارگیری قدرت را داریم؛ بنابراین بدانند که اگر بخواهند جسارتی [علیه جمهوری اسلامی ایران] بکنند، حتما جواب سختی خواهیم داد و آنها چنین غلطی نخواهند کرد.»
تکرار اتهامات بیاساس توسط گروه ۷
پس از مطرح شدن ادعاهای بیاساس توسط مقامات بریتانیا، آمریکا، رومانی و اسرائیل مبنی بر دست داشتن ایران در حادثه کشتی مرسراستریت، وزرای امور خارجه کشورهای گروه ۷ نیز طی بیانیهای مشترک، اظهارات بیپایه و اساس رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی مبنی بر دست داشتن ایران در این حادثه را تکرار کردند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، وزرای خارجه کشورهای موسوم به گروه ۷ (آمریکا، انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن) و نماینده عالی اتحادیه اروپا روز جمعه طی بیانیهای مشترک، اعلام کردند: «ما حمله غیرقانونی به یک کشتی تجاری در آبهای اطراف سواحل عمان در روز ۲۹ ژوئیه [۷ مرداد] را که یک شهروند بریتانیایی و یک شهروند رومانیایی طی آن کشته شدند محکوم میکنیم.» آنها در ادامه بیانیه خود با متهم کردن ایران به دست داشتن در این حادثه، بدون ارائه کوچکترین شواهدی مدعی شدند: «این یک حمله عامدانه و هدفمند و نقض آشکار قوانین بینالمللی بود. همه شواهد قابل دسترس به وضوح به ایران اشاره میکنند. هیچ توجیهی برای این حمله وجود ندارد.» وزرای خارجه گروه ۷ و نماینده عالی اتحادیه اروپا در بخش دیگری از این بیانیه مدعی شدهاند: «باید به کشتیها اجازه داده شود که مطابق قوانین بینالمللی آزادانه تردد کنند. ما همچنان همه توان خود را به کار خواهیم گرفت تا از کشتیرانی [آزاد] که اقتصاد جهانی به آن وابسته است، حفاظت کنیم تا [کشتیرانی] بتواند آزادانه و بدون اقدامات خشونت آمیز و غیرمسوولانه فعالیت کند.»
سناریوسازی تلآویو
ادعاهایی که با واکنش سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران روبهرو شد و سعید خطیبزاده ضمن آنکه این بیانیه را بهشدت محکوم و یک سناریوسازی از سوی رژیم اسرائیل دانست، گفت: «در دفاع از حقوق حاکمیتی خود در خلیج فارس اندکی تردید نمیکنیم.» به گزارش خبرگزاری فارس، سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه در واکنش به بیانیه وزرای امور خارجه کشورهای گروه ۷ گفت: «بیانیه بیاساس وزرای خارجه گروه ۷ و نماینده عالی سیاسی خارجی اتحادیه اروپا را که طی آن اتهامات بیاساسی را متوجه جمهوری اسلامی ایران کرده است، بهشدت محکوم میکنیم.» سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: «قابل توجه است که این حادثه تنها چند روز قبل از مراسم تحلیف رئیسجمهور جدید جمهوری اسلامی ایران که جلوهای از انتقال دموکراتیک قدرت در ایران است، سناریوسازی شده است.» خطیبزاده در ادامه خاطرنشان کرد: «اینگونه سناریوسازیهای بیپایه که غالبا رژیم صهیونیستی در پشت آن قرار دارد، با هدف مشوه ساختن فضا طراحی میشود و متاسفانه مشتریانی را که بلافاصله آماده نتیجهگیریهای غیر واقعی و نابخردانه هستند نیز به همراه دارد.» وی یادآور شد: «در واقع برای اهل فن و آشنایان به تاریخ این منطقه، طراحی چنین توطئههایی در مقاطع مختلف از سوی رژیم صهیونیستی تازگی ندارد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران به تامین امنیت آبراه راهبردی خلیج فارس و تنگه هرمز کاملا متعهد است و آن را جزئی از امنیت خود دانسته و کماکان آماده مشارکت با کشورهای منطقه در زمینه ایجاد، استقرار و تضمین پایداری نظام امنیت دسته جمعی در منطقه است و در عین حال در دفاع از حقوق حاکمیتی خود در این حوزه حتی اندکی تردید نخواهد کرد.»
روز شنبه هشتم مردادماه نهاد انگلیسی موسوم به عملیاتهای تجاری دریایی انگلیس (UKMTO) مدعی شد یک کشتی پنجشنبه شب (ششم مردادماه) در دریای عمان هدف قرار گرفته شده است. ساعاتی پس از انتشار این خبر، رسانههای صهیونیستی مدعی شدند کشتی حادثهدیده به نام «مرسر استریت» در مالکیت یک شرکت ژاپنی و تحت مدیریت یک شرکت اسرائیلی بوده است. منابع غربی در ادامه از کشته شدن یک شهروند انگلیسی و یک شهروند رومانیایی در جریان حادثه کشتی مرسر استریت خبر دادند. سهشنبه شب نیز دولتهای انگلیس، رومانی و لیبریا با ارسال نامهای به شورای امنیت سازمان ملل و مطرح کردن اتهامات بیپایه و اساس علیه ایران مدعی شدند «به احتمال زیاد ایران در حمله هفته گذشته به یک کشتی در دریای عمان از یک پهپاد یا بیشتر استفاده کرده است.» این اتهامات در حالی مطرح میشود که سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پیشتر اخبار منتشرشده درباره بروز حوادث امنیتی پیدرپی برای کشتیها در منطقه خلیج فارس و دریای عمان را کاملا مشکوک دانست و نسبت به هر گونه فضاسازی کاذب برای اغراض خاص سیاسی هشدار داد.
حمله با پهپاد ساخت ایران!
پس از برگزاری نشست شورای امنیت در عصر جمعه گذشته، نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد بار دیگر اتهامات اثباتنشده علیه ایران درباره حمله به کشتی مرسر استریت در نزدیکی سواحل عمان را تکرار کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، نماینده انگلیس در سازمان ملل در ادامه اتهامپراکنیهای بیسند این کشور علیه ایران مدعی شد «حمله به کشتی مرسر استریت با پهپاد ساخت ایران» صورت گرفته است. باربارا وودوارد، نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد، بعد از اتمام نشست شورای امنیت برای بررسی حمله به کشتی مرسر استریت در توییتر نوشت: «انگلیس اعضای شورای امنیت را در جریان ادلهاش درباره آنچه اتفاق افتاد قرار داد. شواهد، روشن و گویا هستند. انگلیس میداند که ایران مسوول حمله به مرسر استریت بوده است. ما میدانیم که این اقدام عامدانه و هدفمند بوده است.» وودوارد همچنین در یک کنفرانس خبری بعد از این نشست گفت: «هیچ توجیهی برای آنچه اتفاق افتاد-یعنی حمله با مجوز دولت علیه یک شناور غیرنظامی که در حال گذر از آبهای بینالمللی بوده- وجود ندارد. متاسفانه دو فرد غیرنظامی که یکی شهروند انگلیس و دیگری شهروند رومانی بودند در نتیجه بیاعتنایی ایران به قوانین بینالمللی جانشان را از دست دادند.» وی در ادامه ادعا کرد: «اقتصاد جهان- اعم از غذا و کالاهای ما- به امن بودن تردد کشتیهای تجاری بستگی دارد. به همین دلیل است که ما مجموعهای از قوانین بینالمللی داریم که از آزادی تردد دریایی حراست میکنند.» وودوارد همچنین گفت: «احترام به این قوانین برای حفظ صلح و ثبات بینالمللی ضروری است. این یکی از اصول پذیرفته شده در سراسر نظام جهانی است و شورای امنیت، هفته آینده یکبار دیگر درباره امنیت دریانوردی بحث خواهد کرد.»
در عین حال نماینده انگلیس در سازمان ملل در ادامه با تکرار ادعاهای اثباتنشده گفت: «ایران به این قوانین احترام نمیگذارد.فعالیتهای ایران و حمایتش از نیروهای نیابتی و بازیگران مسلح غیردولتی صلح و امنیت بینالمللی را به خطر میاندازند.بنابراین، پادشاهی متحده از ایران میخواهد این فعالیتها را متوقف کند و از همه طرفها میخواهد در تقویت ثبات منطقه، نقشی سازنده ایفا کنند.»
انگلیس در روزهای گذشته در کنار مقامهای رژیم صهیونیستی و آمریکا طرح ادعاهای بیاساس درباره حمله ایران به کشتی رژیم صهیونیستی را شدت بخشیده است. ساعاتی قبلتر «بوریس جانسون»، نخستوزیر انگلیس در توییتر نوشته بود: «من از محکومیت جهانی حمله ایران به کشتی مرسر استریت استقبال میکنم. این، نقض آشکار و فاحش قوانین بینالمللی بود و انگلیس به همکاری با متحدانش برای محافظت از جان انسانها و حفظ آزادی تردد دریایی ادامه خواهد داد.»
انگلیس در جلسه دیگری که روز سهشنبه در شورای امنیت برگزار شده بود بدون ارائه هیچ مستنداتی مدعی شد «بسیار محتمل است» ایران هفته گذشته با استفاده از یک یا چند پهپاد این نفتکش را مورد حمله قرار داده باشد که به کشته شدن دو نفر از خدمه آن منجر شد.
روسیه ادعاهای مقامهای کشورهای غربی را متناقض دانسته و با آن مخالفت کرده است. «دیمیتری پولیانسکی»، معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه گفت: «اطلاعات متناقض زیادی در گردش است. در یک تحلیل از مسائل بسیار محتمل صحبت شده که ما کاملا آن را رد میکنیم. لازم است حقایق را روشن کنیم... لازم نیست بدون داشتن مستندات قطعی از آنچه رخ داده جمعبندیهای عجولانه انجام دهیم.»
پاسخ تهران به لندن
این در حالی است که سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن در یک پیام توییتری به صحبتهای اخیر باربارا وودوارد، نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل که گفته بود «غذای ما و کالاهای ما به امنیت دریانوردی وابسته است و به این دلیل حقوق بینالملل از ایمنی دریایی دفاع میکند» واکنش نشان داد. سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن در پاسخ به صحبتهای نماینده انگلیس در سازمان ملل تاکید کرد تامین غذا و کالاهای مورد نیاز ایران، سالهاست که به دلیل تحریم و حمله به کشتیهای ایرانی دچار اختلال شده است.
به گزارش «ایسنا»، سفارت ایران در پیام خود، فیلم سخنان نماینده انگلیس در سازمان ملل را منتشر کرده و نوشت: «نکات خوبی است. غذا، کالا و کشتیرانی تجاری ایران هم سالهاست که به دلیل تحریمهای غیرقانونی یا حمله به کشتیهایش در معرض خطر قرار دارد. اما هیچ واکنشی صورت نگرفت.» در ادامه این پیام آمده است: «حقوق بینالملل باید درباره همه اجرا شود و برای همه کار کند. چنین اتهام بزرگی نیاز به اسناد و شواهد قوی (برای اثبات) دارد.»
تاکید بر امنیت خلیج فارس
همچنین بهرام قاسمی، سفیر کشورمان در فرانسه در واکنش به اظهارات بیاساس رژیم صهیونیستی و حامیان این رژیم علیه ایران درباره حادثه کشتی مرسر، تاکید کرد امنیت خلیج فارس و دریای عمان برای ایران یک ضرورت غیرقابل انکار بوده و ایران همواره برای تحقق آن تلاش کرده است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، بهرام قاسمی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه روز جمعه طی بیانیهای به اظهارات بیاساس مقامات رژیم صهیونیستی و دولتهای غربی حامی این رژیم مبنی بر دست داشتن ایران در حادثه کشتی مرسراستریت واکنش نشان داد. در این بیانیه که در پایگاه اطلاعرسانی سفارت جمهوری اسلامی ایران در فرانسه منتشر شده، آمده است: «ایران به عنوان کشوری که بیشترین ساحل را با خلیج فارس و دریای عمان دارد و به عنوان تنها کشوری با سابقه تمدنی چند هزار ساله همواره در طول تاریخ حیات خود در جهت تحکیم صلح و ثبات منطقه و صیانت از امنیت خلیج فارس و آزادی کشتیرانی تلاشی وافر داشته است.» قاسمی افزود: «صلح و ثبات و آزادی کشتیرانی و تامین امنیت آبراههای راهبردی در خلیج فارس و دریای عمان و حتی در دیگر نقاط جهان یک اصل و ضرورت غیرقابل انکار برای ایران محسوب میشود.»
تاکید سوریه بر ساختگی بودن اتهامات
در عین حال یک منبع رسمی در وزارت خارجه سوریه اتهامات اخیر به جمهوری اسلامی ایران را بهشدت محکوم و بر همبستگی مجدد با ایران تاکید کرد. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه «سانا»، یک منبع رسمی در وزارت خارجه سوریه گفت: «جمهوری عربی سوریه اتهامات ساختگی اسرائیل، دولت آمریکا، بریتانیا و برخی کشورهای غربی وابسته به آنها را که در چارچوب هدف گرفتن سازمانیافته جمهوری اسلامی ایران بیان میشود، بهشدت محکوم میکند.» این منبع افزود: «سوریه مجددا بر همبستگی خود با جمهوری اسلامی ایران و ایستادن در کنار این کشور در برابر این ادعاهای دروغین و حمله هیستریک تاکید میکند و اطمینان دارد ایران قادر به شکست دادن آن است.»