وی افزود: بر همین اساس هیچ نیازی به مراجعه حضوری برای ثبت‌نام واکسن وجود ندارد. حتی در موارد استثنائی هم اگر وجود داشته باشد و یک درصد کد‌ملی کسی را نداشته باشیم، سامانه salamat.gov.ir را معرفی می‌کنیم که از اواخر هفته آینده افرادی که در اولویت فعلی واکسیناسیون هستند و پیامک برایشان نرفته است، اعلام می‌کنیم که بعد از مدت مشخصی وارد این سامانه شده و نام و کد‌ملی خود را ثبت کنند. همین کافی است زیرا اطلاعاتشان در سامانه ما می‌نشیند و ما براساس آن پیامک‌های مورد‌نیاز را به آنها ارسال می‌کنیم.

رئیسی تاکید کرد: پیامک‌ها فاز به فاز ارسال می‌شود. ما براساس موجودی واکسن‌مان برای افراد پیامک می‌فرستیم و یک هفته قبل هم ثبت‌نام هر گروهی را انجام می‌دهیم. احتمال زیاد از حدود ۲۰اردیبهشت ثبت‌نام و فراخوان افراد ۷۰ تا ۷۵ سال را به آنها اطلاع می‌دهیم و اعلام می‌کنیم که در این زمان مراجعه کنید.

وی گفت: پیامک‌های ما بسیار دقیق می‌رود و می‌گوید شما در فاز دو واکسیناسیون قرار گرفتید و به‌زودی موارد به شما اطلاع‌رسانی می‌شود. یک هفته قبل از موعد واکسیناسیون فرد، یک پیامک دیگر برایش ارسال می‌شود که شما فلان روز در فلان مرکز و با کارت‌ملی برای تزریق واکسن‌مراجعه کنید. در عین حال یک روز قبل از موعد تزریق واکسن دوباره یک پیامک ارسال می‌شود و به فرد می‌گوید آیا فردا می‌توانید مراجعه کنید یا خیر که فرد پاسخ می‌دهد. زیرا ما باید برنامه‌ریزی کنیم زیرا برخی واکسن‌ها اگر باز شود و ۱۰ دز نیز داخل آن است، در صورت عدم استفاده باید دور بریزیم، بنابراین از قبل اطلاع‌رسانی می‌کنیم. کمی سیستم جلو برود به‌خوبی کار مشخص می‌شود. رئیسی گفت: اصلا نیاز نیست مردم به خانه‌بهداشت مراجعه کنند؛ زیرا خانه‌های بهداشت در جریان نیستند. ما دقیقا اعلام می‌کنیم که این تعداد به فلان مرکز مراجعه کنند، بنابراین مردم منتظر پیامک باشند، آن‌هم زمانی که ما به آنها اعلام می‌کنیم. به‌عنوان مثال فرض کنید ما بیستم اردیبهشت اعلام می‌کنیم که تا ۲۵ اردیبهشت برای بالای ۷۵ ساله‌ها پیامک می‌آید. اگر طی این مدت برایشان پیامک نیامد، ۲۵ تا ۲۷ اردیبهشت وقت دارید وارد سامانه شده و نام و کد‌ملی خود را وارد کنید.

دلیل واکسیناسیون اتباع چینی

به گزارش «ایسنا» رئیسی همچنین درباره تصاویر منتشر شده از واکسیناسیون اتباع چینی در بیمارستان نیکان، گفت: ما بحث تزریق واکسن برای اتباع خارجی را در دستور کار نداریم اما‌ سفارتخانه‌ها برای کارمندان خودشان چون باید زیرنظر پزشک تزریق واکسن انجام شود، با یک مرکز درمانی هماهنگ می‌کنند و واکسن دریافت می‌کنند. این واکسن‌ها برای کشور ما نیست و در سامانه ما هم ثبت نمی‌شود.

نقض قرنطینه ۴۸ هزار کرونای مثبت

وی افزود: معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:‌ تاکنون ۴۸ هزار کرونا مثبت نقض قرنطینه و تعداد زیادی از آنها بالای یک‌هزار کیلومتر در سطح کشور تردد کرده‌اند که مسوولیت فردی را زیر پا گذاشته‌اند.

پیشنهاد تمدید تعطیلی

رئیسی همچنین گفت:‌ درخصوص محدودیت‌های فعالیت گروه‌های شغلی ۲، ۳ و ۴ با توجه به وضعیت موجود پیشنهاد ما تمدید این تعطیلی‌ها و ممنوعیت‌ها برای هفته آینده است.

راه‌اندازی خط تلفن برای جایابی بیماران کرونایی

در خبری دیگر خط تلفن ۶۰۷۰ برای پاسخگویی، راهنمایی و ساماندهی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ به‌‌صورت دو‌طرفه راه‌اندازی شد. به گزارش خبرگزاری مهر علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران، با بیان اینکه سامانه ۶۰۷۰ در کوتاه‌ترین زمان ممکن راه‌اندازی و به بهره‌برداری رسیده است از اهمیت این سامانه در راستای جایابی و ساماندهی مبتلایان به کرونا خبر داد.