صدای آژیر قرمزی که نیمه‌شب جمعه در بخشی از غرب تهران شنیده شد با توجه به اینکه پرواز ترکیش ایرلاینز به‌دلیل بدی آب و هوا امکان فرود در فرودگاه امام را نداشت و به باکو تغییر  مسیر داده بود، منجر به انتشار شایعاتی مبنی‌بر سقوط این هواپیمای خطوط هوایی ترکیه در فضای مجازی شد که روابط‌عمومی فرودگاه امام‌ خمینی (ره) در اطلاعیه‌ای این شایعه را بلافاصله تکذیب کرد.

در همین راستا، شهرام آدم‌نژاد، جانشین وزیر راه و شهرسازی در حوزه مدیریت بحران در گفت‌وگو با «ایرنا» ضمن ارائه توضیحاتی در مورد این پرواز گفت: پرواز ترکیش‌ایر از استانبول به مقصد تهران تنها به‌دلیل بدی آب و هوا و شرایط جوی نامساعد، به تشخیص خلبان از فرود در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی خودداری کرده و تا فراهم شدن امکان فرود، به فرودگاه باکو به‌عنوان فرودگاه جایگزین مراجعه کرد.

وی افزود: این پرواز ساعاتی پس از مهیا شدن استانداردهای لازم برای فرود در تهران، به تهران بازگشته و در فرودگاه امام خمینی به زمین نشسته است. او در عین حال تاکید کرد که صدای آژیر نیمه‌شب جمعه ارتباطی به مجموعه وزارت راه و شهرسازی و فرودگاه امام خمینی نداشته است. فرشید حسینی، مدیر روابط عمومی شهر فرودگاهی امام خمینی هم در گفت‌وگو با «ایرنا» از عادی بودن وضعیت پروازها در فرودگاه امام خبرداد.

تکذیب ورود جنگنده‌ F-۳۵ به آسمان ایران

ازسوی دیگر از آنجا که بخشی از این شایعات در فضای مجازی به ورود جنگنده‌ F-۳۵ به آسمان ایران اختصاص داشت، یک مقام آگاه در نیروهای مسلح در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، شایعه ورود جنگنده‌های اسرائیلی به آسمان کشور را تکذیب کرد و گفت: ماجرای جمعه شب هیچ ارتباطی با تهدیدات هوایی که منجر به فعال شدن سیستم پدافند هوایی کشور بشود، نداشته است. به گزارش انتخاب، جنگنده F-۳۵، جنگنده نسل ۵ ساخت آمریکا و یکی از پرهزینه‌ترین پروژه‌های نظامی این کشور است.

نظرات متناقض در مورد صدای آژیر

در همین حال مسوولان نظرات متناقضی را در مورد چرایی روشن شدن صدای آژیر مطرح کردند. از جمله حمیدرضا گودرزی، معاون امنیتی استانداری تهران درگفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: این صدا به‌دلیل اختلال در یکی از سیستم‌های صوتی (دزدگیر) یکی از مراکز در حوالی شهرک آزمایش بود که بعد از چند دقیقه نیز قطع شد.

گودرزی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان نیز گفت: بررسی‌ها نشان داد که به‌دلیل بارشی که از سحرگاه شروع شده بود، اختلالی در سیستم هشدار یکی از سازمان‌ها که در شهرک آزمایش بود، ایجاد شد، که در مناطق ۲ و ۵ صدای آژیر شنیده شد. وی ادامه داد: با توجه به اینکه زمانی صرف شد تا سیستم‌ها توسط اپراتور‌ها از مدار خارج شوند، آژیر خطر به صدا در آمد و این صدا در برخی مناطق شنیده شد.

ازسوی دیگر درجاتی، مدیرکل ستاد بحران تهران در ارتباط مستقیم با شبکه خبر در این خصوص گفت: سامانه بارشی در گردنه قوچک و جاجرود شدید بود و آب به آژیر نفوذ کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، امیرحسین یزدان‌پناه، مدیرکل بحران تهران نیز نفوذ آب به آژیر یک مجموعه را دلیل به صدا درآمدن آن معرفی کرده است.