بر این اساس تهران از روز شنبه نارنجی می‌شود و محدودیت‌ها در تهران و شهر‌هایی که از قرمز به وضعیت نارنجی تبدیل شده‌اند، کاهش پیدا می‌کند. بنابر اعلام ستاد ملی کرونا از صبح شنبه درتهران، گروه دوم مشاغل و اصناف می‌توانند فعالیت خود را از سر بگیرند. مراکز خرید، پاساژها، مال‌های فروش غیرمواد غذایی، مراکز شماره‌گذاری اتومبیل، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، مراکز متبرکه و زیارتگاه‌ها، مساجد و مصلی‌ها، مراکز تمرین و انجام مسابقات ورزشی، مراکز فروش لوازم خانگی، قنادی و شیرینی‌فروشی‌ها، آب‌میوه و بستنی‌فروشی‌ها، آرایشگاه‌های مردانه، بازار فروش خودرو، فرش و موکت‌فروشی‌ها، خدمات چاپ دیجیتال، تزئینات داخلی ساختمان، کادویی‌فروشی‌ها، اسباب‌بازی‌فروشی‌ها، عمده‌فروشی و خرده‌فروشی پوشاک، پارچه‌فروشی‌ها، پرده‌سراها، مراکز فروش مبلمان، کیف و کفش، مراکز فروش لوازم‌التحریر، خیاطی و خرازی، آتلیه و عکاسی‌ها، مشاوران املاک، فروشگاه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی و مراکز فروش و عرضه خشکبار و آجیل دردسته گروه دوم مشاغل قرار دارند. پیش از این براساس محدودیت‌های اعمال شده از اول آذر ماه تنها مشاغل گروه یک که در دسته مشاغل ضروری قرار داشتند اجازه فعالیت داشتند و مشاغل ۲و۳و۴ مجاز به فعالیت نبودند. حالا با ورود تهران به وضعیت نارنجی به جز دسته اول مشاغل یا همان ضروری‌ها، فعالیت‌ها برای گروه دوم مشاغل هم مجاز می‌شود. به این ترتیب مشاغل گروه ٣ شامل دانشگاه‌ها، مدارس، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای و زبانسراها و سایر آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ‌موزه، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی و مشاغل گروه ۴ شامل برگزاری مراسم‌های اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش‌ها، باشگاه‌های ورزشی برای ورزش‌های پربرخورد از جمله کشتی و کاراته و جودو، مدارس شبانه‌روزی، کافه، قهوه‌خانه و چایخانه با عرضه مواد دخانی، باغ وحش و شهربازی‌ها و مراکز تفریحی آبی همچنان اجازه فعالیت نخواهند داشت.

البته به گفته علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران با توجه به شرایط همچنان ناپایدار و شکننده تهران باید با صبر و متانت بیشتر و برنامه سطح‌بندی‌شده، تغییرات محدودیت‌ها در تهران اعمال شود. به گزارش «ایرنا» وی افزود: در صورتی که تهران از روز شنبه آینده به‌عنوان شهر نارنجی در نظر گرفته شود، تعدادی از محدودیت‌ها همچنان استمرار می‌یابد. به گزارش خبر آنلاین، زالی با اشاره به وضعیت نارنجی در برخی شهرها تاکید کرد: در این شهرها برخی محدودیت‌ها همچون جلوگیری از برگزاری مراسم آیینی و محدودیت حضور کارمندان در ادارات و همچنین منع تردد شبانه ادامه خواهد داشت.

ادامه منع تردد درتهران

دراین میان یکی از مهم‌ترین مصوبات ستادملی مقابله با کرونا ممنوعیت تردد شبانه از ساعت ۲۱تا ۴ صبح به‌منظور جلوگیری از شب‌نشینی‌های خانوادگی و دوستانه بود که به گفته ذوالفقاری رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا در هفته آینده در شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی منع تردد خودروهای شخصی یا سفرهای غیرضروری از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح همچنان اعمال می‌شود تا به این ترتیب روند کنترل بیماری ادامه پیدا کند. سه‌شنبه شب نیز در جلسه کمیته‌های تخصصی ستاد مقابله با کرونا، کمیته امنیتی و اجتماعی گزارشی از راه‌های موثر در کاهش ترددها و تجمع‌ها ارائه داد تا درصورت امکان تداوم اعمال محدودیت تردد در ساعت ۲۱ تا ۴ صبح در شهرهای نارنجی بالای ۲۰۰ هزار نفر اعمال شود.

کاهش شهرها ی قرمز

در این جلسه همچنین آخرین وضعیت روند بیماری در سطح کشور مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس گزارش ارائه شده از مجموع ۱۶۰ شهری که از یکم آذر ماه جزو شهرهای قرمز قرار داشت، حدود ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۰۶ شهر هم در وضعیت زرد قرار خواهند داشت. بر این اساس، در شهرهای دارای وضعیت قرمز، به‌مدت یک هفته دیگر همان محدودیت‌های سطح هشدار ۳ مجددا ادامه خواهد یافت.

استمرار طرح محدودیت‌ها

اما حسین ذوالفقاری روزگذشته در جلسه ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران در تشریح وضعیت اعمال محدودیت‌ها در هفته آینده در تهران گفت: همان‌طور که پیش‌تر اعلام کرده‌ایم محدودیت‌ها هوشمند است؛ به این معنا که شهرهای کشور براساس ارزیابی هفتگی وزارت بهداشت در وضعیت‌های زرد، نارنجی و قرمز قرار می‌گیرند. بی‌تردید با توجه به این وضعیت‌ها محدودیت‌های متناسب اعمال خواهد شد. به گزارش «ایسنا» حسین ذوالفقاری افزود: اجرای این طرح در مرحله اول دو هفته بود و از حالا به بعد روزهای دوشنبه وضعیت شهرها توسط وزارت بهداشت اعلام خواهد شد و بر مبنای آن از شنبه بعد اعمال محدودیت‌ها انجام می‌شود. در حقیقت در این طرح یک هفته و دو هفته نداریم. استمرار طرح تا زمان کنترل بیماری ادامه پیدا خواهد کرد.

۳۶۲ فوتی جدید کرونا در کشور

درهمین حال روز گذشته سخنگوی وزارت بهداشت آخرین موارد شناسایی و فوتی ناشی از کووید-۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته را اعلام کرد و گفت: ۵۸۲۸ تن در مراکز درمانی و در وضعیت شدید این بیماری به سر می‌برند. سیماسادات لاری از ابتلای ۱۳ هزار و ۶۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ طی ۲۴ ساعت منتهی به روز گذشته و بستری شدن ۲ هزار و ۲۴۶ نفر از آنها خبر داد. وی ادامه داد: مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور به ۹۸۹ هزار و ۵۷۲ نفر رسید. به گفته وی ۳۶۲ بیمار کووید-۱۹ نیز طی ۲۴ساعت گذشته جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۴۸ هزار و ۹۹۰ نفر رسید.