چین: پایان محدودیتهای تسلیحاتی ایران باید اجرایی شود
همزمان سخنگوی دولت ایران نیز رفع محدودیتهای تسلیحاتی را یک دستاورد مهم در عرصه بینالمللی عنوان کرد و گفت: سیاست درست جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عدم خروج از برجام امروز خاصیت خود را نشان داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، نمایندگی دائم چین در «وین» در پیامی که در صفحه توییتر خود منتشر کرد، بر پایان محدودیتهای تسلیحاتی ایران تاکید کرد و آن را نشانهای از تکمیل اولین مرحله از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت خواند. در این پیام ضمن تاکید بر لزوم اجرای صادقانه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت درخصوص پایان محدودیتهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران، آمده است: «طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ (۲۷ مهرماه)، محدودیتهای انتقال تسلیحات و ممنوعیت سفر علیه ایران منقضی شده است و نمایانگر تکمیل اولین مرحله از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است. این توافقاتی که به وضوح در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل آمده است باید صادقانه مورد اجرا قرار گیرد.»
در ادامه این پیام، نمایندگی دائم چین در وین ضمن تاکید بر پایبندی پکن به برجام نوشته است: «چین به برجام پایبند باقی میماند و همچنان برای اجرای مداوم برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل با تمامی اعضا همکاری خواهیم کرد تا در تلاشی مشترک، راهحل سیاسی و دیپلماتیک را برای موضوع هستهای ایران پیش ببریم.»
بیانیه نمایندگی دائم چین در وین در شرایطی مطرح شده است که از بامداد یکشنبه و با منقضی شدن محدودیتهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران، مقامهای آمریکایی از جمله «مایک پمپئو» وزیرخارجه آمریکا، تهدیدها علیه کشورهای دیگر درخصوص هرگونه معاملات تسلیحاتی با ایران را آغاز کردهاند.
پمپئو روز یکشنبه با صدور بیانیهای درخصوص فروش هرگونه سلاح به ایران بهرغم منقضی شدن محدودیتهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی، هشدار داد و گفت: «بر همین اساس، صادرات برخی سلاحهای متعارف به ایران نقض قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت بهشمار میرود، ضمن آنکه خریداری هرگونه سلاح یا اقلام مرتبط از ایران، نقض قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت خواهد بود.»
وزارت امورخارجه ایران بامداد یکشنبه در آستانه پایان محدودیتهای تسلیحاتی و ممنوعیت سفر تعدادی از شهروندان و مسوولان نظامی کشور بیانیهای منتشر و اعلام کرد از یکشنبه جمهوری اسلامی ایران میتواند هرگونه سلاح و تجهیزات لازم را، از هر منبعی، بدون محدودیت قانونی و صرفا براساس نیازهای دفاعی خود تهیه کند و همچنین میتواند بر مبنای سیاستهای خود تسلیحات دفاعی صادر کند. «محمدجواد ظریف» وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران هم در دقایق اولیه بامداد یکشنبه در توییتی به زبان انگلیسی و در آستانه پایان محدودیت تسلیحاتی ایران نوشت: روزی بسیار مهم برای جامعه بینالمللی که- در مخالفت با تلاشهای بدخواهانه ایالاتمتحده- از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد و برجام صیانت کرده است.
رفع محدودیتهای تسلیحاتی دستاوردی مهم است
همزمان با این تحولات، سخنگوی دولت رفع محدودیتهای تسلیحاتی ایران را یک دستاورد مهم ایران در عرصه بینالمللی عنوان کرد و گفت: سیاست درست جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عدم خروج از برجام امروز خاصیت خود را نشان داد. به گزارش ایرنا «علی ربیعی» روز سهشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: در روزهای اخیر یکی از دستاوردهای دولت در عرصه بینالملل را تجربه کردیم. این دستاورد که براساس حقانیت جمهوری اسلامی ایران و نتیجه مقاومت مردم ایران به دست آمد، برداشته شدن محدودیتهای تسلیحاتی ایران است. او افزود: بهرغم مخالفتها و فشارهای سیاسی و زیادهخواهیهای آمریکا، اسرائیل و متحدان منطقهای آنها این محدودیتها برداشته شد. این یک علامت هم برای جامعه بینالملل هم مردم عزیز ماست.
سخنگوی دولت یادآورشد: جامعه جهانی در یکسال اخیر استقلال و عدم تبعیت در مقابل زورگوییهای آمریکاییها را از خود نشان داد. این هم یک اتفاق بدیع در عرصه نظام بینالملل بود. ربیعی ادامه داد: این دستاورد نشان داد بهرغم تصمیمات نادرست و جنگآفرینانه ترامپ و مفروض دانستن خروج ایران از برجام در زمانی که ترامپ از برجام خارج شد، ما سیاست درست اتخاذ کردیم.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری گفت: سیاست درست جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عدم خروج از برجام امروز خاصیت خود را نشان داد. بهطوریکه علاوه بر کنترل کردن نقشه دولت آمریکا در به انزوا کشاندن ایران و بازگرداندن قطعنامههای شورای امنیت علیه ایران، آثار مثبت خود را به مرور نشان میدهد.
ربیعی در ادامه تاکید کرد: ایرانیها عاشق سلاح نیستند عاشق صلح و ثبات و همزیستی و همکاریهای منطقهای برای توسعه پایدار هستند. سلاح ایرانی فقط یکی از مولفههای ضرور در حوزههای دفاعی بوده است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه قدرت دفاعی ایران یک قدرت ترکیبی و چند وجهی است که در سایه قدرت معنایی و تمدنی آن مفهوم اصلی خود را مییابد، افزود: ما بر این اساس در همه حوزههای منطقهای در شمال و جنوب و شرق جغرافیای زیست خود، نقشی سازنده داشتیم. طی همین روزها، جهان و منطقه ما شاهد رفتار سازنده و صلحطلبانه ما در مناقشات منطقهای قفقاز است.
سخنگوی دولت همچنین بیان کرد: در یمن نیز ما توسعهطلبی و تجاوز را محکوم کردهایم و خواهان مذاکره طرفین برای صلح پایدار شدهایم؛ همه کشورهای منطقه را به پیمانهای صلح دعوت کردهایم و با تروریسم و خشونت و افراطیگری مبارزه بیامان و واقعی کردهایم. بنابراین هراس آمریکا یک هراس تسلیحاتی نیست هراس از این است که رفع تحریم تسلیحاتی رفع کلیه تحریمهای ظالمانه دارویی و بانکی و اقلام بشری را در چشمانداز قابل رویت قرار داده است.