باهنر:
با بورس هیجانی برخورد نشود
باهنر در ادامه با بیان اینکه بعضی از دوستان تصور میکنند اگر به دولت گفتند از فردا دیگر تورم نباشد تورم از بین میرود، گفت: اگر شما هزینههای دولت را اضافه کنید و دولت منابعی نداشته باشد میشود تورم. اگر بانک مرکزی یک خط اعتباری جدید ایجاد کند که به برخی وام دهد، برای برخی مسکن بسازد و... این خط اعتباری جدید میشود تورم.باهنر با اشاره به عملکرد مجلس یازدهم تا امروز گفت: اصولا بیشتر وقت مجالس در چند ماه اول صرف تشکیل ساختارهای آن میشود و نباید از مجلس خیلی توقع داشت که کار اساسی انجام دهد. اما یک مشکل وجود دارد اینکه نمایندگان متاسفانه تا قبل از انتخابات نمیدانند اختیارات نماینده مجلس چیست و چه کارهایی میتوانند بکنند. این فعال سیاسی گفت: بعضیها فکر میکنند هرچه پرخاشگرتر باشند خیلی مشهورتر میشوند و سر زبانها میافتند و زمان انتخابات یکسری وعدههای عجیب و غریب به مردم میدهند. باهنر در ادامه به حضور وزیر امور خارجه در مجلس اشاره کرد و گفت: نماینده بلند میشود به یک وزیر توهین میکند. او فکر میکند شجاعت یعنی اینکه به یک مسوول بد و بیراه بگوید. خود حضرت آقا هم متذکر شدند این اقدامات انقلابیگری نیست. مهم این است که مجلس به مسیر اصلی خود بیفتد و یکسری کارهای شدنی را دنبال کند.
سه قوه باید مملکت را باهم اداره کنند
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی همچنین درباره عملکرد شورای عالی اقتصادی سران قوا و گلایه نمایندگان مجلس دهم از این شورا گفت: شورای عالی اقتصادی سران قوا تمهید بسیار خوبی بود که رهبر معظم انقلاب اندیشیدند چرا که تنبلی برخی کارگزاران، فشار خارجی و تحریمها چرخ اقتصاد را قفل میکند. بنابراین تشکیل این شورا برای کمک به برونرفت از این شرایط بود، از طرف دیگر رهبر معظم انقلاب گفتند سه قوه باید مملکت را باهم اداره کنند.او افزود: مثلا وقتی زلزلهای اتفاق بیفتد دولت موظف است در آن منطقه یکسری کارها انجام دهد و به مردم برسد. دولت نمیتواند منتظر باشد که لایحهاش در مجلس تصویب شود و بعد پول تخصیص دهد بعد بروند جانباختگان را از زیر آوار درآورند. جاهایی باید این مسیر را میانبر رفت و این اراده باشد که به یکدیگر کمک کنند.
دیپلماسی فعال؛ اقدام خوب دولت
باهنر درباره عملکرد دولت در یکسال اخیر گفت: اداره کردن مملکت با وجود مشکلات اقتصادی و بیکاری ناشی از تحریم و کرونا کار سختی است. از طرفی هم یکسال زمان کمی نیست.
این فعال اصولگرا ادامه داد: درباره اینکه دولت در ۷ سال گذشته در چه کارهایی موفق بوده یا نبوده است بحثهای زیادی وجود دارد. دولت چند برنامه داشت. کارهایی انجام داده و موفق هم بوده است و گاهی هم اشتباهاتی داشته است. باهنر با بیان اینکه در برجام دیپلماتهای ما زحمات زیادی کشیده و قدرتمندانه عمل کردند و بالاخره رفتند یک تفاهمنامه بینالمللی را امضا کردند، گفت: حالا یک دیوانهای مثل ترامپ از برجام خارج شده است، بالاخره مشکلات را زیاد میکند. او یادآوری کرد: دولت در کنترل تورم چهار تا پنج سال خوب عمل کرد اما بعد موضوع تحریمها پیش آمد. در جریان شیوع ویروس کرونا خیلی از مشاغل تعطیل شدند. کشورهایی داریم که در اثر کرونا ۱۰ تا ۱۲ درصد رشد منفی داشتند ولی دولت توانست ۲ تا ۳ درصد رشد منفی را کنترل کند که کار خوبی است.باهنر با بیان اینکه هنوز امکانات مملکت خیلی بیشتر از این کارهایی است که انجام شده، گفت: کشور سالها است به نفت معتاد است. معتقدم ارزش معادن کشور کمتر از نفت نیست. آهن، مس، گوگرد و روی قابل استفاده و فرآوری است که با آنها میشود ارزش افزوده ایجاد کرد.او درباره اقدامات دولت در هفت سال گذشته گفت: دیپلماسی فعال، مدیریت ویروس کرونا و طرح تحول نظام سلامت از اقدامات خوب دولت بود. در مقایسه با کشورهای جهان، در زمینه کرونا کشور خوب اداره شده است.
موافق همکاری ایران و چین هستم
باهنر در ادامه درباره عملکرد دیپلماسی دولت یازدهم و دوازدهم گفت: دیپلماسی دولت روحانی فعال و خوب بوده است. البته باید این قدرت دیپلماسی متمرکز به چند کشور نباشد. این فعال سیاسی درباره سند همکاری ۲۵ ساله میان ایران و چین نیز گفت: موافق این سند هستم. حرفهایی هم که در مورد آن زده میشود جوسازی است. هر حکومتی به قراردادهای استراتژیک و بلندمدت نیاز دارد. البته این قراردادها باید برد-برد باشد و بدون آنکه منافع ملی فدا شود با یک کشور قدرتمند که آینده اقتصاد جهان دستش است بتواند یک قرارداد استراتژیک داشته باشد. این موضوع حتما خوب است، اما باید مواظبت کرد.
هیجان در بورس
باهنر درباره واگذاری سهام شرکتهای دولتی در بورس گفت: بورس جای تجهیز سرمایه است و بورسها در جهان عملا با بانکها رقابت میکنند. در بورس سرمایههای خرد به سمت تولید برده میشود. در جریان کرونا با اینکه بسیاری از بازارهای جهان سقوط کرد بازار سرمایه ما خوب بود که البته باید خوب هم مدیریت شود.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین افزود: شاید اغراق نباشد بگویم نیمی از جامعه ما در بورس فعال هستند. البته رفتارهای هیجانی هم در بورس وجود دارد اما کسانی سود میبرند که با بازار بورس احساسی برخورد نکنند. ممکن است بازار بورس یک روز ۵ درصد سود داشته باشد، پنج روز هر روز یک درصد ضرر داشته باشد. اگر هیجانی برخورد کنند معلوم نیست بتوانند منافع درازمدت خود را حفظ کنند اما به هر صورت بازار بورس و سرمایه امکان بسیار خوبی برای کشور و طرحهای توسعهای است.دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در بخش دیگری از این گفتوگو فضای مجازی را شمشیر دو لبهای توصیف کرد که میتواند مخرب و مفید باشد و گفت که با حذف این ابزار نمیشود صورت مساله را پاک کرد بلکه باید از این فضا استفاده مفید شود.
نامزد ریاستجمهوری نیستم
باهنر درباره برنامه جامعه اسلامی مهندسین درباره برنامه اصولگرایان برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ گفت: یکسری تلاشهایی شروع شده و شخصیتها هم کم کم فعال میشوند. چشمانداز ما این است که به امید خدا همه اصولگرایان به یک وحدت کامل میرسند البته این به آن معنا نیست که به هدف کامل برسیم. بعضی وقتها ممکن است ۷۰ تا ۸۰ درصد به اهداف خود برسیم. امیدوارم برای انتخابات ۱۴۰۰ بتوانیم از میان چند جناح مشهور کشور چند نامزد خوب، قدر و مدبر داشته باشیم تا رقابت سالمی شکل بگیرد.باهنر در پاسخ به پرسشی درباره احتمال نامزدیاش در انتخابات پیشروی ریاستجمهوری گفت: بارها گفتهام که اصلا قصد ورود به انتخابات را ندارم اما به عنوان یک شخصیت سیاسی فعال هستم. او درباره نامزدی احتمالی علی لاریجانی برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ و احتمال حمایت جامعه اسلامی مهندسین از او گفت: فکر میکنم از الان نباید وارد اسامی افراد شد. این فعال اصولگرا در ادامه اظهاراتش گفت: تا پایان سال ۸۳ کسی فکر نمیکرد احمدینژاد رئیسجمهوری شود تنها کسی که پیشبینی میکرد خود او بود. میخواهم بگویم داوطلبان یک تا سه ماه مانده به انتخابات اعلام حضور میکنند بنابراین از الان نمیتوان پیشبینی کرد که در انتخابات ۱۴۰۰ چه اتفاقی میافتد.باهنر درباره راهکارهای حضور باشکوه مردم در انتخابات ریاستجمهوری و بالا بردن نرخ مشارکت با ایجاد فضای دوقطبی گفت: اگر رقابت کم باشد طبیعی است که حضور کمرنگ میشود و از سوی دیگر، رقابت خیلی سنگین و دوقطبی، مشکلات امنیتی به وجود میآورد. این فعال اصولگرا ادامه داد: در علت حضور پایین مردم پای صندوق رای عوامل متعددی مانند مشکلات اقتصادی، بیکاری، رکود و حتی کرونا دخیل بود اما هیچ کدام از این موارد را نباید عامل اصلی تلقی کنیم. این عوامل هر کدام وزنی دارند.