توضیحات روحانی درباره سهام عدالت

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، روحانی در این باره توضیح داد: از روزی که این‌گونه مباحث در مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اصل ۴۴ مطرح بود، تلاش‌هایی شد و تصمیماتی اتخاذ شد. بحث‌هایی در آنجا مطرح شد که برای اقشار مردم هم در آزادسازی و خصوصی‌سازی سرمایه‌های دولتی و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی فکری شود.

رئیس‌جمهوری افزود: در نهایت مقام معظم رهبری موافقت کردند که به‌عنوان سهام در اختیار مردم قرار گیرد و این سهام در اختیار مردم قرار گرفت. البته مقداری برای مردم نامشخص بود چون سهام به‌آنها تعلق گرفته بود و باید سال‌ها صبر می‌کردند تا این سود باعث مالکیت افراد نسبت به سهام‌شان شود. این روند تقریبا نزدیک به ۱۰ سال طول کشید تا این‌ها مالک سهام شوند.

روحانی با بیان اینکه دولت یازدهم از همان ماه‌های اول به فکر سهام و ساماندهی آن افتاد، از وزیر اقتصاد و رئیس بخش خصوصی‌سازی دولت یازدهم برای اینکه همه توان خود را از پایان سال ۹۳ و اول ۹۴ به کار گرفتند تا آن را برای مردم شفاف کنند، تشکر کرد.

رئیس‌جمهوری در ادامه توضیح داد: درآن مقطع کار بزرگی شد و سامانه‌ای تشکیل شد تا مردم در آن ثبت‌نام کنند و بعد برای همه مشخص شد در دولت یازدهم که چه کسی چه مقدار سهم دارد چه مقدار بدهکار و چه مقدار طلبکار است و همه اینها در سال ۹۴ روشن شد و بعد از آن تلاش شد این سهام را به نحوی آزاد کنیم. ابتدا در سال ۹۴ به این فکر افتادیم لایحه‌ای تنظیم کنیم.

روحانی گفت: وقتی لایحه را تنظیم می‌کردیم در دولت این بحث مطرح شد که این سهام به دستور مقام معظم رهبری واگذار شده و خودشان باید اجازه دهند که لایحه در دولت مطرح شود. او با بیان اینکه من در سال ۹۴ در دو نوبت محضر ایشان عرض کردم درباره لایحه و ایشان توضیح خواستند و من توضیح دادم، افزود: به هر حال مقداری مکاتبه طول کشید تا ما در سال ۹۶ این لایحه را به مجلس فرستادیم که مجلس آن را تصویب کند و ما بتوانیم سهام عدالت را آزاد کنیم.

روحانی با تاکید بر اینکه در آن مقطع اجازاتی از رهبری نیاز بود، اظهار کرد: در این ایام، سه مکاتبه خدمت ایشان در چند ماه اخیر داشتیم که یک راهی پیدا شده و این سهام آزاد شده و در چارچوب اهدافی که از ابتدا مدنظر ایشان بوده، مراعات شود.

رئیس‌جمهوری در ادامه با بیان اینکه ایشان در نامه سال قبل خود نکاتی را بیان کردند، توضیح داد: من نامه دوم را فروردین ماه فرستادم. ایشان گفتند که چارچوبی برای آزادسازی سهام عدالت مشخص شود. در نامه اردیبهشت چارچوبی را پیشنهاد دادم. بسیار ممنون هستم که طبق چارچوبی که تقدیم کرده بودیم، ایشان با آزادسازی سهام عدالت موافقت کردند.

دستور روحانی به شورای‌عالی بورس

روحانی در ادامه با بیان اینکه پیشنهاد من آن بود که شورای‌عالی بورس در مورد شیوه کار تصمیم‌گیری کند، تصریح کرد: قدم بسیار خوبی برای مردم برداشته شده و موافقت مقام معظم رهبری در این ماه، قدم خوبی برای مردم است. حدود ۵۰ میلیون نفر صاحب این سهام هستند و حساب و کتاب هم مشخص است و سامانه‌ای در این باره وجود داشته است.

روحانی از شورای‌عالی بورس خواست در کوتاه‌ترین زمان ممکن، آیین‌نامه و مقررات لازم را در واگذاری سهام عدالت تهیه کند و مردم هر جور که مایل هستند، بتوانند اقدام کنند.

گزارش پرداخت سود سهام عدالت

رئیس‌جمهوری در ادامه با بیان اینکه در سال ۹۵ که سهام عدالت سامان یافت، در سه نوبت سود آن را به مردم پرداخت کردیم، تاکید کرد: سود سال ۹۵ را در سال ۹۶، سود سال ۹۶ را در سال ۹۷ و سود سال ۹۷ را در سال ۹۸ پرداخت کردیم. سود سال ۹۸ هم در سال ۹۹ پرداخت می‌شود. به ازای سهام یک میلیونی یک بار سود ۱۵۰ هزار تومانی، یک بار سود ۱۷۵ هزار تومانی و یک بار سود ۲۰۵ هزار تومانی پرداخت شد.

به گفته روحانی، مردم اگر تمایل به حفظ سهام عدالت داشته باشند، می‌توانند آن را نگه دارند و سود آن را سالانه به دست آورند. سود این سهام سالانه بیشتر می‌شود و مردم باید مطمئن شوند که مالکیت اینها در اختیارشان است و مالکیت مهمی دارند. روحانی افزود: اینکه مردم سهام عدالت‌شان را چطور بفروشند، باید در شورای‌عالی بورس مشخص شود. این سهام در شرایط سخت اقتصادی، به کمک مردم آمده است و آنهایی هم که نیاز فوری ندارند سهام خود را نگه می‌دارند.

مردم به بازار سرمایه اعتماد دارند

حسن روحانی در ادامه جلسه دیروز هیات دولت با بیان اینکه به‌رغم همه پیچیدگی‌ها و فشارهایی که بوده اما تورم را مهار کردیم، گفت: طبق آمار بانک مرکزی تورم ماهانه ماه فروردین نصف تورم ماهانه تورم ماه اسفند ۹۸ است. این به معنی یک حرکت خوب اقتصادی است. اینکه امروز هم مردم به بازار پول و هم بازار سرمایه اعتماد دارند و هم رقم پس‌انداز ما در بانک‌ها رشد ۳۲ درصدی دارد و هم حضور مردم در بازار بورس امروز نمایان است. این به معنای اعتماد مردم است.

رئیس‌جمهوری تاکید کرد: اینکه بیرونی‌ها تبلیغ می‌کنند که مردم ایران به نظام و دولت ایران اعتماد ندارند، کاملا دروغ می‌گویند. بورس ما شاهد بر دروغگویی آنها است. پس‌انداز بانکی، حضور کارگران در کارگاه‌ها، محصولات کشاورزی، شاهد بر دروغگویی آنها است. این روند نشان می‌دهد که ملت ما نه خودش را باخته، نه دچار حزن و اندوه شده است.

پاسخ روحانی به تهدیدات ترامپ

حسن روحانی همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود در جلسه روز گذشته هیات دولت با تبریک روز ملی خلیج‌فارس تاکید کرد: خلیج‌فارس برای ما یک آبراه تاریخی مهم است، البته همه آبراه‌های کشور در شمال مانند دریای خزر برای ما اهمیت دارند اما چون خلیج‌فارس و دریای عمان به آب‌های جهان اتصال دارد، اهمیت خاص و ویژه‌ای دارد. رئیس‌جمهوری با بیان اینکه خلیج‌فارس متعلق به ملت ایران است و همیشه هم خلیج‌فارس بوده است و برای همیشه هم خواهد ماند، گفت: آمریکایی‌ها باید بدانند این آبراه به‌نام «خلیج‌فارس» است. نام آن خلیج نیویورک یا خلیج واشنگتن نیست؛ باید از روی نام آن و از روی ملتی که در کنار این آبراه که برای هزاران سال حافظ آن بوده‌اند، شرایط را درک کنند و هر روز علیه ملت ایران توطئه نکنند.

روحانی تصریح کرد: آمریکایی‌ها می‌بینند که ملت ایران در تمام صحنه‌ها موفق بوده و هست و برای حفاظت از آبراه خلیج‌فارس نیز موفق بوده و خواهند بود؛ سربازان ما در نیروی‌های مسلح در سپاه و ارتش، بسیج و نیروی انتظامی همیشه پاسدار خلیج‌فارس بوده‌اند و خواهند بود.