کمپین دیپلماتیک لاریجانی علیه کرونا

به گزارش «ایسنا»‌ علی لاریجانی در نامه‌های جداگانه خطاب به روسای مجالس منطقه‌ای و بین‌المللی، رئیس اتحادیه جهانی بین‌المجالس، دبیرکل اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، دبیرکل اتحادیه مجالس پارلمانی آسیا و نیز روسای مجالس کشورهای اسلامی و آسیایی ضمن ابراز تاسف از تحریم‌های ضدانسانی آمریکا علیه ایران، این اقدامات ایالات‌متحده از جمله تحریم‌های پزشکی، دارویی و وسایل آزمایشگاهی را موانعی در مسیر مهار شیوع کرونا توصیف کرد.

در نامه رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس اتحادیه بین‌المجالس که رونوشت آن به روسای دیگر ابلاغ شده است، آمده: «همان‌گونه که استحضار دارید سازمان بهداشت جهانی به‌دلیل شیوع روزافزون و وخامت‌بار ویروس کرونا، وضعیت اضطراری در برخی کشورها و مناطق جهان اعلام کرده است. امروز جهان و بشریت شاهد تهدید بی‌سابقه و نگرانی روزافزون بین‌المللی است که به‌رغم تدابیر بهداشتی و درمانی لازم هر روز بر تعداد کشورهای گرفتار با این ویروس و قربانیان آن افزوده می‌شود. این ویروس هر روز مرزها را نوردیده، تمام مناطق دنیا را به‌طور جدی مورد تهدید قرار می‌دهد.»

لاریجانی در این نامه با تاکید بر اینکه شرایط بین‌المللی امروز بیش از هر زمان دیگر لزوم تلاش و همکاری‌های ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی را برای بسیج همه امکانات فنی و لجستیک برای کمک به کشورهای آلوده به این ویروس برجسته کرده، ضرورت اقدام عاجل، موثر و جامع برای مهار این ویروس خطرناک را نمایان کرد.

لاریجانی در این نامه نوشت: باعث تاسف است که در این شرایط بسیار حساس که جمهوری اسلامی ایران به‌شدت در صف اول مبارزه گسترده برای محو این ویروس باهدف کاهش آلام انسانی ناشی از شیوع این بیماری می‌باشد، به‌طور سیستماتیک در معرض تحریم‌های یک‌جانبه مستقیم و غیرمستقیم غیرانسانی ایالات‌متحده آمریکا قرار گرفته است. این رویکرد ایالات‌متحده که در تعارض بارز با منشور ملل متحد و اساسنامه سازمان بهداشت جهانی است، نه‌تنها در تلاش‌های فشرده ایران برای کمک به مردم آسیب‌دیده و مهار شیوع ویروس کرونا مانع جدی ایجاد کرده، بلکه آثار منفی و غیر قابل انکاری بر تمام تلاش‌های ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی برای مهار این ویروس از خود به‌جا گذاشته است.

او افزود: در عین حال ما بسیار خشنودیم که اخیرا مقامات برخی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی با درک این شرایط حساس و ویژه بین‌المللی، خواستار لغو فوری و جدی همه تحریم‌ها از جمله تحریم‌های اقلام پزشکی، دارویی و وسایل آزمایشگاهی و سایر ملزومات پزشکی مورد نیاز جمهوری اسلامی ایران شده‌اند.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در این نامه آورده است: بر این باوریم اتحادیه بین‌المجالس مطابق با اساسنامه خود به‌عنوان یک نهاد بین‌المللی شناخته شده و موثر جهانی که بازتاب‌دهنده دیدگاه‌ها و آرمان‌های واقعی مردم و نمایندگان ملت‌ها می‌باشد، می‌تواند نقش بسزایی را در این برهه ایفا کرده و به‌نوبه خود در فرآیند مهار بین‌المللی این بیماری مهلک مشارکت کند. بر این اساس، این انتظار عالی اکنون وجود دارد که اتحادیه هم صدا با جامعه بین‌المللی، بدون هیچ ابهامی و مبتنی بر مواضع اصولی خود، به‌طور یکپارچه خواستار رفع سریع همه تحریم‌های مستقیم و غیرمستقیم از جمله تحریم‌های پزشکی ایالات‌متحده آمریکا علیه مردم جمهوری اسلامی ایران شود.

گفت‌وگو با روسای مجلس کویت و عمان

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در گفت‌وگوهای تلفنی جداگانه با مرزوق الغانم رئیس مجلس کویت و خالد المعولی رئیس مجلس عمان پیرامون مسائل منطقه‌ای بحث و تبادل‌نظر کرد. به گزارش «ایسنا»‌ علی لاریجانی در ابتدا با تشریح اقدامات انجام گرفته از سوی جمهوری اسلامی ایران درخصوص مبارزه با انتشار ویروس کرونا،‌ اظهار کرد: همکاری‌های بیشتر میان دو کشور و تبادل تجارب در این بخش می‌تواند از گسترش این ویروس جلوگیری کند. لاریجانی در بخش دیگری، با اشاره به تحولات و بحران‌های موجود در منطقه، بر ضرورت تداوم گفت‌وگو و رایزنی‌های سیاسی میان کشورهای اسلامی تاکید کرد.

مرزوق الغانم رئیس مجلس کویت در ادامه با اعلام آمادگی کشورش برای مبارزه با ویروس کرونا گفت: تامین تجهیزات و همکاری گسترده میان کشورهای همسایه به تسریع در ریشه‌کنی این ویروس کمک می‌کند. خالد المعولی رئیس مجلس عمان نیز بر تداوم رایزنی مستمر میان دو کشور درخصوص تحولات منطقه‌ای، برقراری امنیت و ثبات پایدار در منطقه و بر ضرورت همکاری‌های فی‌مابین درخصوص مبارزه با ویروس کرونا تاکید کرد.

انتقال اولین گروه شهروندان بحرینی به کشورشان

در ادامه این تحولات، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران از انتقال اولین گروه شهروندان بحرینی به کشورشان با همکاری دولت عمان خبر داد. به گزارش «ایسنا» سیدعباس موسوی با اشاره به انتقال اولین گروه شهروندان بحرینی به کشورشان اظهار کرد: وزارت امورخارجه در راستای اقدامات انسان‌دوستانه برای انتقال شهروندان خارجی به کشورهای متبوع خود تلاش‌هایی را صورت داد و در نتیجه اقدامات و هماهنگی‌های مکرر با وزارت‌خارجه سلطنت عمان، صبح دیروز نخستین گروه از شهروندان بحرینی عازم کشورشان شدند. سخنگوی وزارت امورخارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران با تقدیر ویژه از دولت عمان و ارج نهادن به رویکرد انسانی آن کشور برای همکاری و اهتمام در این اقدام بشردوستانه، امیدوار است با تعامل مثبت از سوی دولت بحرین و استمرار این روند، سایر شهروندان بحرینی در ایران نیز طبق برنامه تنظیم‌شده به میهن خود بازگردند.

روسیه ۵۰ هزار تست تشخیص کرونا به ایران داد

همچنین سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه اعلام کرد: روز سه‌شنبه ۵۰ هزار تست تشخیص ویروس کرونا به نماینده سفارت ایران در مسکو تحویل داده است که این تجهیزات بدون فوت وقت و در کوتاه‌ترین زمان ممکن راهی ایران خواهد شد. سفیر جمهوری اسلامی ایران با اعلام این خبر در ادامه صحبت‌های خود ضمن تقدیر از همکاری روسیه با ایران در مقابله با این ویروس به عزم تهران و مسکو برای افزایش سطح همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف به‌خصوص بهداشت و درمان اشاره کرد.

او ضمن اشاره به اقدامات گسترده ایران در جلوگیری از گسترش این ویروس در سطح کشور افزود: از آنجا که ریشه‌کن کردن این ویروس مستلزم همکاری‌های منطقه‌ای و جهانی است در گفت‌وگوهای صورت‌گرفته با مقامات روسیه موضوع همکاری در سطح سرویس فدرال حمایت از حقوق شهروندان و نیز ستاد مبارزه با کرونا در این کشور مطرح شد و در ملاقات با خانم «یوریونا پوپوا» رئیس سرویس فدرال حمایت از حقوق شهروندان همکاری با کشورمان مورد تاکید قرار گرفت.

جلالی ضمن اعلام مراتب تقدیر خود و دولت ایران از مواضع رئیس‌جمهور روسیه در زمینه همکاری با ایران در مقابله با ویروس کرونا ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک دو کشور شاهد همکاری‌های بیشتر در زمینه مقابله با این تهدید بین‌المللی باشند. در همین رابطه مدیر بین‌الملل صلیب سرخ روسیه آمادگی خود را برای ارسال کمک‌های پزشکی برای مقابله با شیوع این ویروس به کشورمان اعلام کرد.

روایت سفیر ایران از کنترل انگلیس بر خبرهای کرونا

از سوی دیگر سفیر ایران در لندن به نقل از رسانه‌های این کشور گفت، دولت انگلیس برای مقابله با پخش شایعات و اطلاعات نادرستی که رسانه‌ها یا سایت‌ها درخصوص ویروس کرونا منتشر می‌کنند، اقدام به ایجاد واحد ویژه ضربتی در نخست‌وزیری کرده است. به گزارش «ایسنا» حمید بعیدی‌نژاد در توییتر خود نوشت: دولت انگلیس امروز (سه‌شنبه) به گزارش رسانه‌های این کشور، برای مقابله با پخش شایعات و اطلاعات نادرستی که رسانه‌ها یا سایت‌ها درخصوص ویروس کرونا منتشر می‌کنند، اقدام به ایجاد واحد ویژه ضربتی در نخست‌وزیری کرده است. این واحد وظیفه دارد در صورت مشاهده اخبار و شایعات کذب، به‌سرعت به حذف خبر یا واکنش مناسب در برابر آن دست بزند. از نظر دولت انگلیس، مدیریت رسانه‌ای، بخش مهمی از برنامه ملی مقابله این کشور با این ویروس است. بعیدی‌نژاد همچنین در توییتی دیگر نوشت: در کنار تلاش مهندسان و فناوران ایرانی برای تامین نیازهای داخلی، هماهنگی با مقامات انگلیسی برای خرید برخی از اقلام مهم فوری پزشکی مقابله با کرونا از بازار این کشور نیز در جریان است.

بازگشت ۵۸ زائر هندی به کشورشان

وزیر امورخارجه هند  از بازگشت تعدادی از اتباع کشورش از ایران خبر داد. سوبرامانیام جایشنکار، وزیر امورخارجه هند روز سه‌شنبه با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توییتر اعلام کرد: ۵۸ تن از اتباع هندی که برای زیارت به ایران سفر کرده بودند، به خانه بازگشته‌اند. او در ادامه نوشت، یک فروند هواپیمای C-۱۷ متعلق به نیروی هوایی هند این زائران را به کشور بازگردانده است. جایشنکار همچنین در پیامی دیگر از همکاری مقامات ایرانی در این زمینه قدردانی کرد و گفت که تلاش‌ها برای بازگشت بقیه اتباع هندی از ایران ادامه دارد.

استمرار ترانزیت ایران و ترکیه

در ادامه این تحولات و در دیدار سفیر ایران در ترکیه با معاون وزیر تجارت این کشور، راهکارهای استمرار تجارت مرزی دو کشور با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد فرازمند در توییتی با اشاره به دیدارش با رضا تونای معاون وزیر تجارت و رئیس گمرک ترکیه عنوان کرد: در این دیدار راهکارهای استمرار تجارت مرزی دو کشور با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. او یادآور شد: درحال‌حاضر کامیون‌های ترانزیت دو کشور از مقصدهای ثالث در حال تردد هستند. سفیر کشورمان هفته گذشته نیز با یاووز سلیم کران معاون وزیرخارجه ترکیه دیدار و درخصوص تسهیل عبور کامیون‌های متوقف‌شده در گذرگاه‌های مرزی مذاکره کرده بود.

مرزهای کردستان عراق با ایران باز است

همزمان مدیر کل گمرک کردستان عراق اعلام کرد سه پایانه مرزی میان ایران و اقلیم کردستان برای انجام امور تجاری همچنان باز است. به گزارش «ایسنا» سامال عبدالرحمان، مدیرکل گمرک کردستان عراق روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با پایگاه خبری بغداد الیوم گفت: گذرگاه‌های مرزی میان ایران و اقلیم کردستان عراق تنها برای انجام امور تجاری همچنان باز است. او گفت: ایرانی‌ها وارد اقلیم کردستان نمی‌شوند اما شهروندان عراقی که در ایران هستند و می‌خواهند به کشور خود بازگردند، می‌توانند از این گذرگاه‌ها وارد عراق شوند که این مساله نیز مدت زمان مشخصی دارد و تا چند روز دیگر به پایان خواهد رسید و پس از آن دیگر نمی‌توانند به کشور خود بازگردند. او تاکید کرد: سه گذرگاه مرزی رسمی میان ایران و اقلیم کردستان همچنان باز است که در آنها تیم‌های پزشکی حضور دارند و تمام کالاهایی که وارد اقلیم می‌شوند به‌طور کامل مورد بررسی قرار می‌گیرند. او همچنین تاکید کرد که راننده‌های ایرانی هم به اقلیم وارد نمی‌شوند بلکه کالاها را در مرز تحویل می‌دهند و کالا با کامیون‌های عراقی وارد کشور می‌شود.

توییت سفیر ایران در فرانسه

همچنین سفیر ایران در فرانسه گفت بسیاری از هموطنان مقیم فرانسه در پیام‌هایی، از فداکاری، خطرپذیری و نوع‌دوستی پزشکان، پرستاران و کادر پشتیبانی ایران عزیز که برای نجات جان مردم، در صف مقدم مبارزه با کرونا تلاش می‌کنند، قدردانی کردند. «بهرام قاسمی» روز سه‌شنبه در پیامی که در حساب توییتر سفارت جمهوری اسلامی در فرانسه منتشر شد، افزود: مردم هوشمند و قدردان این سرزمین نمی‌توانند نقش پزشکان و پرستاران فرشته خوی حاضر در این صحنه را که «دیگردوستی» خود را در زیباترین شکل آن به تماشا و قضاوت و محک ما و جهان نهادند هرگز فراموش کنند. او به کنایه از دستور پزشکان درباره شست‌وشوی دست‌ها برای جلوگیری از ابتلا به کرونا عنوان کرد: چشم‌ها را هم باید شست.