روایت سردار حاجیزاده از سرنگونی پهپاد آمریکایی
پهپاد را یک افسر آتشبهاختیار ساقط کرد
سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه، در گفتوگویی با نادر طالبزاده در برنامهای با عنوان «نادرشو» که برای مخاطبان خارجی (بهویژه آمریکایی) ساخته شده، به توضیح درباره چگونگی سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکایی در آبهای ایران پرداخت و توضیح داد که چگونه این پهپاد توسط یک نیروی آتشبهاختیار ساقط شد. بر اساس آنچه خبرگزاری تسنیم گزارش داده است، حاجیزاده با اشاره به موضوع تفاوت عمل در آفند (حمله) و پدافند (دفاع) گفت: در آفند، نیروهای عملکننده، قبل از عملیات دستور میگیرند ولی در پدافند ممکن است یک افسر جزء عملکننده، بنا بر دستورالعمل، آتشبهاختیار عمل کند. فرمانده نیروی هوافضای سپاه در ادامه با تاکید بر اینکه «در موضوع زدن پهپاد آمریکایی نیز همین اتفاق افتاد»، گفت: «خود من بعد از زدن پهپاد متوجه شدم.»
او در ادامه این برنامه توضیح داد: ما در این عملیات میتوانستیم علاوه بر زدن پهپاد آمریکایی که تنها چند کیلومتر وارد فضای آسمان کشورمان شده بود، هواپیمای باسرنشین آنها یعنی P۸ را هم که ۳۵ نفر سرنشین داشت مورد اصابت قرار دهیم ولی این کار را نکردیم و دلیل تقدیر ترامپ هم همین بود.
حاجیزاده افزود: ما حتی درخصوص تجاوز به یک متر از فضای آسمان کشورمان هم حساس هستیم و زدن پهپاد آمریکایی یک هشدار به آنها بود.
سه هدف ایران برای حمله
فرمانده نیروی هوافضای سپاه درباره عکسالعمل ایران درصورت مقابله به مثل آمریکاییها در آن واقعه تصریح کرد: اگر آمریکاییها واکنش نشان میدادند و حتی اگر یک زمین خالی ما را هم میزدند، به آنها پاسخ میدادیم و در این صورت اگر آنها مجددا جواب میدادند، جنگ شروع میشد. سردار حاجیزاده با بیان اینکه «در آن مقطع همه نیروهای ما آمادهباش بودند»، گفت: «بهطور مشخص پایگاه العدید (پایگاه آمریکاییها در قطر)، پایگاه الظفره (پایگاه آمریکاییها در امارات) و یک ناو آمریکایی در دریای عمان هدفگیری شده بود که در صورت واکنش آمریکا، آنها را مورد اصابت قرار میدادیم.»
سایه موشکها بر شناورهای آمریکایی
فرمانده نیروی هوافضای سپاه همچنین تاکید کرد: لازم است همه بدانند که تمامی پایگاههای آمریکایی و شناورهای آنها تا فاصله ۲هزار کیلومتری زیر برد موشکهای ما قرار دارد.
آماده برای جنگی تمامعیار
فرمانده نیروی هوافضای سپاه با ابراز اینکه «نه ما و نه آمریکاییها قصدی برای جنگ نداریم»، افزود: البته ممکن است نیروهای در میدان که در تماس با هم هستند، دست به چنین اقدامی بزنند که در این صورت ممکن است جنگی شروع شود. سردار حاجیزاده در عین حال تاکید کرد که «ما همواره خودمان را برای یک جنگ تمامعیار آماده کردهایم.»
همچنین بر اساس گزارش خبرگزاری فارس، سردار حاجیزاده با بیان اینکه ما شرایط آمریکاییها را در حد ایجاد جنگ نمیبینیم، توضیح داد: اما وضعیت ما این است که نسبت به آینده بدبین هستیم و خودمان را همیشه برای جنگ بزرگ آماده کردهایم و بر این اساس کارهای عملیاتی، اطلاعاتی و توسعه توانمان را پیش میبریم.
آتش بر ناوهای آمریکایی
او با اشاره به رصد دائمی پایگاههای آمریکا در منطقه و همچنین همه شناورهای آنها اعم از ناوها و رزمناوها اعلام کرد: آنها فکر میکنند اگر ۴۰۰ کیلومتر از ما دور شوند، از زیر آتش ما خارج خواهند شد اما هر نقطهای باشند، فقط کافی است جرقه جنگ زده شود، اول ناوهای آنها را زیر آتش خواهیم برد.
پس سرنگونی پهپاد جاسوسی «گلوبال هاوک» موسوم به «آر کیو ۴ سی ترایتن» متعلق به ایالات متحده آمریکا در بامداد روز پنجشنبه، دونالد ترامپ رئیسجمهوری این کشور، این اقدام را «اشتباه بسیار بزرگ ایران» توصیف کرد. او البته در ادامه واکنشها به سرنگونی پهپاد جاسوسی این کشور، در توییتی مدعی شد که ایالات متحده در واکنش به این اقدام، قصد حمله به سه هدف در جمهوری اسلامی ایران را داشت. او در این توییت نوشته بود: «آماده بودیم تا با زدن سه هدف تلافی کنیم، وقتی پرسیدم چند نفر کشته میشوند، یک ژنرال گفت ۱۵۰ نفر قربان، ١٠ دقیقه قبل از حمله متوقفش کردم. متناسب با ساقط کردن یک پهپاد بدون سرنشین نبود. من عجلهای ندارم، ارتش ما بازسازی شده، حاضر و آماده است و با فاصله زیاد بهترین در جهان. تحریمها دارند اثر میگذارند و از دیشب بیشتر هم شدهاند. ایران هرگز نمیتواند به سلاح هستهای دست یابد، نه علیه آمریکا و نه علیه جهان.»
البته در این میان برخی مقامات آمریکایی مدعی شدند که این پهپاد برخلاف اظهارات مقامات ایرانی، در حریم آبهای بینالمللی بوده و نه در حریم آبهای ایران. ازجمله ناوسروان بیل اوربان، از سخنگویان سنتکام که در واکنش به اقدام ایران در سرنگونی این پهپاد آمریکایی، با تاکید بر اینکه پهپاد در حریم هوایی بینالمللی هدف قرار گرفت، اقدام سپاه پاسداران را بیدلیل خواند و گفت که اظهارات منابع نظامی ایران در مورد ورود این پهپاد به حریم هوایی این کشور «نادرست» است.
با این همه مقامات ایران همواره اعلام کردهاند که پهپاد جاسوسی «گلوبال هاوک» موسوم به«آر کیو ۴ سی ترایتن» متعلق به ایالات متحده آمریکا پس از تجاوز به حریم آبهای ایران هدف قرار گرفت و سرنگون شد. شامگاه شنبه نیز رئیس سازمان پدافند غیرعامل سردار حسین جلالی در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما به این موضوع پرداخت و با بیان اینکه به تجاوز پهپاد پیشرفته آمریکایی پاسخ جدی و بازدارندگی خود را در این بخش نشان دادیم افزود: ساقط کردن این پهپاد نشان داد امکان عملیات نظامی برای آمریکاییها وجود ندارد و این موضوع اثرات راهبردی داشت. او گفت: ساقط کردن پهپاد متجاوز آمریکایی برای جمهوری اسلامی ایران، قدرت بازدارندگی قاطع ایجاد کرد و بخش زیادی از تهدیدهای دشمن که در ارتفاع بالا وجود داشت، منتفی شد.
سردار جلالی افزود: آمریکا تلاش میکرد جنگ را بهعنوان شبح بالای سر ملت ایران برای ایجاد دو قطبی در کشور نگه دارد و به لطف برخی از جریانهای همراه او در داخل برای مردم ترس ایجاد کند، اما با زدن پهپاد آمریکایی به این تهدیدها پاسخ دادیم و بازدارندگی ایجاد شد.او گفت: برخی کشورهای منطقه که از آمریکاییها برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران دعوت میکردند با ساقط شدن پهپاد آمریکایی از حالت تخاصمی خارج شدند و به سمت رفتار دوستانه رفتند و فهمیدند اگر جنگی شود آنها هیزم آن آتش خواهند بود.
او با بیان اینکه آمریکا پس از سرنگونی پهپادش ضربه حیثیتی خورد و در پی این است که آن را کنترل کند، توضیح داد: آمریکاییها ابتدا گفتند یکی از پهپادهای ایران را زدهاند، اما مشخص شد دروغ گفتهاند و در مرحله بعد گفتند به مراکز حساس ما حمله سایبری کردهاند، اما با بررسیهایی که انجام دادیم به این مساله برخورد نکردهایم. رئیس سازمان پدافند غیرعامل تصریح کرد: آمریکاییها نیز در این باره گفتند ما حمله کردیم، اما سامانههای آنها آنقدر قوی بود که حملات ما هیچ اثری نداشت.
سردار جلالی همچنین تاکید کرد که سرنگونی پهپاد آمریکایی قدرت سیاسی کشور را نیز افزایش داد.
ارسال نظر