روانچی ادامه داد: «در همین حال پرسش‌هایی در این باره وجود دارد که آیا ممکن است و لزومی دارد که این وضعیت برای مدتی نامحدود ادامه پیدا کند؟ آیا حکومت [سوریه] باید به این گروه‌های تروریستی اجازه به دست گرفتن بخشی از سرزمین سوریه را بدهد؟ آیا جامعه بین‌المللی باید به چنین گروه‌های تروریستی اجازه دهد تا بسیاری از غیرنظامیان را گروگان بگیرند؟»

وی در پاسخ به پرسش‌هایی که در این زمینه مطرح است، گفت: «پاسخ روشن است. ایجاد منطقه امن ادلب تنها یک اقدام موقت با هدف انحصاری حفاظت از غیرنظامیان و نه‌تامین پناهگاهی امن برای گروه‌های تروریستی بود. این موضوع، حق دولت سوریه را برای مبارزه با گروه‌های تروریستی اعلام شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل محدود نمی‌کند که البته باید با تکیه بر قوانین بین‌المللی حقوق بشر انجام شود. بنابراین، هم شکست‌دادن تروریست‌ها و هم آزادسازی غیرنظامیان ضرورت دارند.» نماینده دائم ایران در سازمان ملل درباره لزوم ایجاد تغییر در وضع کنونی ادلب اظهار کرد: «وضع کنونی ادلب که در آن گروه‌های تروریستی خطرناک مجاز هستند تا از بیش از دو میلیون از افراد غیرنظامی به‌عنوان سپر انسانی استفاده کنند، به کنترل خود بر بخش بزرگی از قلمرو یکپارچه کشور ادامه دهند، عملیات خود را انجام دهند و در خارج از آن منطقه به اهداف نظامی و غیرنظامی حمله کنند، نمی‌تواند و نباید تا همیشه ادامه پیدا کند.» وی همچنین تشریح کرد: «تداوم این وضعیت موجب خواهد شد که تروریست‌ها بتوانند غیرنظامیان بیشتری را بکشند. این با هدف ایجاد منطقه امن ادلب در تقابل است. ما باید به اندازه کافی مراقب باشیم تا حفاظت از غیرنظامیان را با حفاظت از تروریست‌ها اشتباه نگیریم.»

روانچی عواقب ادامه یافتن اوضاع ادلب به روال کنونی را برشمرده و گفت: «تداوم فعالیت جریان‌های موجود در ادلب موجب ایجاد وقفه در احیای کنترل دولت [سوریه] بر تمام قلمرو آن و تامین امنیت تمام شهروندان آن خواهد شد، از بازگشت پناهندگان و افرادی که در داخل بی‌خانمان شده‌اند، جلوگیری خواهد کرد، بازسازی کشور را به تاخیر خواهد انداخت، در حل‌وفصل سیاسی خلل ایجاد خواهد کرد که تمامی این موارد در اصل در هم تنیده‌اند.»

نماینده کشورمان در نیویورک مطرح کرد: «در نتیجه می‌خواهم دوباره بر ضرورت رعایت کامل اقتدار، استقلال سیاسی، اتحاد و تمامیت ارضی سوریه تاکید کنم. همان‌طور که در بیانیه مشترک نشست اخیر کشورهای ضامن آتش‌بس در تاریخ ۲۵ تا ۲۶ ماه مه در نور السلطان بر آن تاکید شد، هیچ اقدامی از طریق هیچ کسی نباید این اصول را نادیده بگیرد. در این زمینه، کشورهای ضامن آتش‌بس، همچنین تمامی تلاش‌ها برای ایجاد سندهای جدید به بهانه مبارزه با تروریسم را رد کردند. بنابراین آمریکا باید به زودی به حضور نظامی غیرقانونی خود در سوریه پایان دهد.»

روانچی ادامه داد: «با در نظر داشتن این، باید به دولت سوریه برای تشکیل کمیته قانونی که مسوول آن پدرسون، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل است کمک کرد. ما او را تشویق می‌کنیم تا رایزنی مستقیم خود با دولت سوریه را گسترش دهد.»

روانچی در آخر گفت: «همان‌طور که در بیانیه یادشده مطرح شده است، هیچ راهکار نظامی برای درگیری سوریه وجود ندارد و تنها انتخاب، توسعه روند سیاسی متعلق به سوریه و به رهبری آن است که توسط سازمان ملل تسهیل شود. در نهایت، حق تصمیم‌گیری درباره آینده سوریه، تنها به خود سوری‌ها تعلق دارد. ما باید واقعا برای محقق شدن این هدف تلاش کنیم.»