نویسنده این گزارش بیان می‌کند: اهمیت این اظهارات در این است که او بعد از دیدار با برخی مقامات از جمله سید حسن نصرالله، ادعا کرد که می‌توان این‌گونه تفسیر کرد که این اظهارات از سوی سیدحسن نصرالله و به نقل از مقامات ایرانی صادر شده است. مساله عجیب این است که حزب‌الله لبنان بلافاصله اظهارات نواف‌الموسوی را تکذیب و اعلام کرد که این اظهارات اشتباه فهمیده شده‌اند. نویسنده می‌گوید: شبیه این اظهارات به نقل از سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان نیز درز کرده بود و برخی رسانه‌ها اعلام کردند که سیدحسن نصرالله گفته است به زودی جنگی با اسرائیل رخ خواهد داد که آن زمان من در میان شما نخواهم بود. طولی نکشید که سیدحسن نصرالله شخصا این شایعات را تکذیب و اعلام کرد که اطلاعاتی در رابطه با جنگ قریب‌الوقوع اسرائیل علیه حزب‌الله در دست نداریم.

در ادامه این تحلیل با بیان اینکه سیدحسن نصرالله از طرفی می‌گوید اسرائیل امکانات جنگ علیه ما را ندارد و آمریکا در سوریه شکست خورده است و از سوی دیگر در رابطه با آمادگی مقاومت سخن می‌گوید، ادعا شده که رهبری حزب‌الله نگران فشارهای نظامی اسرائیل علیه ایران و حزب‌الله در سوریه و همچنین فشارهای سیاسی آمریکا علیه ایران و حزب‌الله است. همچنین در این تحلیل آمده است: تکذیب اظهارات نواف الموسوی از سوی سیدحسن نصرالله و تکذیب احتمال جنگ قریب‌الوقوع با اسرائیل از سوی وی نشان می‌دهد که برای مقابله با فشارهای ایجاد شده روی تهران و هم‌پیمانان آن در منطقه اساسا اندیشه و فکر جنگ وجود ندارد.

در بخش دیگری از این تحلیل آمده است: اما این بار خطاب شدیداللحن به‌طور جدی از سوی تهران صادر شد؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران اعلام کرد که تحریم‌های واشنگتن بی‌پاسخ نمی‌مانند همچنین ژنرال‌های ایرانی به‌طور مکرر و پی‌در‌پی تهدید به بستن تنگه هرمز می‌کنند علاوه بر آن رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران فرمانده کل سپاه پاسداران را تغییر داد و حسین سلامی را که به صراحت لهجه معروف شده است به‌جای او قرار داد. نویسنده در ادامه با طرح این ادعا که ایران نمی‌تواند در پاسخ به تحریم‌های آمریکا عملیات نظامی انجام دهد یا تنگه هرمز را ببندد نوشت: برخلاف تبلیغات نظام جمهوری اسلامی ایران حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران رمز و پادزهر خروج از تنگنای ایران را که در طول تاریخ بی‌سابقه است، اعلام کرد. روحانی اعلام کرد که «کشورش آماده مذاکره با آمریکا است به شرطی که آمریکا تحریم‌ها را بردارد و از ایران عذرخواهی کند.»

نویسنده این گزارش مدعی شد که ایران خواستار مذاکره است و بدون هیچ قید و شرطی به میز مذاکرات خواهد رفت، ایرانی‌ها آماده مرحله جدیدی از مذاکرات هستند. در این تحلیل با ادعای اینکه حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران و محمدجواد ظریف، وزیرخارجه ایران درحال آماده شدن برای مذاکرات هستند آمده است: روی آوردن ایران به مذاکرات تنها از سخنان حسن روحانی آشکار نشد بلکه به وجود آمدن روابط گسترده میان عراق و عربستان نیز نشان‌دهنده این امر است. سفر عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق به همراه یک هیات بزرگ به ریاض بی‌دلیل نیست و چه‌بسا به خواسته ایران این کار را انجام داده است. برای هر کارشناسی روشن شد که تهران درحال مذاکره با ریاض از طریق بغداد است و ریاض نیز درهایش را روی بغداد باز کرده است.

نویسنده معتقد است که ایران شکست نخواهد خورد و هیچ‌کس شکست آن را نمی‌خواهد، حتی آمریکا نیز خواهان سقوط نظام تهران نیست و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا بارها اظهاراتی داشته است که مفاد آن قانع کردن ایران برای مذاکره به منظور مقابله با سیاست‌های خارجه ایران، بازنگری در توافق هسته‌ای و همچنین مساله موشک‌های بالستیک است، درواقع آنها می‌خواهند صدور انقلاب ایران به کشورهای دیگر را ممنوع کنند. تهران نیز خود از این مساله مطلع است و می‌داند که دنیا به‌دنبال سقوط نظام آن نیست.

در بخش دیگری از این تحلیل‌ آمده است: حسن روحانی چند روز پیش اعلام کرد که ایران مذاکرات را می‌پذیرد، چند ماه پیش نیز حزب‌الله لبنان اظهارات نماینده‌اش مبنی بر پاسخ نظامی ایران را رد کرد. تهران پیام‌هایش را فرستاده است و مفاد آنها این است که درگیری و جنگ بسیار دور است و مذاکرات و زمان معامله بسیار نزدیک است. مساله فقط مساله زمان است، منتظر بمانید.