پیرمحمد ملازهی، تحلیلگر مسائل پاکستان در تهران در این‌باره به پرشیا‌دایجست گفت: «پاکستان به لحاظ مالی به‌شدت به کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس وابسته است. در حال حاضر ۶ میلیون نفر از اتباع این کشور در قالب کارگران ماهر، نیمه‌ماهر و متخصص در این کشورها کار می‌کنند که سالانه درآمد ارزی قابل‌توجهی برای پاکستان به ارمغان می‌آورند. از سوی دیگر، تعدادی از نیروهای نظامی این کشور از گذشته در عربستان مستقر بوده‌اند، تا جایی که در زمان ضیاءالحق، نیروهای پاکستانی گارد سلطنتی سعودی‌ها را تشکیل می‌دادند.»

او افزود: «بنابراین این مساله باعث وابستگی اسلام‌آباد و ریاض به یکدیگر شده است. همچنین پس از آنکه ترامپ کمک‌های دو میلیارد دلاری به پاکستان را به بهانه عدم جدیت اسلام‌آباد در مبارزه با طالبان به حالت تعلیق درآورد، اسلام‌آباد مجبور شد تا منبع مالی جدیدی برای خود پیدا کند. در این میان عربستان تنها کشوری بود که آمادگی جبران این مبلغ را داشت. بنابراین به‌رغم آنکه انتظار می‌رفت عمران‌خان بعد از پیروزی در انتخابات به ایران سفر کند، عازم ریاض شد و در آنجا ضمن دریافت سه میلیارد دلار، قول سه میلیارد دلار دیگر به‌صورت وام را نیز گرفت.»

این کارشناس مسائل شبه‌قاره تاکید کرد: «درحالی‌که پاکستان مدعی است میان ایران و عربستان سیاست متوازنی را در پیش گرفته اما نشانه‌ها موید تمایل اسلام‌آباد به سمت ریاض است. بنابراین محتمل است پاکستان در چارچوبی قرار بگیرد که اسرائیل، آمریکا، عربستان و امارات در کنار هم یک اتحاد ضدایرانی را پایه‌ریزی کرده باشند.» ملازهی در مورد اظهارات وزیرخارجه پاکستان مبنی بر احتمال عادی‌سازی روابط با اسرائیل تاکید کرد: «عربستان برای سرمایه‌گذاری ۲۳ میلیارد دلاری در پاکستان اعلام آمادگی کرده است. بندر گوادر و صنایع پتروشیمی از جمله اهداف این سرمایه‌گذاری به‌شمار می‌رود که احتمالا در سفر بن‌سلمان این توافقات نهایی شود. از این زاویه پاکستان منافع خود را در نزدیکی با عربستان می‌بیند. این درحالی است که ریاض رهبری جریانی را بر عهده گرفته که هدف آن جایگزینی ایران به‌جای اسرائیل به‌عنوان دشمن اعراب است. بر این اساس ممکن است تحولات به‌گونه‌ای پیش رود که با منافع ایران همخوانی نداشته باشد.»

ملازهی درخصوص اظهارات فرمانده سپاه ایران برای انتقام از گروه‌های تروریستی فعال در مرزهای شرقی گفت: «اتفاقاتی که در شرق ایران به وقوع می‌پیوندد می‌تواند دامی برای درگیر کردن تهران با اسلام‌آباد باشد. البته بعید است مجوز چنین برخوردی  صادر شود و نباید احساسی برخورد کرد.»

او افزود: «اگر پاکستان از گروه‌های ضدایرانی حمایت می‌کند طبیعتا گروه‌های ضدپاکستانی هم وجود دارند که تهران می‌تواند در قالب عمل متقابل از آنها پشتیبانی کند. همچنین همان‌طور که پاکستان سیاست دوگانه‌ای ‌را پیش می‌برد، ایران می‌تواند از این روش استفاده کند. افزون بر این، باید با مقامات اسلام‌آباد وارد گفت‌وگوی سازنده شد و آنها را اقناع کرد که سرمایه‌گذاری بیشتری در مرزهای مشترک انجام دهند؛ چراکه اکنون از نگاه اسلام‌آباد مرز ایران امنیت دارد و تا زمانی که ناآرامی در مرزهای هند و افغانستان وجود داشته باشد آنها حاضر به سرمایه‌گذاری در این دو حوزه نیستند.»